Dodaj do ulubionych

do dziewczyn

22.10.02, 10:32
Lekarz zalecil mi zmianę tabletek antykoncepcyjnych na słabsze (brałam Diane-
35). Proszę o polecenie pigułek o b. małej zawartości hormonów. Lekarz
sugerował Logest, ale słyszałam wiele niepozytywnych opinii... Próbowalam też
kiedyś brac Cilest, ale organizm nie tolerował ( zle się czułam ).
Wiecie moze jakie pigułki są warte polecenia? Z Waszego doswiadczenia?
Proszę o pomoc i dziękuję. Całuski
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: do dziewczyn 22.10.02, 10:51
      Ja w ogóle nie mogę brać pigułek, bo mój organizm nie toleruje żadnych, ale z
      tych, które próbowałam najlepsze i z chyba najmniejszą ilością hormonów były
      mercilon - po nich miałam najmniej ubocznych skutków, więc jest szansa, że Ty
      wcale ich mieć nie bedziesz. Dobry jest też minulet.
      • lola222 Re: do dziewczyn 22.10.02, 11:06
        dzięki za odpowiedz. Wlasnie się zastanawiam nad Mercilonem, a co do Minulet,
        to różne krążą opinie, bo sporo moich kolezanek je bierze, a lekarz ostatnio mi
        powiedzial, ze te są raczej pzreznaczone dla strszych kobiet ( ja mam 22 lata ).
        Jeszcze raz dzięki za odp., pa pa
        • agul1 Re: do dziewczyn 22.10.02, 11:46
          lola222 napisała:

> dzięki za odpowiedz. Wlasnie się zastanawiam nad Mercilonem, a co do Minulet,
          > to różne krążą opinie, bo sporo moich kolezanek je bierze, a lekarz ostatnio
          mi
          >
          > powiedzial, ze te są raczej pzreznaczone dla strszych kobiet ( ja mam 22
          lata )
          >
          Ooops, pomyliło mi się - nie chodziło mi o minulet (nigdy nie brałam) tylko o
          marvelon. Sorry za wprowadzenie w błądsmile Tak czy inaczej, na początek
          spróbowałabym jednak mercilon. Powodzeniasmile
    • fanta99 Re: do dziewczyn 23.10.02, 14:52
      Ja też nietolerowałam Cilestu. Biore Mercilon jest dobry.
    • mikulec Re: do dziewczyn 23.10.02, 18:36
      Nie tak dawno pokazala sie w Polsce, dawno juz znana za granica pigulka pt.
      Harmonet, jest to najmniej dawkowana pigulka i w zwiazku z tym najmniej wplywa
      na wahania nastrojow i w tym oczywiscie na brak ochoty na seks.
      natomiast uwaga na cellulitis, u niektorych dziewczyn z tendencja do otylosci,
      moze to pogorszyc troche sytuacje.
      Jednakze kazda pigulka to jest jednak srodek chemiczny i niestety trzeba sie
      liczyc z roznymi konsekwencjami, dlatego zalecana jest porada lekarza, ktory
      Cie zbada i dobierze Ci najbardziej odpowiednio, rowniez w zaleznosci od tego
      czy palisz papierosy czy nie. I nie ma sie tu czego wstydzic, im wiecej podasz
      szczegolow o sobie, tym lepiej bedzie mozna dobrac.
      Dlatego porady kolezanek nie zawsze sa trafne, to co dobre dla jednej nie
      zawsze jest dla durgiej.
      Pozdrawiam
      M.
    • monika.antepowicz Re: do dziewczyn 26.10.02, 17:04
      Harmonet ma dokładnie taki sam skład jak logest a w swym składzie
      najmocniejszy znany gestegen- gestoden, którego działanie gestegenne jest
      kilkadziesiąt razy silniejsze ni z innych gestagenów- stą harmonet i logest
      mimo,że zawieraja małą dawke hormonów nie mają wcale tak słabego działania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka