Dodaj do ulubionych

co może być przyczyną bólu w czasie współżycia?

05.04.06, 15:32
Od dwóch tygodni czuję silny ból podczas inicjacji stosunku, który
uniemożliwia mi współżycie. Mam 28 lat. Jestem z stałym partnerem.
Współżyliśmy ze sobą często przez dwa lata. Nie miałam nigdy tego typu
problemów. Nie wiem czy jedno z drugim ma związek, ale nie można było u mnie
zinterpretować wyników ostatniego badania cytologicznego dwa miesiące temu,
coś było nie tak z wydzieliną.
Obserwuj wątek
    • Gość: tunia Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci IP: *.kablowka.waw.pl 05.04.06, 15:46
      na początek zrób cytologię z oznaczeniem wirusa HPV
      • ossa78 Re: 05.04.06, 16:03
        DZięki. To by się nawet zgadzało.

A poniżej wycinek z wyników w Google, które uzyskałam po wpisaniu wyrażenia:
        wirus HPV

1. BRODAWCZAKI
        Wywoływane są przez wirus HPV (Human Papilloma Virus - ludzki wirus brodawczaka)
        Objawiają się występowaniem jednej lub kilku bryłek lub guzk—w od 1 miesiąca do
        nawet 1 roku po stosunku płciowym z osobą zakażoną
        U kobiet są często niewidoczne, ponieważ występują wewnątrz pochwy. R—wnież u
        mężczyzn mogą być przeoczone ze względu na niekiedy niewielkie wymiary. Śluz
        pochwowy może być użyty do badań wykrywających brodawczaki.
        U kobiet choroba jest dość poważna, ponieważ może powodować raka szyjki macicy.
        Brodawczaki są uleczalne. Kobieta powinna wykonywać rozmaz cytologiczny pochwy
        (PAP) przy każdej zmianie partnera.

2. www.hormony.pl/49.htm
    • Gość: Alucia Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci IP: *.autocom.pl 05.04.06, 16:11
      Też kiedyś zdarzyło mi się coś takiego. Nie mogłam się kochać z partnerem, bo
      czułam ogromny ból. Myślałam, że to zapalenie jajników, ale okazało się, że to
      bardzo duża cysta. Usunięto ją operacyjnie.
      • kajaja2 Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci 06.04.06, 09:12
        ja mialam tak przy nadzerce nawet niewielkie krwawienia
        • Gość: m Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci IP: *.bulldogdsl.com 06.04.06, 09:59
          klujacy bol tylko przy pozycjach "od tylu" to chyba nie infekcja?
          • lilith76 Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci 06.04.06, 10:12
            penis uderza w pęcherz moczowy - dla mnie to niekiedy dyskusyjnie przyjemne.
    • aire1 Re: co może być przyczyną bólu w czasie współżyci 06.04.06, 10:51
      Dlaczego akurat HPV? Wiele infekcji daje takiego typu objawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka