Dodaj do ulubionych

Paniczny lęk -mammografia

IP: *.aster.pl 10.01.06, 22:23
Potwornie boję się bólu.Mam zmiany w piersiach, ale jak pomyślę o mammografii
to wolę umrzeć niż iść na to badanie.Dlaczego nikt nie pisze jak bardzo
bolesne jest to badanie.To jest tak jakby piersi wsadzali ci do wyżymaczki
{było coś takiego za komuny}.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Paniczny lęk -mammografia 10.01.06, 22:24
      serio?
      jakoś nie zauważyłam
      no, ale skoro wolisz umrzeć...
    • Gość: M Re: Paniczny lęk -mammografia IP: *.elk.mm.pl 10.01.06, 22:26
      Moja ciotka myślała podobnie, "uhodowała" sobie raka piersi na własne życzenie (a jest to rak całkowicie wyleczalny, jeżeli jest zdiagnozowany odpowiednio szybko!), nie żyje od 2 lat, jej córka do dziś nie może wybaczyć matce, że tak podeszła do swojego zdrowia. Zupełnie niezrozumiałe dla mnie podejście!
      • Gość: melisa Re: Paniczny lęk -mammografia IP: *.aster.pl 10.01.06, 22:31
        A was kobiety nie boli to badanie?
        • Gość: M Re: Paniczny lęk -mammografia IP: *.elk.mm.pl 10.01.06, 22:33
          Dziewczyno, a wiesz Ty, jak bardzo boli umieranie na raka??? Miałam kilka takich przypadków w rodzinie, jakiekolwiek badanie w porównianiu z tym to pestka.
        • zaba_pelagia Re: Paniczny lęk -mammografia 10.01.06, 22:33
          nie jest to moze spacer po płatkach róż, ale wrzaski - wolę umrzeć, to chyba
          zdecydowana przesada
          bardziej mnie boli jak się walnę w najmniejszy palec u nogi
    • Gość: L Re: Paniczny lęk -mammografia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 22:33
      Mam za sobą dwie mammografie i żadna z nich w najmniejszym stopniu nie była
      bolesna. Zero jakichkolwiek przykrych doznań. Jak na początku cyklu ciagle masz
      jeszcze obrzęk piersi, to przez kilka dni przed badaniem smaruj piersi
      wieczorem altacetem w żelu, powinno ułątwić sprawę. Pewnie związana z wiekiem
      struktura gruczołów a także wielkość piersi odgrywają tu pewna rolę, więc ty
      może będziesz odczuwać jakiś dyskomfort, ale zdrowie ważniejsze od chwilowych
      niedogodności.
      • Gość: melisa Re: Paniczny lęk -mammografia IP: *.aster.pl 10.01.06, 22:42
        Ja już nie mam okresu.Zbliżam się do 50-tki.Piersi mam raczej małe, nie wiem
        jaki rozmiar bo nie noszę stanika.
    • inqa Re: Paniczny lęk -mammografia 10.01.06, 23:46
      Miałam w życiu dopiero 2 mammografie. Jedna średnio przyjemna, druga komfortowa
      ( żadnego bólu i nieprzyjemności). Nie wiem od czego to zależy-od lekarza, dnia
      cyklu, którym badanie jest wykonywane, nastawienia ?
      To tylko kilka minut---kobieto, wal jutro na badanie !
      Trzymam za Ciebie kciuki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka