Dodaj do ulubionych

Bolesne okresy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:46
Ja już mam dość! Czy jest jakiś sposób na bolesne miesiączki?? To jest po
prostu jakaś paranoja. Gdy mam te dni mam bardzo silne bóle, mdłości,
biegunkę, jestem ogólnie nieprzydatna do niczego innego pzoa leżeniem i
cierpieniem. A przecież trzeba pracować, prowadzić samochód, normalnie
funkcjonować, zajmować się różnymi sprawami. Mam dość tego że co miesiąc mam 3
dni wyłączone z życiorysu. I tak będzie do przekwitnięcia?? Dla mnie to nie
jest fizjologia i ja się nie mogę przyzwyczaić. Nie mogę też przecież
regularnie co miesiąc brać zwolnienia, a faktycznie powinnam. Ma ktoś radę?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Bolesne okresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:58
      pigułki
      • Gość: m. Re: Bolesne okresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:10
        potwierdzam...
        akurat dzis moj gin opowiadal mi, ze czesto pigulki sa przepisywane wlasnie na
        zlagodzenie boli przy okresie i smial sie, ze nawet zakonnicom je przepisywal
        [bynajmniej niech nikt nie zrozumie, ze drwil, po prostu przytoczyl sprzecznoscwink].

pzdr.
        • Gość: kasia Re: Bolesne okresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:45
          Pigułki to jednak wielkie "zamieszanie" w naszym organizmie, ja ich nie
          toleruję wcale. Także mam bardzo bolesne miesiączki i gdyby nie Diclofenac w
          czopkach, miałabym 3 dni leżenia w łóżku i skręcania się z bólu. Tylko ten lek
          mnie ratuje i pomaga na największy ból. Wcześniej wypróbowałam już chyba
          wszystko: No Spa, Ibuprom Max, Naproxen, Pabialgina, itp. Te leki tylko
          przytępiały lekko ból, Diclofenac działa juz po 15 min, nie wiem co bym bez
          niego zrobiła. Niestety jest tylko na receptę / ale taniutki- ok 4 zł /.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Majka Re: Bolesne okresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:37
            Dzięki za rady. To może wypróbuje ten Doclofenac tylko już to kiepsko widzę,
            będe musiała ciągle latać po recepty a ja nie mam keidy nawet iść do lekarza. A
            ile na raz opakowań przepisują?? Ja biorę zwykle Vegantalginy i to 2 na raz +
            nospe, pomaga to na 3 godziny i od nowa ta sama dawka. Ból przechodzi mi wtedy
            gdy mam mdłości z powodu przedawkowania tabletek. Czyli wybieram między bólem a
            mdłoiściami i zawrotami głowy i już chyba wolę te drugie.
    • Gość: kika Re: Bolesne okresy IP: *.acn.waw.pl 30.01.06, 21:38
      przyczynami moich bólów była endometroza wykryta w trakcie laparoskopii i
      usunięta,dzięki czemu nie mam już problemu bolesnych m-czek
      pigułki tylko na czas ich brania pomagją,a potem jest jeden wielki sajgon od nowa
      • Gość: Majka Re: Bolesne okresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:38
        Aha. To ja tą endometrioze chyba mam od zawsze bo od zawsze miałam i mam bolesne
        okresy smile Czasami są mniej bolesne a czasami bardziej.
    • magdalaena1977 Re: Bolesne okresy 01.02.06, 00:52
      ja biorę ketonal 100 mg w pigułkach. To też jest lek na receptę i zadziwiające
      jak tani i wydajny - opakowanie (wygląd jak z PRL) 20 tabletek, które starcza na
      kilka miesiecy kosztuje ok. 4,50 zł,a przez ten czas zawsze będe u jakiegoś
      lekarza, który mi to przepisze.
      Nadal źle się czuję, ale przynajmniej nie ma takiego "dziubiącego" bólu.
    • edyta263 Re: Bolesne okresy 01.02.06, 09:08
      Mam radę. Dostałam ją od mojego lekarza dopiero 4 miesiące temu. Wcześniej,
      przez 2 lata umierałam-DOSŁOWNIE i faszerowałam sie pigułkami przeciwbólowymi
      przez całą miesiączkę. Teraz tez biorę przeciwbulowe, ale uwaga: na 3 dni przed
      miesiączką, 3 razy dziennie łykam tabletkę IBUPROMU. Ewentualnie jeszcze 1 dnia
      okresu. Uwierzcie mi ze nie odczuwam nic w czasie miesiączki. Moze to nie
      najzdrowszy sposób( w sumie 9 tabletek) ale dla mnie to nic w porównaniu z
      koszmarem, jaki przezywałam wcześniej.
      • aniadawid1 Re: Bolesne okresy 01.02.06, 09:31
        mi pomaga nurofen menstrual
        • Gość: kropka_a Re: Bolesne okresy IP: *.smstv.pl 01.02.06, 09:40
          Mam to samo.Chociaz teraz biorę pigułki więc ten koszmar sie skończył.
          Ja nie miałam na to żadnej rady.Ketonal-bardzo silny lek-czasem pomagał,ale
          tylko wtedy,gdy zdązyłam go wziąć ospowiednio wcześnie.Też wymiotowałam,miałam
          biegunkę,byłam blada jak trup-i to wszystko jednocześnie.Boże co za koszmar!I
          skurcze w dole brzucha potworne.Byłam wyłączona z zycia.I bardzo mnie to
          wkurzałao.Zero planów.No bo jak?
          Lekarka powiedziała,żebym brała pare dni przed miesiączką polopirynę+nospę-nic
          mi nie pomogło.
          Ciekawe jak te czopki?Mozna spróbować.
          Co ciekawe,jak już to wszystko ze mnie zejdzie-czuję sie osłabiona,ale
          dobrze,nic mnie nie boli,żasnych skurczów.I mam tak zawsze w pierwszy dzień
          miesiączki.
          Też czekam na rady i czegoś szukam.
          Pozdrawiamsmile
    • igus_tryn Re: Bolesne okresy 01.02.06, 09:41
      Rany, mam ten sam problem. Dzisiaj w nocy dostałam okres a ból, który mu
      towarzyszył porównywałam do bólu porodowego, był niemal identyczny. Ide w
      przyszłym tyg. do gin. niech coś działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka