Dodaj do ulubionych

fachowa ocena pieprzykow z NFZ?

IP: *.net132.okay.pl 18.11.05, 08:43
czy w ogole jest to mozliwe??? zrobic dermatoskopie z NFZ?
a jesli nie, ile mniej wiecej kosztuje takie badanie??
dodam ze pieprzykow mam sporo i chcialabym aby ktos fachowym okiem na nie
spojrzal, niestety dermatolog do ktorej chodze nie ufam do konca..
Obserwuj wątek
    • monis84 Re: fachowa ocena pieprzykow z NFZ? 18.11.05, 15:43
      Ja usuwalam pieprzyki w prywatnym gabinecie,ktory m.in.wlasnie tym sie
      zajmowalal.Byl to zabieg laserowy.Polecam!!!!Blizn prawie w ogole nie widac.Nie
      polecam wypalania.Moja kolezanka miala i zamiast plaskiej blizny ma
      narosl.Milam usuwanych ok.7 pieprzykow a zaplacilam 150 czy 200 zl!(juz
      dokladnie nie pamietam)Ale to jest bardzo tanio,bo normalnie biora od pieprzyka
      srednio 50 zl!!
      • Gość: efkaa Re: fachowa ocena pieprzykow z NFZ? IP: 85.28.132.* 18.11.05, 17:07
        dzieki za odp, ale bardziej mi chodzi o sama ich ocene, dermatoskopie nie o
        usuniecie, a slyszalam ze trzeba wyciac i do badania histopatolog. dac a nie
        lasery czy inne mimo ze po wycieciu jest bizna
        • monis84 Re: fachowa ocena pieprzykow z NFZ? 18.11.05, 18:37
          Ale laserami tez sie je usuwa i daje do badania histopatologicznego.nie
          rozumiem do konca o jaka ocene Ci chodzi-taka wizualna,czy jakims specjalnym
          badaniem?
          • Gość: efkaa Re: fachowa ocena pieprzykow z NFZ? IP: 85.28.132.* 20.11.05, 10:28
            ocena pieprzykow w powiekszeniu o ile dobrze pamietam to badanie sie
            dermatoskopia nazywa wlasnie
            acha to mozna laserem i do badania dac? to laser jakos tam nie wypala?
            • Gość: aggie melanografia IP: *.as1.lmk.limerick.eircom.net 20.11.05, 17:16
              Z tego co ja pamietam, jest to melanografia. Juz dosc dawno to mialam robione w
              Krakowie kolo Wawelu na ul. Gertrudy chyba. Kosztowalo 100 zl na calym ciele.
              Aparat robil zdjecie pieprzyka w powiekszeniu i dawal wykres o ich ryzyku
              czerniaka. Niebolesne i pewne. Jak na tamten moment byl to jedyny aparat w
              Polsce, teraz na pewno jest to popularniejsze i powszechniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka