Dodaj do ulubionych

wirus WZW B - apel

05.02.06, 15:02
Ostatnimi czasy głosi się wszem i wobec o szczepieniach na WZW typu B.
Pisze ten post aby Was dziewczyny uczulić.
Zanim ktokolwiek podda się szczepieniu ... ZRÓBCIE BADANIE HBS!!!

Szczepienia są bezsensowne, jeśli się nie wie, czy się jest, czy nie
nosicielem tego wirusa. ZANIM podejmiecie decyzję o szczepieniu przebadajcie
swoją krew.

Ludziom wydaje się, ze skoro nie mieli transfuzji lub nie leżeli w szpitalu,
to są BEZPIECZNI. To jest nieprawdą. HBS możemy zarazić się u stomatologa, u
kosmetyczki, w salonie tatuażu lub kolczykowania. Zawsze tam, gdzie dochodzi
do kontaktu świata zewnętrznego z naszą krwią.

Ponieważ wirus przenosi się również drogą płciową, więc niebezpieczeństwo
częstowania siebie na wzajem tym wirusem jest OLBRZYMIE.

Tzw. żóltaczka wszczepienna zbiera większe żniwo niż AIDS!
Obserwuj wątek
    • edzi82 Re: wirus WZW B - apel 22.05.06, 14:57
      Racja. Ja nie dawno dowiedziałam się że jestem nosicielką. Było to totalnym
      zaskoczeniem, ponieważ nigdy nie leżałam w szpitalu, nawet nie byłam u dentysty
      co może się wydawać dziwne bo mam 23 lata. Nie chodziłam po kosmetyczkach itp.
      Mimo tego wirus we mnie jest i zachodzę w głowę skąd. Jesli ma się już wirusa
      we krwi to szczepienie się jest wywaleniem pieniedzy w błoto. Ciekawa jestem
      tylko dlaczego lekarze, czy tez pielęgniarki szczpiące na tę chorobe nie
      informują o tym pacjentów. Każdy przed szczepieniem powinien się zbadac na
      nosicielstwo HBS. takie badanie prywatnie kosztuje ok 17 zł. Pozdrawiam.
    • edzi82 Re: wirus WZW B - apel 22.05.06, 15:02
      RACJA. Ja niedawno dowiedziałam się o swoim nosicielstwie. Dodam, że to było
      totalne zaskoczenie. Ja nawet u dentysty czy kosmetyczki nigdy nie byłam, nie
      mówiąc juz o leżeniu w szpitalu. Kontakty płciowe raczej też odpadają bo
      partner jeden i zdrowy. zachodzę więc w głowę skąd to świństwo. Przed
      szczepieniem warto zrobić sobie badanie HBS. Takie badanie prywatnie kosztuje
      ok 20zł. Dodam, że dziwi mnie, że nikt nie informuje pacjentów chcących się
      zaszczepić o takim badaniu. Można być nosicielem i nic o tym nie wiedzieć tak
      jak w moim przypadku. A szczepionka przy nosicielstwie to przysłowiowa
      musztarda po obiedzie. Pozdrawiam.
    • wartkoczyk1 Re: wirus WZW B - apel 22.05.06, 15:53
      od hbs jeszcze groźniejszy jest hcv -na niego nawet nie ma szczepionki i ten
      wirus obecnie uważany jest za sprawcę cichej epidemii,
      i ten wirus mozna złapać w salonie kosmetycznym czy u stomatolga -wszedzie tam
      gdzie narzędzia mają kontakt z naszą krwią , wystarczy draśnięcie czy ukłucie
      brudnym narzędziem lub igłą aby doszło do zakażenia krwi -
      www.prometeusze.pl/
      • dolores5 Re: wirus WZW B - apel 22.05.06, 19:06
        A jak się dowiedziałyscie że macie tego wirusa? Jakieś objawy były? Co was
        skłoniłodo zrobienia badania Ja planuję ciążę i zastanawiam się czy się nie
        zaszczepić. Pytałam ginekloga i powiedział że tymm mogę się wszędzie zarzić nie
        tlko przy porodzie. Poza tym ta szczepionka ma sens tylko wtedy gdy będę brała
        dawkę przypominającą co 5 lat. Nie wiem już sama co robić
        • dolores5 Re: wirus WZW B - apel 28.05.06, 13:53
          proszę o wypowiedzi
        • wartkoczyk1 Re: wirus WZW B - apel 28.05.06, 22:52
          szczepionka ma sens tylko wtedy gdy będę brała
          > dawkę przypominającą co 5 lat.
          niekoniecznie ,czasami organizm wytwarza przeciwciała na wiele lat i nie trzeba
          się szczepić dawką przypominajacą co 5 lat ,ostatnie moje badanie wykazało taka
          ilość p/ciał ze przez 10 lat nie muszę się szczepić na wzw b,
          o wirusie ,natomiast mało kiedy dowiadujemy się z objawów ,raczej robiac badania
          (przy okazji ) wychodzi ze jest zakażenie wzw -
          moja tesciowa dowiedziała się np.bardzo poźno kiedy wątroba juz była w
          zaawansowanym stadium marskości ,zyła od tego rozpoznania 4 lata.
        • Gość: Kasia Re: wirus WZW B - apel IP: 217.153.232.* 09.06.06, 21:24
          Hej dolores
          Badania na stwierdzenie HBS plus lub nie powinna robic każda ciężarna. Mnie
          lekaż skierował i wyszło, że jestem nosicielem. Też niew iem kiedy i jak się
          zaraziłam. Przychodzi mi tylko do głowy stomatolog w szkole średniej w
          warunkach mających wiele do życzenia. Teoterycznie można chodzić z tym wirusem
          do śmierci (podeszłego) wieku bez objawów i mozna o tym nie wiedzieć. Wszystko
          jak powiedział mi lekarz zależy od organizmu trybu życia, używek (alkohol). W
          przypadku gdy jest się w ciąży trzeba zgłosić że się jest nosicielem, gdyż
          dziecko zaraz po urodzeniu dostaje szczepionkę. Moja córka jest zdrowa. Ale ja
          musze uważać, zgłaszac u lekarzy, na badaniach, że stwarzam zagrożenie. To
          przykre, szkoda, że ten, kto mnie zaraził nie zgłosił komu trzeba. Robię
          systematycznie badania krwi co pół roku na próby wątrobowe, sprawdza się
          specjalne wskaźniki ASPAT i ALAT czy są w normie. Nie leczę się na ten wirys
          żadnymi lekami, bo nie mam żadnych bóli wątroby. Ale trzeba się pilnować.
          Uważać z lekami, czytać o skutkach ubocznych, bo wiadoo wszytskie idą przez
          wątrobę. Ostatnio czytałam, że leczy się ten wirys, właśnie na stronie
          prometeusz, ale terapia też ma wiele skutków ubocznych.
          Polecam badanie, myślę, że jak poprosi się lekarza pierwszego kontaktu o HBS to
          da skierowanie i badanie będzie za darmo. Aha jak się jest nosicielem, to
          najbliżsi członkowie rodziny mogą zaszczepić się za darmo na WZW B, ale
          najpierw trzeba to zgłosić w miejscowym sanepidzie, a oni ptem kierują w jakiej
          przychodni.
          Ale się rozpisałam
          Pozdrawiam
          Kasia smile
          • Gość: Kasia Re: wirus WZW B - apel IP: 217.153.232.* 09.06.06, 21:25
            Lekarz oczywieście "rz" to z pośpiechu, smile
            Kasia
        • edzi82 Re: wirus WZW B - apel 16.06.06, 13:15
          Dowiedziałam się całkiem przypadkiem. Starałam sie o podjęcie pracy i robiono
          mi między innymi to badanie. Nie miałam objawów, ani takich podejrzeń. Po
          wstępnych badaniach okazało się, że nie mam zapalenia wątroby(alat, aspat w
          normie) na usg też wszystko ok. Martwi mnie tylko jedno lekarz mi powiedział,
          że takich perzypadków jak ja sie nie leczy, nie wiem co z tym dalej robić, bo
          ja poprostu chciałabym się tego pozbyć. Może wiecie coś na ten temat to
          napiszcie.Pozdrawiam.
          • Gość: sela Re: wirus WZW B - apel IP: *.demon.nl 16.06.06, 15:21
            jesli jest chroniczne zapalenie wzb to faktycznie sie nie leczy,ale moze sie
            pojawily nowe metody sama dopiero sie wybieram do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka