Dodaj do ulubionych

hormony w drobiu

04.04.06, 11:09
niby o zdrowiu kobiety smile
kiedyś czytałam, że niektóre kurczaki, dla lepszego wzrostu, są faszerowane
żeńskimi hormonami, to sprawia, że część dziewczynek zaczyna wcześniej
miesiączkować (nawet w wieku 8-9 lat).
jaki to może mieć wpływ na dorosłe kobiety? czy np. może nasilać objawy PMS-u?
wpływać na cykl?
tak sie pytam, bo jadam duże ilości drobiu, a minimalne czerwonego mięsa.
Obserwuj wątek
    • Gość: lyka Re: hormony w drobiu IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.04.06, 21:44
      Na kobietę działa to tak że ma zaburzenia hormonalne np plamienia
      międzymiesiączkowe, trudności z zajściem w ciąże.
    • Gość: Jama Re: hormony w drobiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 21:52
      Córeczce mojego kolegi lekarka zabroniła jeść drób, bo w wieku 7 lat zaczęły jej
      rosnąć piersi.
    • Gość: dfg Re: hormony w drobiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.06, 08:45
      jesli przyjac, ze w drobiu są te hormony, a Ty jadasz ich naprawde duzo, to tak
      na logike jakies prawdopodobienstwo jest.
      Rzeczyeiscie dzieciom nie zaleca sie spozywania duzych ilosci drobiu, wiec cos
      w tym musi byc.
      Mozesz sprobowac zaprzyjaznic sie z jakas staruszką z gór i sprowadzac od niej
      kurczaki 100% naturalnesmile
      • Gość: kobieetka Re: hormony w drobiu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.06, 11:18
        myślę że nie trzeba szukać staruszki z gór smile

najlepiej gdyby ktoś z rodziny hodował kurczaczki..albo poszukać jakiegoś pobliskiego gospodarza..
        ważne tylko żeby dowiedzieć się jaką paszą jest karmiony drób.. jeśli jakieś kupne mieszanki to niestety spore szanse że będą tam różne "ulepszacze".. takie niestety są minusy cywilizacji..wszędzie wciskąją do jedzenia chemię.. antybiotyki..hormony i inne świństwa sad
      • lilith76 Re: hormony w drobiu 05.04.06, 11:20
        był kiedyś krótki reportaż o pewnym sklepie w Warszawie - sprowadzali na
        zamówienie ekologiczne kurczaki. ludzie zapisywali się na listę i czekali 2-3
        tygodnie na swój drób.
        co za czasy.
        • moniak7 Re: hormony w drobiu 05.04.06, 14:28
          Wiesz lilith, zabilas mi klina. Jem sporo drobiu, a ostatnio mam mega PMS,
          biust to dwa bolesne balony, brzuch jak w trzecim miesiacu i inne. Zaczelam
          brac mastodynon i vit. B complex. Zobaczymy
    • blaszany_dzwoneczek Re: hormony w drobiu 05.04.06, 14:38
      Ja też jem dużo drobiu i się nad tym zastanawiam. Ale z drugiej strony co jeść?
      Wieprzowinę nie za bardzo - bo tłusta i cholesterol, cielęcina - droga, za
      wołowiną nie przepadam. Ryby lubię - i je jadamy dość często, ale z drugiej
      strony kto wie co siedzi w takich np. hodowlanych pstrągach? Na wegetarianizm
      przejść i zastanawiac się wtedy już tylko ile metali ciężkich a ile innej chemii
      siedzi w marchewce?
    • Gość: magda Re: hormony w drobiu IP: 194.205.246.* 05.04.06, 17:39
      dziewczyny nie dajcie sie zwariowac...w drobiu nie znajdziecie
      hormonow...kurczaki nie sa nimi faszerowane co najwyzej antybiotykami.
      Konkurencja na rynku drobiarskim jest tak ogromna ze zadnemu hodowcy nie oplaca
      sie ryzykowac...nie mowiac juz o cenach hormonow i niskiej cenie miesa
      drobiowego...gdyby chcieli nielegalnie dodawac hormony musieliby dokladac do
      interesu...
      podaje sie natomiast profilaktycznie antybiotyki aby zapobiec chorobom ,
      zwiekszyc zdrowotnosc brojlerow a tym samym osiagnac wieksze przyrosty masy
      miesniowej.
      Mozna zrezygnowac z jedzenia drobiu ale nie z powodu hormonow wieksze
      spustoszenie moze przyniesc nadmiar spozywanych antybiotykow sad
    • Gość: magda Re: hormony w drobiu IP: 194.205.246.* 05.04.06, 18:32
      a tak wogole to moze jakies konkrety a nie " kiedys czytalam "..."niektore
      kurczaki" czyli ktore ?15 z prawej w 5 rzedzie??
      gdzie czytalas...?co to byl za artykul?
      ploty typu jedna pani powiedziala drugiej...
      • Gość: aga Re: hormony w drobiu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:14
        a jak jest z indykami, bo szlyszalam, ze jako jedyne nie sa faszerowane
        swinstwami, bo nie da sie przyspieszyc ich wzrostu w ten sposom. Co do ryb-
        trzeba uwazac na metale ciezki. A tak wogole to ciesze sie z postepu medycyny,
        bo bedzie nam na pewno potrzebna. I zbierajmy pieniadze na leczenie smile)
        • Gość: Atena DO LILITH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:43
          Bardfzo mnie zainteresowało to co napisalaś.Może pamiętasz jak ten sklep się nazywał???
          Jeśli tak to błagam napisz mi jego nazwę na priv smile

