Gość: ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:06 Kochane, powiedzcie mi (jeśli wiecie) czy lekarz podczas rutynowego, kontrolnego badania może wykryć ciążę, jeśli nie jest mu to w dodatku w żaden sposób zasugerowane??? I jak wcześnie? Dziękuję z góry za informacje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eciepecie Re: ciąża a lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:08 kochana, chyba od tego jest lekarzem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: ciąża a lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:16 ale ja pytam tylko z ciekawości, gdybym ciążę podejrzewała, lekarz wiedziałby o niej. Ale ilekroć zdażają się wpadki, i niczego nie świadome dzieczyny idą na wizytę kontrlnę, no i... i tu jest moje pytanie. Od kiedy lekarz jest w stanie rozpoznać ciąże, podczas najzwyklejszego badania. Jakieś zmiany, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: ciąża a lekarz 28.01.06, 00:40 Ja u siebie rozpoznałam w trzecim tygodniu, tym bardziej lekarz Na USG nic jeszcze nie widać, ale są inne fizjologiczne objawy, kolor szyjki macicy i takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: ciąża a lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:52 ale mnie nie chodzi o USG i osobiście sama nie mam co "wybadać", "wyczuć". Tylko takie rutynowe, kontrolne badanie, na takich nie robi się USG. Lekarz nie zwraca uwago na kolor narządów (nie czarujmy się) itp. itd. Robi swoje, wkłada palce, ponaciska. (Sorry za dosłowność) I właśnie w taki sposób, w sytuacji kiedy lekarzowi nie jest sugerowana nawet ciąża, od kiedy jest on w stanie ją "wykryć"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ciąża a lekarz IP: 83.168.106.* 28.01.06, 01:05 Kochana, to zalezy kiedy pojdziesz do lekarza. Bo jak kilka dni po stosunku to niestety kochana, nie powie ci ze jestes w ciazy (gdybys w niej byla). Odpowiedz Link Zgłoś