Gość: dominique24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 08:35 zamiast normalnego czerwonego krwawienia mam jakies dziwne brązowe skrzepy; (czy któraś z was miała coś takiego??Czy może wiecie dlaczego tak się dzieje?? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: dziwny okres 07.01.06, 09:13 Miałam tekie rdzawe plamienia z powodu zabrzeń hormonalnych aktualnie jestem w trakcie leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
glanka15 Re: dziwny okres 07.01.06, 09:54 brązowa wydzielina? to normalne szczególnie na początku i pod koniec okresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominique24 Re: dziwny okres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 10:29 ale mój cały "okres" tak wyglada i trwa tylko 3 dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: dziwny okres IP: 82.139.28.* 07.01.06, 14:18 hej, rowniez mam 3 dni okres, moze jest to spowodowane tez zaburzeniami hormonalnymi u mnie, a tak poza tym jakie leki stosujecie dziewczyny na zaburz.horm.? ja kiedys bralam luteine, a potem cyclo progynove przez 6 m-cy, a obecnie mam przerwe, z gory dzieki za odp.,pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: dziwny okres IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 18:13 "Hypermenorrhoea To krwawienie z dużą ilością żywo czerwonej krwi i skrzepami. Czasem jest to po prostu cecha osobowa, niektóre kobiety tracą większą ilości krwi podczas menstruacji niż inne. Czasem jednak jest sygnałem zaburzenia. Przyczynami silnego krwawienia są: • ciąża, poronienie, pozostałości jaja płodowego • spirala wewnątrzmaciczna • polipy • mięśniaki • zakażenia macicy i jajowodów • rak szyjki czy trzonu macicy • endometrioza • problemy hormonalne • niedoczynność tarczycy • krwawienie owulacyjne • zaburzenia homeostazy • psychika • zaburzenia krzepnięcia krwi Jeśli lekarz nie stwierdzi oczywistej przyczyny, można przyjąć, że jest to krwawienie czynnościowe. Potwierdzić to można przez wyłyżeczkowanie jamy macicy. Zabieg ten przynosi też ulgę na jakiś czas. Pomocne jest stosowanie hormonów, w przypadku niedokrwistości - także preparatów żelaza." Odpowiedz Link Zgłoś
57agusia Re: dziwny okres 25.11.14, 17:01 witam,mam pytanie nie mialam okresu okolo dwoch miesiecy jak juz dostalam to sa to jakies schodzace skrzepy i dziwny kolor tej krwi mam to juz prawie dwa tygodnie.co to moze byc?cos powaznego?moze ciaza bo kochalam sie z narzeczonym do konca jakies dwa tyg temu wlasnie przed tym zanim dostalam ten dziwny okres. Odpowiedz Link Zgłoś
sandriks Re: dziwny okres 27.11.14, 19:40 idź do lekarza to sie dowiesz... w ogóle jak to możliwe, że nie miałaś okresu i nie sprawdziłaś czy jestes w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś