Gość: izzzzza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:40 .... za "wizytę" gdy idziecie tylko po receptę do ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: czy płacicie ..... IP: *.chello.pl 12.12.05, 21:25 Recepta zamawiana telefonicznie u asystentki lekarza - na następny dzień do odbioru, nic nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: czy płacicie ..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.12.05, 22:38 Corfamed, Wrocław, wizyta 40zł, za recepty nie płacę, "zamawiam" przez telefon, do odbioru po dwóch dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andersena Re: czy płacicie ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 23:22 a zbieracie rachunki, na których macie napisane tylko "recepta bez badania"? żeby potem było jak lekarza pozywać, jak się okaże, że po roku brania tabletek bez wizyty kontrolnej macie przykre skutki uboczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: czy płacicie ..... IP: *.coig.pl 13.12.05, 11:57 niegdy nie płaciłam ale też nigdy nie pytałam (nie przyszło mi to do głowy) o to lekarza a on się nie upominał, też jestem ciekawa jak to u was jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: czy płacicie ..... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.12.05, 13:43 Niestety - 80 wizyta,40 recepta.I dlatego zmieniłam gina i chodzę do przychodni po receptę.Bo taki "interesowny"lekarz nie może być lekarzem z powołania.Niech sobie dalej siedzi w swoim gabineciku i czeka na inne naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: czy płacicie ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:06 Płacę 50 zł,bez wzgledu na to czy jest to badanie czy tylko recepta,a recepty dostaje na 4 opakowania tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: czy płacicie ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:57 Nigdy nie płaciłam za receptę. Za konsultację bez badania mój lekarz też nie chciał wziąć pieniążków. Za wizytę z badaniem i usg płacę 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: czy płacicie ..... 13.12.05, 16:17 JA za wizyte z badanie i USG place 30 zl. ALe roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: czy płacicie ..... 13.12.05, 17:10 tak, 50 za recepte a za wizyte w zaleznosci czy jest badanie, czy do tego cytologia itd.60-80zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia1985 Re: czy płacicie ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:32 co za bzdura!! odbija wam juz totalnie!! kelnerom napiwki to rozumie, ale fryzjerom to juz przesada, a teraz ...ginowi za recepte!! nie macie na co kasy wydawac??;/ przeciez łaski nie robi ze wypisuje recepte!! od tego w koncy jest i za to mu placi fundusz. juz nie badzcie takie nadgorliwe moja pani gin do ktorej chodze w przychodni wypisuje mi zaswiadczenia, recepty, skierowania bez zadnej łaski, za badania tez nic nie place bo to w koncu jej obowiazek jak jest to konieczne. Zmiencie lekarza jesli czujecie jakies wyrzuty sumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat.alka Re: czy płacicie ..... IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 13.12.05, 17:41 Jeśli lekarz bierze chodzby złotówkę (bo 40 zł nawet mi się w główce nie chce pomieścić) za wypisanie recepty świadczy to o nim jako człowieku i lekarzu. I nawet jeśli wiedzę medyczną ma olbrzymią to ja go skreślam, bo dobry lekarz to wiedza+człowieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: czy płacicie ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:03 Mój gin ma umowę z NFZ, więc nic nie płacę ani za recepty, ani za wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ami Re: czy płacicie ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:31 Kamelio ależ jak najbardzej masz rację jezeli chodzisz do przychodni to nic nie placisz,ale jak rozumiem temat dotyczy wizyt w prywatnych gabinetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzzzza Dla jasności .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:38 oczywiście, że temat dotyczy wizyt w gabinetach prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dla jasności .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:32 Rozumiem, rozumiem, ale po wydawac pieniądze? Receptę może nawet wypisac lekarz rodzinny. Za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dla jasności .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:02 na prawde lekarz rodzinny moze wypisac recepte na antykoncepty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dla jasności .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:20 Tak, może. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: czy płacicie ..... 14.12.05, 11:30 Za recepty nie place, moim zdaniem to beszczelnośc ze strony lekarzy, zeby brać 40 czy 50 zł za 3 wyrazy i 2 pieczatki. Ja recepty odbieram w recepcji, zamawiam je telefonicznie, odbiera chłopak, bo pracuje prawie po sasiedzku z ginem. wizyta 60 zł, z usg dopochwowym i cytologia 80 zł, wiec całkiem znosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: czy płacicie ..... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.05, 21:40 Mój gin nie bierze pieniędzy za receptę, chodzę po leki, nie pigułki, jeśli mi czegoś braknie między wizytami kontrolnymi. Koszt wizyty z usg 50 zł. Nie widzę jednak nic oburzjącego w tym, że ktoś bierze pieniądze za receptę, bo to nie za parę słów i pieczatkę, tylko za całą wiedzę fachową, którą musiał zdobyć żeby te pieczątki mieć prawo przystawiać. Bardziej irytuje mnie to, że ktoś te recepty całymi miesiącami wypisuje bez badania, nie ważne czy za pieniadze czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: czy płacicie ..... 15.12.05, 13:15 wczoraj dostałam 3 recepty na 6 opakowań cerazette - koszt - zero złotych, fakt że prowadziła moją ciążę więc co miesiąc zostawiałam 80zł w gabinecie, ale ani za receptę ani za zwolnienie kasy nie wzięła Odpowiedz Link Zgłoś