A.
          • Gość: Atena Kurczaki są faszerowane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:45
            Kurczaki są faszerowane hormonami i to na 100%.A jak sobie miłe Panie wyobrażają to, że hodowlany
            kurczak osiąga odpowiedznią wielkość w 2-3 mieśiące-podczas gdy normalny nieczym nie faszerowany
            kurczak potrzebuje na to około roku!!!

A.
            • Gość: martta Re: Kurczaki są faszerowane! IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 08.04.06, 21:02
              Gość portalu: Atena napisał(a):

> Kurczaki są faszerowane hormonami i to na 100%.A jak sobie miłe Panie
              wyobrażaj
              > ą to, że hodowlany
              > kurczak osiąga odpowiedznią wielkość w 2-3 mieśiące-podczas gdy normalny
              nieczy
              > m nie faszerowany
              > kurczak potrzebuje na to około roku!!!

oczywiście że tak, mam rodzine na wsi i te kury co sami oni hudują bez zadnych
              antybiotykow czy hormonów są po prostu pyszne, mięso ani nie smierdzi ani nic,
              natomiast jak zdarza mi sie kupić kurczaka w sklepie to dla mnie mięso po
              prostu śmierdzi, jest twarde i zupelnie inaczej smakuje,
              (poza tym widać po kościach czy kura zabita była młoda czy stara)
          • lilith76 Re: DO LILITH 10.04.06, 09:50
            > Bardfzo mnie zainteresowało to co napisalaś.Może pamiętasz jak ten sklep się
            na
            > zywał???
            > Jeśli tak to błagam napisz mi jego nazwę na priv smile
            >
            > A.

nie mam pojęcia!
    • Gość: Gosia Od dziecka jem kurczaki, kaczki i jajka z... IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 09.04.06, 00:33
      ... hodowli mojej babci. Zdarza się czasem zjeść kurczaka ze sklepu, ale jajka
      TYLKO od babci. Nie mam biustu, zaczęłam dojrzewać późno- miesiączka 17 lat, mam
      problemy z okresem... Może to i prawda z tymi hormonami.
      • Gość: kogucica Re: Od dziecka jem kurczaki, kaczki i jajka z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:03
        co za debilne rozumowanie...
        • Gość: odwrotna Re: Od dziecka jem kurczaki, kaczki i jajka z... IP: *.de.ibm.com 10.04.06, 14:22
          a ja jem mase kurczakow i mam ledwie zauwazalny biust
          i co z tego?
          logicznego wynikania raczej tu nie ma
          • aga55jaga prawda 10.04.06, 21:56
            moja córka ma prawie 6 lat i powiększony gruczoł piersiowy - idziemy właśnie na
            badania hormonalne. Bardzo prawdopodobną przyczyną, która zasygnalizował nam
            pediatra, jest właśnie dodawanie hormonów wzrostu do paszy kurcząt. Jest bardzo
            dużo mam z takim problemem u córek - i jak piszą odstawienie mięsa drobiowego i
            jajek sklepowych skutkuje zmniejszeniem tychże gruczołów i oddalenie
            prawdopodobieństwa zbyt wczesnego dojrzewania małych dziewczynek
            • Gość: ~matka 2-latki Re: prawda IP: 194.181.131.* 10.06.13, 18:04
              Moja coreczka gdy miała 5 tygodni wykryto u niej torbiele na jajnikach(przy badaniu stawow biodrowych)po badaniach i obserwacji okazalo sie ze wplyw na to mialy hormony z zewnatrz ktore ja przyjmowalam,w ciazy,wlasnie m.in mieso z kurczakow,a pozniej dziecko jadlo samo bo na czym innym ugotowac dziecku zupke jak nie na pysznym,zdrowym kurczaczku.Gdy lekarze doszli od czego corcia boryka sie z tym schorzeniem odstawilismy zupełnie kurczki i jaja fermowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka