asia_k2 Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? 30.11.05, 23:06 za wcześnie się wysłało po ciąży mam problem z "wiszącym" brzuszkiem i nie potrafię sobie z tym poradzić. oprócz wiszącego kawałka, nad którym pracuję aktywnie robiąc brzuszki, mam też problem z okolicą nad pępkiem, aż pod biust. ten fragment pęcznieje jak tylko więcej zjem czy też wypiję - przy czym dodam, że nie opycham się i staram się zwracać uwagę na to ile i co jem. Przy wzroście 173 ważę 65-66 kg- może to nie jest dużo, ale przed ciążą było znacznie mniej Nie wiem co robić. Ćwiczenia chyba nie pomagają. Może jakoś leczyć te wzdęcia, a może przejść na dietę ? pomożcie Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? 01.12.05, 12:05 Mam przypadek wsrod znajomych. Osoba troche starsza 60-letnia jej pomogło wykluczenie całkowite z diety cebuli oraz gotowanie owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azar Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? IP: *.eranet.pl 01.12.05, 22:06 Na pewno nie rezygnuj z ćwiczeń, a jeśli możesz to gimnastykuj się więcej! Więcej poczytaj o enzymach trawiennych na: www.schudnij.com.pl/enzymy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majaa Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:31 Wzdęcia robią się od niektórych pokarmów, może jest ich za duzo w Twojej diecie. Gazowane napoje, białe pieczywo, kapusta i warzywa strączkowe, makarony z białej mąki. Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwoman Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? IP: 213.17.171.* 01.12.05, 08:58 espumisan polecam. A najlepiej do gastrologa i zastanów się nad tym co jesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mena773 Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? 01.12.05, 10:22 Ja natomiast nie moge jesc ciemnego pieczywa jest ciężkostrawne,nie pij kawy na mnie strasznie działa,.Od słodyczy również możesz miec wzdęcia i tak jak powiedziała moja przedmówczyni wzdymające owoce i warzywa.Pomarańcze banany mogę jeśc,ale jablek np nie moge.Niektórzy nie moga jeśc serów.Jedz chude twarożki,wędlinę drobiową.Mięso nie smazone,.Niestety,ale dietka to jest moja zmora i z tym samym mam problem.Jeśli oprócz wzdęc nie ma innych objawów to nie jest tak żle.Na pewno na żołądek lepiej działa niedojadanie niż przejadanie sia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? 01.12.05, 12:21 U mnie doszły czeste bóle brzucha. Przed ciężkim żarciem łykam Sylimarol lub Rapacholin. Robiłamniedawno badania ale nic nie wykazały. Mam skierowanie do gastrologa ale dopiero w I wizyta. Również ćwiczę regularnie a brzuch ciągle robi się wielki i nic nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mena773 Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.12.05, 14:55 U mnie każda ciąża na żołądek wpłynęła niekorzystnie.Dorobiłam sie zapalenia żołądka.Wykazała gastroskopia,a po 3 ciąży refluks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Mam ciągłe wzdęcie - co robić ? IP: *.netaccess.pl / *.lubin.dialog.net.pl 01.12.05, 17:51 ja też mam 173 i waze 65 kg i tez ostatnio nasiliły mi się wzdęcia, dodetko doszła zgaga, piłam siemie lniane ale słabo mi pomogło i przestałam bo okazało się ze ma dużo kalorii, na mnie żle działa kapusta, groch, słodycze (szczególnie soki typu Kubuś) oraz alkohol, nie mam pojęcia jak z tym walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem prosta rada IP: *.pronet.lublin.pl 01.12.05, 19:12 dziewczyny nie jedzcie wogóle pieczywa!!! zamast tego muesli itp. tam gdzie jest dużo błonnika. Ja tak robie od 1 miesieca i czuje sie rewelacyjnie. zadnych wzdęc jak kiedyś i regularny stolec. jest wspaniale )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: prosta rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:15 Ja mam non stop wzdęty brzuch.Jak rano wstanę-jest płaski..a wystarczy że wypije kawe i cos zjem-od razu baalon.Już nawet mam schizę, domysły czy to nie ciąza jest;-0 Ja nie toleruje ciemmnego pieczywa-mam po nim bardzo uciążliwe gazy-strasznie brzydko pachnące;-/Nie wiem tylko czemu wszedzie pisza że na wzdęcia trzeba jesc ciemne pieczywo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mena773 Re: prosta rada IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.12.05, 23:59 Bo każde wzdecie ma inne podłoże .Mój przewód pokarmowy zachowuje się tak samo jak Twój też nie mogę jeśc ciemnego pieczywa Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k2 Re: prosta rada 02.12.05, 13:20 dzięki za wasze rady. a czy można to jakoś zdiagnozować u gastrologa. może coś jest nie tak z moim układem pokarmowym. może przepisze mi jakieś lekarstwa i po wszystkim. byłyście kiedyś z tym problemem u lekarza ? asi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mena773 Re: prosta rada IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.12.05, 00:11 No oczywiście gastoskopia moze wykazac.jeśli oprócz wzdęc nie masz bulów brzucha to chyba nie powinnas sie niepokoic, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prosta rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 08:06 A może znacie naprawde skuteczne sposoby ,leki na wzdęcia.Podajcie nazwy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś