pade 04.01.06, 22:53 Czy ktoś miał nakładane licówki? Ile kosztuje jedna? Jakie są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:00 Mogę nieśmiało zapytać, co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:02 to sa takie cieniuteńkie nakładki na ząbki , co by ładne były)) Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:03 Co to są licówki?? To takie cieniutkie nakładki na zęby, dzięki nim połowa naszych gwiazd ma perlisty uśmiech)) Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:02 Najlepsze (podobno) są porcelanowe. Kompozytowe lubią ciemnieć z czasem. Co do ceny...już dawno się w tym pogubiłam. Podobno zaczynają się od 200 a kończą na 2000zł /sztukę))) Wrzuć hasło do wyszukiwarki na forum "zdrowie", "uroda". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:08 A proszę bardzo)) Ostatnio poszłam do dentysty z zamiarek załozenia takowych. Aparat ząbki wyprostował, czas na upiększanie ogródka. No i wyszłam w kiepskim humorze, przy moim układzie szczęki prawdopodobieństwo odklejania jest za duże((( Buuu ząbki mam paskudne, jak w reklamie o Brungildzie( Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:12 cruella napisała: > Buuu ząbki mam paskudne, jak w reklamie o Brungildzie( Uwielbiam tą reklamę i zarazem wkurza mnie niemiłosiernie hehe O prekrasnaja Brunchildo hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pytanie o licówki 04.01.06, 23:32 Ja nie mam paskudnych ząbków raczej przebarwione, ale tez strasznie nadwazliwe, no i jeszcze tendencja do odsłaniania szyjek marzę o choć troszeczkę jasniejszych zębach.... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 08:56 Ja też mam tylko przebarwione)) Dla mnie są paskudne. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 10:15 Napisałaś paskudne, więc myślałam , że krzywe)) stomatolodzy odradzają mi wybielanie, a na koronki na całą szczękę po prostu mnie nie stać, a teraz widzę, że na licówki też nie(( i co robić? zna ktoś jakąś dobrą pastę? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 10:50 Paskudne to ja miałam przed aparatem)) Teraz mam paskudne inaczej Lekarz też odradził mi licówki, sugerował koronki. Jakoś mnie nie przekonał, koronki i martwe zęby w tym wieku??? Ale podobno licówki mogą odpadać. Wszystko działa na zasadzie "podobno" bo nikt Ci niczego nie zagwarantuje. Zarówno licówki jak i koronki niszczą naturalne zęby, które trzeba oszlifować. Lekarz sugerował mi również wybielenie zębów w gabinecie (koszt ok. 800zł za całość) i poprawę wypełnień (bo te różnią się kolorem po zdjęciu aparatu), taką lekką kosmetykę. W gabinecie kosmetyki estetycznej za całość (szacunkowy koszt uzupełnień, licówek) zaśpiewano nie mniej niż 25-30tys. Bzdurne ceny)) A to i tak bez gwarancji, że taka będzie cena. Każdy ząb z komentarzem "co najmniej, jeśli nie będzie niespodzianek...". Odpowiedz Link Zgłoś
jobeel Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 09:43 Ja wprawdzie nie miałam licówek, ale koronki, ale co nieco się wypowiem. Mam zatem (po wypadku samochodowym) martwe obie "1" i własnie przed świetami "nałozyłam" sobie porcelanowe koronki. Jestem bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 10:51 Ty miałaś martwe, czyli i tak stracone zęby. Ja mam żywe(( i lekarz lekką ręką sugeruje umartwienie połowy szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniqep Re: Pytanie o licówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:47 Mam jedna licowke na 2 i zaplacilam za nia jak za plabe.2 byla zniszczona przez dentyste ktory przypadkiem ,wiertlem zeszlifowal mi szkliwo i zab byl barzo cienki i szorstki.Pani stomatolog wlozyla jakas biala mase do przezroczystej formy o krztalcie zeba.Nalozyla to na moj zab mocno wcisnela pod dzislo i gotowe.Ladny zabek i wydaj sie nie do zdarcia.Moja kolezanka u tej samej pani zrobila sobie caly przod licowkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Pytanie o licówki 05.01.06, 18:08 Ja mam porcelanowe licówki na górnych 1-3, mam je od 7 lat i nic się nie dzieje, nie wolno mi tylko np. ogryzać kości z kurczaka, żeby pod niespodziewanym naciskiem nie uszkodzić licówki. Jestem bardzo zadowolona, zachowują biały kolor, są nie do odróżnienia dla laika-nie-stomatologa od zwykłych zębów. U mnie to była konieczność, ponieważ mam aplazję szkliwa i swoje zęby miałam zażółcone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aweira Re: Pytanie o licówki IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 05.01.06, 22:58 moje zęby sa w takim stanie, że wstyd sie przyznać...jaka metode polecacie, aby skorygować niedoskonoałośći natury[mowie nie o kształcie ale o wygladzie-kolorze] i ewentualnie cene jaka wchodziłaby za"upiększenie" z góry dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Pytanie o licówki IP: *.147.49.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.14, 07:59 A gdzie to robilyscie Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Pytanie o licówki 07.03.14, 11:04 > A gdzie to robilyscie a nie zauważyłaś, że one robiły to 8 lat temu? że tych forumek moze już tu wcale nie być, że tych gabinetów może już wcale nie być i że ceny mogą być zupełnie inne? ja nie wiem naprwdę, po kiego diabła wyciąga się takie archaiczne wątki. Szczególnie takie, które się dezaktualizują. Odpowiedz Link Zgłoś
21869m Re: Pytanie o licówki 06.01.06, 03:57 Nie trzeba umartwiac zebow przed zalozeniem korony, bo jesli w przyszlosci trzeba bedzie je umartwic, to mozna to zrobic przez korone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: Pytanie o licówki IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 06.01.06, 11:28 u mnie są ubytki szkliwa okropne..ale znajoma/zaprzyjaxniona P. stomatolog,chirurg stomatolog. w jednym/ odradzała mi - po cichu Bo szkoda zabków Bo teraz ładnie a młoda jestem 25lat i co za 10 lat??większy problem?? Polubcie swoje ząbki Czy one troszke takie czy inne Sama nosiłam aparat i trafiłam na oszustkę!!Zniszczyłą mi szkoliwo, zęby i to wszytsko przez tą babę/kto dał jej dyplom?? Jak słysze że lekarz chce pół uzebienia zamienić na martwe ząbki to kiepski lekarz!!Powienien ci to odradzić- to byłby w/g mnie dobry lekarz. Kasa- to sie dla nich liczy. Szkoda zdrowych ząbków. Martwy ząb poczytaj sobie co to takiego martwy ząb. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Pytanie o licówki IP: *.leon.com.pl 10.01.06, 18:31 Witam Już od dłuższego czasu zastanawiam sie nad założeniem licówek. mój problem polega na tym że mam brzydki kolor szkliwa co podobno wynika z tego że w dzieciństwie przyjmowałąm mnóstwo leków nie wiem o jakie konkretnie chodzi ale to one mi tak zniszczyły zęby i trochę plomb...I dlatego chciałabym zastosować na wszystkie swoje zabkli licówki w celu poprawy koloru i lepszego komfortu psychicznego. Czy ktoś z Państwa miał poprwiane całe uzębienie tymi cudeńkami i jakie jest Państwa zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: Pytanie o licówki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.01.06, 14:30 Ja mam licówkę(z tych najtańszych) już ponad 10 lat i nic się złego nie dzieje.Dentyści oczywiście będą namawiali na drogie wybielanie lub korony porcelanowe - też drogie.Z wiadomego powodu - chodzi im o kasę.A najzwyklejsze licówki jeśli są dobrze zrobione mogą służyć całe lata.Trzeba tylko pujść do uczciwego stomatologa,nie dorobkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Pytanie o licówki 17.01.06, 16:42 Faktycznie chyba nie są szkodliwe, skoro cały bogaty, piękny świat ma założone licówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjjk Re: Pytanie o licówki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.13, 12:12 A wiecie może gdzie na Śląsku można zrobić dobre licówki w przystępnej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś