Dodaj do ulubionych

płukanie zatok

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:56
czy miała któraś z was zabieg płukania zatok? możecie mi napisać jak wygląda,
jak długo trwa i czy boli? z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: enko Re: płukanie zatok IP: *.astral.lodz.pl 26.03.06, 18:35
      ja miałam, nawet trzy razy.
      To nic nie boli, najpierw wkłada sie do nosa znieczulenie, ale tylko po to, by
      się śluzówka obkurczyła. To jest najmniej przyjemny moment, ponieważ
      znieczulenie to takie sznureczki nasączone płynem, który wkłada sie długą
      pensetą głęboko do nosa. Potem, po jakims czasie kładziesz się na leżance głowa
      do dołu (wisi nad ziemią) i lekarz wlewa ci do nosa jedną dziurką płyn, do
      drygiej dziurki kłada taki ssak i wyciąga uprzednio wlany płyn razem z tym, co
      masz w zatokach. Trochę uczucie, jakbyś się topiła, ale można oddychac ustami.
      Do tego cały czas mówi się coca-cola smile. Nic strasznego.
      • Gość: zestresowana Re: płukanie zatok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:13
        dzieki wielkie za odpowiedź ;o) troche mi ulżyło ;o)
        • Gość: paula Re: płukanie zatok IP: *.pool8288.interbusiness.it 27.03.06, 09:39
          a co to dokladnie daje? ja ostatnio sobie przeziebilam zatoki i juz ponad 3
          tygodnie mam taki dziwny katar... to przyda mi sie taki zabieg?
          • Gość: zestresowana Re: płukanie zatok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:33
            ja na zatoki choruje już od kilku miesięcy (z małymi przerwami) a ostatnio
            objawy sie nasiliły (straszny katar i codziennie okropne bóle głowy). znajomy
            laryngolog (jeden z lepszych w AMG) powiedział że po takim czasie leczenia
            farmakologicznego to bedzie najlepsze rozwiązanie , bo przeczyści zatoki i nie
            bedzie w nich zalegać wydzielina. wprawdzie miałam mieć to robione już miesiąc
            temu ale sie przestraszyłam no i nie poszlam ;o) ale teraz pójde bo mam dosyć
            chorowania i mam nadzieje ze mi to pomoże ;o) a na twoim miejscu to bym poszła
            do lekarza i on stwierdzi czy wyleczą cie antybiotyki czy trzeba bedzie płukać
            :o) pozdrawiam
        • dziewuszka6 Re: płukanie zatok 14.03.15, 17:53
          Płukanie zatok to bardzo dobra sprawa! I przynosi mega ulgę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka