wiki321 23.11.05, 13:56 Stoję przed wyborem spiralki, mój lekarz bardzo poleca Mirenę. Sporo czytalam na ten temat, ale w rezultacie jestem jeszcze bardziej skołowana. Może jednak lepiej zwykłą miedzianą. Jak tak, to jaką? Proszę doradźcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Spiralka - jaka? 23.11.05, 17:29 Ja mam Mirenę i bardzo polecam. Nie wywołuje permanentnego stanu zapalnego, jak te miedziane wkladki, stąd też krwawienie nie jest obfitsze (a nawet słabsze lub zanika całkiem w wyniku miejscowego dzialania hormonu). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Spiralka - jaka? 23.11.05, 21:47 Ja mam Mirenę już dwa lata, miesiączek nie mam, nie bylo żadnych problemów, czuję się zupełnie tak, jak przedtem, nie przytyłam, nie schudlam, wszystko jest zupełnie ok. I nigdy nic nie bolało. Dlatego tak zachwalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Spiralka - jaka? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.05, 17:38 Ja mam założoną mirenę już rok czasu. Z początku musiałabyś się przyzwyczaić do niewielkich, ale strasznie denerwujących krwawień (ok. 3 m-cy). Ja po założeniu przytyłam ok 8 kg, ale ponieważ wcześniej byłam chuda jak patyk, więc nawet mnie to cieszy. Teraz okresu nie mam w ogóle. Mimo to uważam, że jest to chyba najlepsza i najnowoczesniejsza wkładka na naszym rynku. Mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Spiralka - jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:46 a jak samopoczucie psychiczne po mirenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia10013 Re: Spiralka - jaka? 23.11.05, 21:49 Ja mam założoną Nova -T i jestem bardzo zadowolona. Przekonała mnie do niej moja lekarka i nie ukrywam że cena. Odpowiedz Link Zgłoś