Gość: pytanie IP: 83.238.55.* 15.01.06, 20:11 Czy ktoś może mi opowiedzieć o tym badaniu? Jak przebiega? Czy jest bolesne? Jak długo trwa? Trochę czytałam, ale to nigdy nie jest to samo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pola Re: KOLPOSKOPIA SZYJKI MACICY IP: 213.230.155.* 15.01.06, 22:01 ja mialam kolposkopie i wspominam to w sumie jak normalne badanie; moze cie ewentualnie troche bolec, bo lekarz wklada wiekszy niz zwykle wziernik, ale jak sie zrelaksujesz to moze w ogole nie poczujesz... generalnie lezysz troche dluzej (u mnie trwalo to moze z 10 minut), a lekarz oglada szyjke macicy pod mikroskopem; naprawde nic strasznego! Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: 15.01.06, 22:13 Proszę o niekrzyczenie-nie widzę powodu do łamania w tytule wątku netykiety, prosze się z nią zapoznać i przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: KOLPOSKOPIA SZYJKI MACICY IP: 83.238.55.* 18.01.06, 17:45 czekam na kolejne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: KOLPOSKOPIA SZYJKI MACICY IP: *.icpnet.pl 19.01.06, 22:02 Kocham Cię Mała................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1magdalenka Re: KOLPOSKOPIA SZYJKI MACICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:55 Badanie nie jest specjalnie bolesne, trwa ok. 10 min. Wziernik wcale nie musi być większy niż zazwyczaj. Czuje się pewien dyskomfort, kiedy lekarz "ustawia" sobie pole widzenia, potem ewe. trochę piecze, kiedy płucze szyjkę macicy, ale zasadniczo nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś