malpka_z 23.11.05, 22:57 Czy jesli u mojego meza stwierdzono chlamydie trachomatis (ta moczowo- plciowa) to jest niemal pewne ze ja tez ja mam? Czy to prawda, ze ta bakteria moze powodowac zrosty w jajowodach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shat Re: chlamydia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 08:00 Nie wcale nie musisz jej miec a mąż niech zażywa antybiotyk i mu przejdzie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
southport Re: chlamydia 02.12.05, 22:51 chlamydia to bardzo powazna choroba bo przebiega w zasadzie bezobiawowo, nie leczona prowadzi do bezplodnosci. a by smiesznie bylo to leczy sie ja dziecinnie latwo ty i partner po 2 tableteczki antybiotyku i klopocie. idz koniecznie do ginekologa bo to roznosi sie drog plciowa. Mialam kiedys wyklad na ten temat od ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś
wonalim Re: chlamydia 21.02.06, 20:59 Ciekawe co napisała Southport "leczy sie ja dziecinni > e > latwo ty i partner po 2 tableteczki antybiotyku i klopocie". Niech zatem poradzi mi , bo mi nic nie pomaga , brałam juz trzy antybiotyki na chlamydie i nic a nic nie pomogło. Dodam, ze mam objawy, może dlatego że towarzyszą mojej chlamydii inne bakteryjki. Leczyłam już się homeopatycznie, izopatycznie i normalnie allopatycznie za każdym razem z mężem. Niestety nic nie pomaga. Jezeli macie jakieś pomysły , proszę. Ja juz nie mam siły. Jestem doprowadzona do rozpaczy. teraz nic nie robię. Zwykli ginekolodzy dają mi w kołko to samo. Gdzie mam się udać? Mieszkam w Białymstoku. Boję się tych zrostów. Na razie nie wolę nie próbować zajść w ciążę (28 lat), boję się ewentualnej ciąży pozamacicznej i poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus22 Re: chlamydia IP: *.vs.shawcable.net 21.02.06, 22:26 moze nastepuje ponowne zarazenie? chlamydia mozna sie zrazic przez sex oraolny, analny i waginalny. moze ktorys partner jest 'niewierny'... chlamydii moze towarzyszyc rzeczaczka z podobnymi objawami, warto i na to sie zbadac. >>"leczy sie ja dziecinnie latwo ty i partner po 2 tableteczki antybiotyku i klopocie". << leczy sie to ktoryms antybiotykiem i to pelna dawka a nawet w przypadku uporczywej infekcji dluzej. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: chlamydia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:08 Pisałam, że leczyliśmy się oboje. Unikaliśmy w tym czasie kotaktów. Natomiast mój mąż napewno jest wierny na 300 %. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: chlamydia 22.02.06, 10:32 >>>Natomiast mój mąż napewno jest wierny na 300 %. <<< aha a o sobie ani mru mru Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: velm Re: chlamydia IP: *.smstv.pl 15.03.06, 00:11 Napisz prosze o objawach wszystkich,ja chodze od lekarza do lekarza i zaden o tym nie wspomnial.Czy masz jakies problemy z oczami?wzrok?a włosy?skóra?ja mam różne objawy i moze tez mam to a nie wiem,nikt mnie nie skierował na badania pod tym kontem,pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: chlamydia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.03.06, 19:24 Szczerze, pomóżcie na te paskudztwo, jaką kurację przechodziłyście i wam pomogło. Ja leczyłam sie Summamedem, Doxycykliną, Clatromycyną a chlamydia nie znikła. Mam ciągle bez przerwy lekkie pieczenio-swedzenie od kilku lat. Wole nie mysleć co za zrosty mi się zrobiły. Potem leczyłam się bez skutku homeopatycznie , izopatycznie. Do tego doszły wrzody żołądka spowodowane Helicobacter pylori. Kurcze , już wariuję przez tą chorobę.Mam nerwicę, przdwcześnie siwieję. Kilka lat leczyłam się niby na grzybice chociaż wcale nie miałam upławów, Dopiero rok temu jeden lekarz kazał zrobić badania na chlamydię. Oczywiście zagnieździły mi sie tam inne bakteryjki. Dodam , że moj mąż był i jest moim jedynym partnerem, jeżeli ktoś chciałby wtrącic uwagę że łapię to paskudztwo u innych. A zaczęło się jeszcze jak byłam dziewicą. Tak, że to bajki że choroby weneryczne można dostać tylko przez kontakt seksualny. Mieszkam w Białymstoku, może ktos zna dobrego lekarza? Ja zaliczyłam chyba 15tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jovita Re: chlamydia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:07 Powiedz na czym polega badanie na chlamydię?? To jest tylko wymaz z pochwy? Mnie też od kilku lat leczą na grzybicę, a w zasadzie żadnych upławów nie mam, tylko to wieczne swędzenie i pieczenie, zwariować można. Może i ja poproszę o badanie w tym kierunku, bo mój lekarz nawet nie wspomniał o tym cholerstwie??? Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: chlamydia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.03.06, 21:51 To jest specjalne bedanie w kierunku chlamydii trichomatis, nie wszędzie to robią. Robi się wymaz z pochwy. U mnie kosztuje to 65 zł. Do tego nieskuteczne leczenie , leki, kupe wydanej kasy i straconego zdrowia.. Na wszelki wypadek zrób sobie tez antybiogram na bakterie. Możesz mieć jakiegoś gronkowca itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawe Re: chlamydia 14.03.06, 22:42 A jak przyjmowalas sumamed?Tzn jaka dawke i jak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QVX Re: chlamydia IP: *.net / 213.199.205.* 15.03.06, 08:11 Po pierwsze trzeba zacząć od badań podstawowych - cukier, hormony płciowe etc. i ewentualnie to wyregulować. Potem pełna diagnostyka mikrobiologiczna z oceną flory pochwy (skala Nugenta) i ewentualne leczenie. Potem diagnostyka chlamydii (byle w dobrym laboratorium i wiarygodną metodą - hodowla lub immunofluorescencja bezpośrednia). Potem równoczesne leczenie obojga partnerów przez 10-14 dni (zalecenia PTG dają za krótki czas leczenia). Odpowiedz Link Zgłoś