missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 29.11.07, 14:58 juz dosc dawno nikt sie nie wpisal co mnie martwi bo kazda wiadomosc o powodzeniu dodaje nadzieji, wiec dziewczyny jak sie udalo koniecznie wpisujcie sie aby inni mieli wiecej wiary w spowodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
misia778 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 11.12.07, 17:43 Witam serdecznie. W kwietniu 2007 roku miałam usuniętą cp. jajowód został skrócony, wg mojego gina raczej nie będzie spełniał już swojej funkcji, ale 100% pewności nie ma. Obecnie jestem w czwartym miesiącu ciąży. Czyli po cp jest szansa na prawidłową ciąże trzeba tylko w to wierzyć. HSG nie jest takim strasznym badaniem i warto go zrobić przed staraniami. Dzięki niemu mogłam w kolejnym cyklu szczęśliwie zaciążyć. Pozdrawiam wszystkie oczekujące, życzę dużo wiary że będzie dobrze i szczęśliwego zaciążenia. Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 11.12.07, 23:16 wielkie gratulacje i zycze pozostalym starajacym sie powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia pszczolaasia 13.12.07, 09:03 3 pozamaciczne+ 3 zwykle poronienia. wreszcie po invitro jestem w 12 tc z blizniakami. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
akasz12 Re: pszczolaasia 17.12.07, 13:51 Pszczolaasia !!! Wielkie, wielkie gratulacje. Takie szczęście ! Trzymaj się zdrowo, daj od czasu do czasu znać jak się czujesz i co u was. Pozdrawiam O. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: pszczolaasia 02.01.08, 21:29 na razie odpukac w niemalowane...tfu tfu..wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
edi751 Re: pszczolaasia 02.01.08, 20:01 WITAJ!ile cie wyszedł całkowity koszt in vitro i gdzie to robiłas.ja jestem po 2 poronieniach i 1 cp.BARDZO CI GRATULUJE-ODEZWIJ SIE Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: pszczolaasia 02.01.08, 21:28 Bialystok, prof. Wolczynski- samo invitro okolo 6500 w Bialysmtoku kosztuje+ pobyt, dojazd, mieszkanko ktore wynajelam wyszlo mi razem niecale 8000. tymczasem u mnie w Trojmiescie 12000. bylo o co powalczyc i co najwazniejsze udalo sie. zawdzieczam to Profesorowi. w razie co sluze odpowiedziami pisz na priv i nie krepuj sie pszczolaasia@gazeta.pl. pzdr i zycze powodzenia w Nowym Roku!) Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: pszczolaasia 04.01.08, 01:03 wielkie gratulacje, ale dodajesz nadziei ja tez mysle o in-vitro tyle ze mieszkam w uk, na razie jestem na liscie oczekujacych ktora trwa 3lata, plus ze 3 podejscia sa darmowe - mi zostalo 2,5 roku ale nie wiem czy wyczymam tak dlugo no chyba ze cud sie zdarzy i zaciaze naturalnie, jak na razie po 2 latach staran cp i usuniety jajowod. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama1315 Re: mam1315 10.01.08, 16:07 To ja równiez sie dopisze. Rok 2003 ciaza pozamaciczna zakonczona laparoskopia. Poźniej 2 lata staran i nic. Po 2 latach badanie hsg diagnoza jajowody niedrożne, pozostaje zaplodnienie in vitro. Pierwsza próba kończy sie poronieniem, druga powodzeniem. Córeczka ma teraz rok i 4 miesiace. 2 stycznia 2008 roku zrobiłam test ciązowy - wynik pozytywny. Nastepnego dnia wizyta u lekarza w 34 dc ze strachu ze to cp. Na usg nic nie widac. Kazał zrobic bete i pokazac sie za tydzien. Beta w 36 dc 1992, w 40 dc 7021. Wczoraj byłam ponownie u lekarza. Na usg widac ciaze w macicy. To dopiero poczatek, ale jestem dobrej myśli. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
gracjacja Re: mam1315 24.01.08, 13:39 Wielkie Gratulacje! Mam pytanko-czy druga ciaża jest również z in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
mama1315 Re: mam1315 25.01.08, 18:21 NIe, w druga ciąże zaszłam naturalnie, dlatego tak wielki strach, że to była ciąża pozamaciczna. Mój lekarz właściwie nie potrafił wytłumaczyc jak sie udało. Ja teraz wierze w te słynne blokady, które mamy gdy tak bardzo pragniemy dziecka i nie umiemy myśleć o niczym innym. Teraz jestem w 8 tygodniu ciaży i wszystko jak na raze jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gracjacja Re: mam1315 26.01.08, 10:53 Szok! Widać cuda się zdarzają!Wierze,z e bedzie dobrze!!!! A czy proponowali Tobie przed in vitro zablokowanie lub usuniecie jajowodow ze wzgledu na mozliwosc kolejnej pozamacicznej nawet przy in vitro? Bo mi cos takiego wczoraj zaproponowano ale w zyciu sie nie zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1315 Re: mam1315 28.01.08, 11:07 Nie, nic takiego mi nie proponowano. Słyszałam o tym ze po in vitro również moze wystapic ciaza pozamaciczna choc sama wiele razy zastanawiałam sie jak to mozliwe. Przeciez zarodki podaje sie do macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandraja jestem taka szczesliwa!!! 04.02.08, 18:47 Dziewczyny gdzies w glebi zawsze wierzylam ,ze kiedys dolacze do tej szczesliwej listy!!Wiec sie grzecznie melduje!!!! wlasneie koncze 8 tydz. fasolinka ma juz 11 mm!! i serducho pieknie bije- chce wierzyc choc to jeszce dluga droga ,ze wszystko bedzie dobrze!Rok temu mialam ciaze w prawym jajowodzie (styczen 2007) w pazdzierniku 2007 bardzo wczesne poronienie?... (w sumie nie wiadomo) a teraz... hmm Pozdrawiam was wszystkie i dziekuje za ten watek jak rowniez forum.A starajacym sie duuuuzo szczescia! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marushka marushka 13.02.08, 08:06 najpierw dopingowałam wszystkie mamy z tego watku - dzisiaj sama mogę się do niego dopisać: - kwiecien 2007- cp w prawym jajowodzie - laparoskopia w Sw.Zofii - maj 2007 - narastające bhcg a pusto w macicy - metotrexat x2 w Zofii - listopad 07- ciąża biochemiczna, zgubiona w 6 tyg- naturalne poronienie Po tych wszystkich przejściach, wczoraj zobaczyłam bijące serce osmiotygodniowego Młodego.... Jest na miejscu i wszystko jak trzeba ....Termin mam na wrzesien. Nie wiem co napisac bo sama cały czas powtarzam-to cud to cud... Prawie na Walentynki dziele się z Wami tą szczęśliwą nowiną.... i wysyłam ciążowe fluidki.... Pozdrawiam Merry Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielka3 Re: marushka 13.02.08, 16:31 Jaka świetna nowina!!!Gratuluję i łapie fluidki)Dbaj o Was!!I trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka kulka_ulka 02.03.08, 14:05 Ja jestem takim przykladem. 4 lata staran: monitoringi, badania hormonow, nasienia - w normie. Laparoskopia - OK... a zajsc nie moglam. Pierwsza inseminacja - nieudana. Druga inseminacja - wynik pozytywny. Ale od poczatku nie wierzylam w swoje szczescie. Wychodzila bledziutka kreska, poszlam na bete - wynik byl dosc marny. Mialam tez bezowe plamienia. Zadzwonilam do ginekologa - potwierdzil, ze jak na ten czas to beta troche mala. Kazal przyjechac na USG. Wtedy jeszcze niczego nie widzial. Wiec kazal powtorzyc bete za kilka dni. Okazalo sie, ze przyrasta za malo. Wiec kolejne USG. Mialam nadzieje, ze to ciaza biochemiczna. Ale lekarz wypatrzyl ją w jajowodzie. Dodam, ze przez caly czas NIC mnie nie bolalo. Skierowanie do szpitala. Bylam w nim nastepnego dnia. Lekarz chcial mi oszczedzic kolejnej laparoskopii, wiec wyslal mnie do szpitala, w ktorym podaje sie metotreksat. Ale na jego podanie czekalam jeszcze tydzien. Przez tydzien robili mi USG i badali bete, zeby sprawdzic, czy aby jednak cos sie nie zmieni. Potem podali metotreksat. Po dobie zaczely sie bole, ale przeszly po podaniu kroplowki. I znow czekanie, czy beta spada i czy jajowod nie zostanie przerwany. Razem 17 dni w szpitalu. Potem 5 miesiecy na antykoncepcji i kolejne czekanie, zeby pozostalosci tej ciazy sie wchlonely. Kolejny etap - HSG, zeby sprawdzic, czy wszystko OK. I lekki szok - jajowod, w ktorym byla ciaza - niedrozny. Choc wczesniej na pewno byl drozny - sprawdzony przez laparoskopie. Lekarz daje wybór - albo trzecia inseminacja albo in vitro. Decyzja - probujemy jeszcze inseminacji. I jej wynik - Zuzia Ciaza ksiazkowa i bezproblemowa. Czasami mam wrazenie, ze niektore osoby na pewne rzeczy musza poczekac... ale trzeba wierzyc, ze ten czas kiedys przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kratka5 Udało się! 21.03.08, 21:39 To juz 8 tydzień. Dzidzia ma 11 mm i piękne serduszko. Styczen 2007 pozamaciczna-bez zadnych boli..poporostu beta żle rosła potem dziwnie spadała,wypatrzyli ma ciąże w prawym jajowodzie. Nie robiłam żadnych badań(wiem wiem to głupota),zaryzykowałam i udało sie. Jestem bardzo szczęśliwa ,że dzieciątko dotarło na miejsce Pozdrawiam i życzę powodzenia, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
hana01 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 16.04.08, 12:11 Witam, Ja również sie dopisuje W sierpniu 2006 miałam robiona laparoskopię,a teraz udało sieJestem w 10 tyg. ciąży, i jak na razie wszystko jest ok. Dziewczyny nie załamujcie sie,trzeba wierzyć! a na pewno sie WAM UDA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margot30 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 21.05.08, 13:00 Witam, grudzień 2006 cp w prawym jajowodzie ( bezobjawowo, bez plamień i bólu), usunięto jajowód, po 2 latch starań badań i konsultacji zdecydowaliśmy się na in vitro, ale przedtem lekarz z Novum doradził inseminację ( z owulacją po lewej stronie, symulowaną clo) i stał się cud ... udało się za pierwszym razem. Kończę 32 tc., a w lipcu czekamy na naszą córeczkę. Wszystkim starającym się życzę powodzenia i trzymam kciuki. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
yba2 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 22.05.08, 21:44 *2004 r. ciąża obumarła 11tc *2005 r. strata synka 19 tc *2007 r. ciąża pozamaciczna jajowodowa, laparoskopia, potem HSG, HSG- SG (wykazało, że jajowody są NIECZYNNE) *obecnie 10 tc, mam ogromną nadzieję, że do końca szczęśliwej Odpowiedz Link Zgłoś
adal75 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 05.06.08, 21:05 Wybaczcie Panie, że trochę nie na temat. 2 lata temu ciąża ektopowa zakończona laparoskopią-usunięta cząść jajowodu. Dziś szacuję, że to 20-25 dzień ciąży i boję się, że znów to samo.... Druga kreska na teście ( robionym 5 dni temu) wyraźna do tej pory. Ile jeszcze muszę czekać, by lekarz na 100% orzekł, że wszystko ok, lub nie... Może jakihś dobry link? Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie. Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
yba2 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 26.08.08, 16:53 Niestety znów tragedia, mój syn urodził się za wcześnie, żył pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kroalinka Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 22.06.08, 20:34 Witam, jestem po 15 latach "przejść", i to takich, że lekarze nie wróżyli powodzenia, ale udało mi się urodzić zdrową dziewczynkę 1. poronienie i łyżeczkowanie 2. poronienie i łyżeczkowanie 3. ekto w prawym i pełna laparotomia 4. po 7 latach poronienie i łyżeczkowanie 5. po pół roku poronienie i łyżeczkowanie 6. po roku puste jajo płodowe - próżniowe odessanie 7. po 1,5 roku podejrzenie poronienia, prywatnie łyżeczkowanie, dalej krwawienie, hcg rosło, podejrzenie nowotworu, ale w końcu sszpital, po 2 zmianach szpitali odkrycie, że to następna c.p. i w ostatniej chwili laparoskopia z plastyką jajowodów 8. ciąża - zaszłam normalnie po ok 1,5 roku i zdrowa dzidzia .ciekawe, że zapłodnienie nastąpiło dobę po jajeczkowaniu , może jajeczko jakoś "zdążyło" wejść do macicy i to jest jakiś sposób? bo ponoc jajowody niedrozne były 9. poronienie wczesne, obyło się bez łyżeczkowania 10. niestety podejrzewam naastępną c.p. (( u nas dziecko przyszło, kiedy przestałam się starać i ze strachu bardzo uważałam, żeby nie zajść. Niestety, ciąży ektopowej podobno sprzyja łyżeczkowanie lub aborcja, więc po poronieniach chyba jest trudniej uniknąć. bardzo was wszystkie pozdrawiam i gratuluję, a wszystkim, które próbują, chcę powiedzieć, że strach przed następną ciążą jest ogromny, ale warto próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 23.06.08, 14:37 karolinka podziwiam, wydaje mi sie ze mam w sobie m nostwo wiary i nadzieji ze kiedys mi sie uda ale ty musialas miec jej ogrom bo tego wszystkiego co ty przeszlas to raczej nie znoslabym, gratuluje sily i odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
mama130578 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 02.07.08, 19:05 Witam. Jestem z Wami po raz pierwszy, ale mogę już o tym rozmawiać. Więc: Pierwsza ciąża nie planowana całkowite zaskoczenie przebieg bezproblemowy zdrowy synek nieopisane szczęście. Po półtora roku w 8 tyg poronienie, po pół roku następne poronienie. Cały nastepny rok nie mogłam zajść w ciąże, przerwa w staraniach. Po dwóch latach ciąża pozamaciczna zakończona laparoskopią i po czterech miesiacach ciąża zagrożona. Trzy razy pobyt w szpitalu, ale warto było mam śliczną córeczkę. Wierzę że warto czekać i próbować choćby było tylko ziarenko nadziei Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacbociana szukajacbociana 01.09.08, 09:20 Witajcie marzyłam by móc dopisać się do tego wątku. mam za soba dwie cp, usuniety jajowód. Pomimo iz pozostały wydawał się drożny przy badaniu lekarz nie dawał mi weilkich szans, miałam regularne infekcje, itp. Szczerze mówiąc sami już nie wierzyliśmy , a jednak- udało się i to w momencie kiedy sobie odpuściliśmy ) zaczeliśmy nawet odkładać na invitro, a tu taka niespodzianka Co prawda to sam początek i wiele sie może zdarzyć,ale wierze że tym razem sie uda czego i wam zyczę . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: szukajacbociana 01.09.08, 11:55 gratulacje szukajacbocianaja mam identczne marzenie i mocno wierze ze przyjdzie moment ze tez sie dopisze to tego watku, zycze ci wszstkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilochy Re: szukajacbociana 12.09.08, 15:14 Miło mi dopisać się do tego wątku. TAK jestem w ciąży wewnątrzmacicznej. Byłam wczoraj na USG i ginka potwierdziła ciążę, ba nawet widać było jak pika serduszko mojej małej istotce. To już ósmy tydzień, a jak. Odpowiedz Link Zgłoś
kasmaz79 Re: szukajacbociana 14.09.08, 21:28 HIP HIP HUURRAAA!!! gratuluję i życzę bezproblemowo przechodzonej ciąży, szybkiego rozwiązania.... a potem żyli długo i szczęśliwie Pozdrawiam. Kate Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 29.09.08, 13:01 laparoskopia 4 lipca i usunięty prawy jajowód! dzisiaj USG potwierdziło pęcherzyk ciążowy w macicy!!!!!! udało się za pierwszym razem w 3 cyklu po laparoskopii ( dodam że mam krótkie cykle 25d ) Odpowiedz Link Zgłoś
chrenata chrenata 04.10.08, 21:47 pierwsza ciąża ok. Druga - pozamaciczna. Po 6 latach strachu, czy kolejne zajście w ciążę nie będzie znów łączyć się z operacją, podjęliśmy próbę. Po 3 miesiącach byłam w ciaży. Prawidłowej. Dziś synek ma 4 latka. Kocham go jak wariatka, jest wart każdego bólu i strachu, który przezyłam. Dodam, że jestem dobrze po 40. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek25 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 13.10.08, 20:20 po pierwsze to moje gratulacje!! mam pytanie, czy po cp robiłaś jakieś dodatkowe badania lub brałąś jakieś lekarstwa?ja też 3 lipca miałam laparotomię i wycieto mi 1/3 prawego jajowodu...a po 3 tygodniach okazało się ze pojawił sie torbiel...musialam brać tabletki antykoncepcyjne...torbirl już zniknął ale teraz boję się ze kolejna ciąża bedzie taka sama...jeszcze raz gratuluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_magda Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 08.10.08, 11:26 2007 - cp, laparoskopia 2008 - ciąża zdrowa. teraz 19 tydzień było duzo strachu, długie starania, leki, ale jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
aw1103 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 09.10.08, 18:51 Witam i ja wreszcie mogę się tu dopisać. Marzyłam o tym od kwietnia 2007 roku, kiedy to usunięto mi c.p z prawego jajowodu. A teraz jestem w 8 tygodniu prawidłowej ciąży. Widziałam nawet bijące serduszko. Dodam jeszcze, ze mam już swoje latka (36) i jestem posiadaczką PCO. Widzicie wiec , ze łatwo nie było, a jednak się udało!!! Mam nadzieję, ze nadal wszystko będzie dobrze. A termin mam na 29 maja 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 29.11.08, 18:03 no i po 3latach walki plus roku po cp i ja moge sie dopisac, prosze trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
dirka78 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 01.12.08, 20:56 Widzialam jak dopingujesz dziewczyny na forum. Zasluzylas na swoje szczescie kochana! bede trzymala za Ciebie kciuki, jak i za inne starające sie dziewczyny po przezyciach ciązy ektopowej. Sama jestem po takiej i mam ciągle wielkiego stresa, ze sie powtorzy Pisz proszę, jak Ci tam! Mam nadzieje, ze niedlugo bedziesz tulila swojego dzidziuska POzdrawiam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 01.12.08, 22:20 dzieki dirka, niestet strach bedzie nam zawsze towarzyszyl ale musimy wierzyc i powoli do celu trudna to droga ale jak widac po tych wszystkich dziewczynach mozliwa bede sie odzywac co jakis czas jak sie tocza nasze losy ja dirka tez trzymam kciuki za ciebie jak i za wszystkie inne dziewczyny i za siebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kredzia44 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 04.12.08, 21:24 Witam . Dziewczyny głowa do góry! Ja też miałam niezłego pietra. Jesetm po ciąży pozamacicznej 13 Listopada 2007 roku miałam operację usunięto mi jajowód. Byłam załaman tym bardzje, że starałam się o dziecko 2 lata. Ale nie poddałam się próbowąłam dalej i....... zaszłam !! Jesteśmy teraz bardzo szczęśliwi termin na 27 stycznia 2009 mam ndzieje, że wszystko sie dobrze skończy. Więc nie poddawajcie się jak nie bedziecie próbowały to nie sprawdzicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 04.12.08, 21:28 kredzia44, goraco gratluje - ja mam podobna historie 2lata staran - cp pazdziernik 2007 usuniety jajowod rok staran pazdziernik 2008 ciaza w macicy a teraz dalszy strasz zeby wszystko bylo dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niki1978 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 02.01.09, 11:56 Dziewczynki! ciaza pozamaciczna marzec 2007, usuniety prawy jajowod, po operacji cykle zwariowaly, wiec musialam brac Duphaston. Marzec 2008 pecherzyk w macicy! A teraz tule do siebie moja 1-tygodniowa Coreczke Nie traccie nadziei, a z okazji Nowego Roku zycze wszystkim szybkiego zafasolkowania Odpowiedz Link Zgłoś
blagodka Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 07.05.10, 17:06 2009 ciąża pozamaciczna, straciłam prawy jajowód 2010 ciąża pozamaciczna - leczenie metotrexate jeszcze nie powinnam się wpisywać na tą listę, ale chcę Odpowiedz Link Zgłoś
aniake1 aniake1 28.01.09, 14:09 maj 2007 ciąża pozamaciczna, leczenie metotrexatem miliony badań lipiec 2008 wczesna ciąża obumarła - bhcg 205 październik powtórka ale beta jeszcze niższa dziś widziałam bijące serduszko mojego dzidziusia!!! (7tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
aniake1 Re: aniake1 29.01.09, 17:34 Dziękuję, bardzo dziękuję. Mama nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Po tym wszystkim co przeszłam nadal nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boję. Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
desperatka80 :)) 22.03.10, 09:43 Szczęśliwie dopiesuje się do listy)) W kwietniu 2009 ciąża ektopowa - po operacji prawy jajowód niedrożny! Dziś 4 tydzień zarodek w macicy! Trzymajcie kciuki! Tym razem musi się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
mig2011 I mi sie udało :) 19.03.12, 11:56 Witam! W październiku 2011 opisywałam na tym forum moją ciążę pozamaciczną, którą przeszłam we wrześniu 2011. Dziś chce was poinformować, ze w styczniu udało mi się zajść w prawidłową ciążę, teraz jest w 12 tc . Aż byłam zaskoczona, że tak szybko, w 3 cs z jednym jajowodem. Także to nie jest niemożliwe, jestem kolejnym przypadkiem, któremu się udało Powodzenia dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdula602 Re: aniake1 31.01.09, 18:09 Aniake1 moje najszczersze gratulacje mam nadzieje, ze kiedyś też ujrzę taki widok Moja CP 18.04.2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
hansana Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 09.02.09, 00:53 Witam, zagościłam na tym forum ponieważ w sierpniu 2007 doswiadczyłam ciąży pozamacicznej- laparoskopowo usunięty cały jajowód w maju 2008 zaszłam w prawidłową ciążę- niestety poroniłam w lipcu teraz znów doswaidczam stanu błogosławionego- 8 tydzień, jak dotąd ciaż rozwija sie prawidłowo. Kochane CP to nie wyrok- teraz to wiem mimo tego, że trudno było mi uwierzyć Wiem też, że dar noszenia dziecka pod sercem to wielkie błogosławieństwo. Wcześniej pewnie był tego nie doceniła... Trzymam kciuki za Was wszystkie które też przeszły przez ten dramat. I modlę sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
norbini Norbini 13.02.09, 22:27 01.2003-cp 18.05.2004r-Norbert 03.03.2006r.-Amelka 09.2009r-niespodzianka)) Odpowiedz Link Zgłoś
kratka5 od 4 miesiecy jestem mamą:) 14.02.09, 23:58 Pisałam wczesniej w tym wątku ze sie udalo -zaszlam w roku po pozamacicznej bez zadnych badan-udalo sie.Milenka ma juz 4 miesiace Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d-34 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 21.02.09, 14:40 Dwa lata temu miałam ciążę pozamaciczną.Przeżyłam to bardzo,gdyż czekałam 6 lat.Bardzo się cieszyłam,gdy test wyszedł pozytywny,a ja miałam objawy świadczące o ciąży.Lecz,gdy trafiłam do szpitala radość minęła,a pokazały się łzy rozpaczy.Był to 7 tydzień. Nie mam nic usuniętego,tylko oczyszczono.W/g lekarza nie ma zastrzeżeń co do następnej ciąży, tylko,że od dwóch lat ja nie widzę żadnej ciąży.Czy ze mną jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 mi też się udało 04.03.09, 19:23 2004 - ciąża prawidłowa 2006 - obumarła ciąża w 10 tc 2007 - cp, laparoskopia 2008 - hsg (jajowód po cp niedrożny, drugi "dziwny") - decyzja o inv. (nieudany transfer) 2009 - stymulacja pod mrozaki - naturals! obecnie skończony 10 tc, krwiak, inne cuda, no ale zaskoczyło! Odpowiedz Link Zgłoś
missing79 Re: mi też się udało 04.03.09, 20:48 tymonka gratulacje la ciebie oraz dla wszystkich pozostalych przyszlych mamusiek mi leci 19tydz ale nadal mam stresa aby wszystko zakonczylo sie pozytywnie pozdrawiam i otrzywiscie nadal trzymam kciuki za pozostale dziewczyny - aby ta chwila wkrotce nadeszlabo wiem ile daje szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielka3 Re: mi też się udało 16.03.09, 12:27 Tymonka,GRATULUJĘ SERDECZNIE!!!Wspaniała wiadomość)Ja również borykam się z problemem niepłodności i przez kilka lat odwiedzam forum niepłodności i cp,dlatego pamiętam Twoją walkę.U mnie nadal dziecka brak.Cp w 2007(jeden jajowód całkowicie niedrożny,a cp była w tym drożnym i po HCG nadal jest drożny),teraz (dopiero po dwóch latach od cp)roniąca się wczesna ciąża(.Staram się nie załamywać i ciągle szukam pocieszenia,czy dziewczyny w moim wieku(35)starają się o pierwszą ciążę i czy się udaje.Myślimy z mężem o IVF,na razie zbieramy pieniądze.Pozdrawiam wiosennie! Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 marzycielka3 17.03.09, 14:02 Ja już teraz mniej na "N", przeniosłam się na fora prywatne Marzycielko nie poddawaj się, bo instynktu się nie da zabić a i sama będziesz wiedzieć kiedy dość,... żebyś wiedziała, że zrobiłaś wszystko co możesz,... inv..... przeszłam, nie żałuję, być może dzięki temu zaskoczyło, bo jednak organizm nafaszerowany hormonami maxymalnie był. Żeby teraz tylko wszystko się toczyło poprawnie,... bo zajść w ciążę jedno a poradzić sobie w trakcie jej trwania z "głową" to coś strasznie trudnego. Życzę powodzenia, jak co pisz na gazetowego. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamadzia wrednamadzia 2 raz :))) 23.03.09, 23:04 Ponownie dołączam do szczęśliwie zaciążonych )) Cp przeszłam w 2006, córeczkę urodziłam w 2007 i teraz, w 2009, urodzi się moje drugie maleństwo Cp miałam w prawym jajowodzie, więc i za pierwszym razem i teraz, celowałam w owulację z lewej strony. I mimo, że lewy jajowód mam sprawny, to zaraz po zrobieniu testu trafiłam do szpitala z podejrzeniem cp. Dopiero po tygodniu okazało się, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu. A dziś usłyszałam serduszko Pozdrawiam Was serdecznie, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
dzasti81 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 16.04.09, 21:54 w styczniu tego roku przeszłam ciążę pozamaciczną jajowodową Zrobiono mi laparoskopię, nacięto jajowód. Jak mam gorszy dzień czytam Wasze wypowiedzi- bardzo podnosi mnie to na duchu I powraca wiara że kiedys mi się również uda i dopisze sie do tej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwimylove Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 25.04.09, 12:44 Witajcie, już dość długo zbierałam się z tym żeby tu napisać i w końcu po 8 m-cach piszę. Przeszło rok temu - w lutym 2008 przeżyłam ciążę pozamaciczną. Był to dla mnie ogromny szok, smutek, strach i wszystko razem. Wcześniej nie znałam nikogo kto przeszedłby coś takiego, więc była to dla mnie w sumie nowosć, niby gdzieś już coś wcześniej słyszałam ale do końca nie wiedziałam na czym to polega. W walentynki w szpitalu lekarz powiedział mi podczas badania, ze się pomylili i to nie jest ciąża ektopowa, wszystko jest ok, mam wracać do domu i przyjść za 4 dni do kontroli! Szczęście nie do opisania i u mnie i w całej rodzinie. jednak wciąż coś mnie niepokoiło. PO tych 4 dniach na kontroli ten sam lekarz powiedział mi, ze przykro mu ale to on się ostatnio pomylił i jednak muszę zostać na laparoskopię bo jest to ciąża pozamaciczna i teraz widać to bardzo wyraźnie. Nie chce nawet pisać co wtedy czułam, bo nie o to tu chodzi. Był zabieg, powrót do domu i niestety moje życie się zmieniło.Zaczęłam myśleć tylko o jednym - o tym, ze chcę zajść w ciąże, nic innego nie było ważne, potrafiłam przeleżeć i przepłakać cały dzień, jak tylko słyszałam że ktoś jest w ciąży załamywałam się, odsunęłam od niektórych osób, dziwne? Ja też wcześniej bym tego nie zrozumiała, dziś wiem ze był to początek depresji. Zaczęłam latać po ginekologach, chciałam żeby powiedzieli mi coś optymistycznego, a oni tylko starać się i zobaczymy. pojechaliśmy z mężem do kliniki Invicta do Gdańska w lipcu. Tam lekarz powiedział mi, ze jestem zdrowa i muszę być cierpliwa i tyle. Jedno co okazało się, ze ja owulację mam nie w 13 dniu cyklu, a w 23 !!! To była przełomowa informacja, której wcześniej nikt mi nie powiedział. przez te kilka miesięcy (które wydawały się wiecznością) staraliśmy się w ogóle nie w te dni co trzeba. po tej wizycie zaczęliśmy się starać po prostu co 2 dni (bo słyszałam że codziennie się nie powinno). W sierpniu zaszłam w ciąże - CUD!!! Na początku też strach czy nie będzie to samo, ale nie, ciąża prawidłowa. Obecnie jestem w 9 m-cu ciąży, będziemy mieli synka - IWO. Dziękuje za to Bogu. Nie chcę tu pisać rzeczy typu-musicie myśleć optymistycznie, albo najlepiej w ogóle nie myśleć bo to ponoć przeszkadza - też mi tak wszyscy mówili, ja nie potwierdzam. Dołowałam się, myślałam o tym na okrągło - bo nie umiałam inaczej i mimo to się udało! Jedyna rada to starajcie się często o te pociechy. Ciąża pozamaciczna to coś naprawdę strasznego i to trzeba jakoś odreagować, nie da się tak obojętnie do tego podejść! Trzymam kciuki za Was wszystkie, trzymajcie się i powiem tak - sama rok temu to czytałam na okrągło i marzyłam - może kiedyś ja tu coś napiszę... MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
mjaronczyk Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 05.05.09, 10:30 Jestem po ciąży pozamacicznej w rogu macicy w 2007, a teraz czekam na dzidziusia w prawidłowym miejscu. Termin porodu na grudzien 2009. Nie robilam hsg i zaciazylam w pierwszym miesiacu staran. Gosia J. Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 17.05.09, 21:14 Mogę dołaczyć do listy. Po pierwszej prawidłowej ciąży, druga w listopadzie 2008 pozamaciczna, pęknięta, operacja na cito, totalny szok dla mnie. Obecnie jestem już prawie w 13. tygodniu ciąży, wszystko w porządku, miałam iść na hsg, w końcu nie dotarłam, a udało się tak naprawdę jednym strzałem Jeszcze niedawno czytałam ten wątek i zastanawiałam się jak będzie ze mną kolejnym razem, wierzę, że wszystkim Wam też się uda. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak-to-ja Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 19.05.09, 14:24 penguin33 W listopadzie 2008 miałaś laparoskopie, czy laparatomie i co z jajowodem udało się go uratować? Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 19.05.09, 18:15 Cp pęknięta, laparotomia na cito. Jajowód tylko zeszyli, na szczęście dało się uratowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja268 gaja268 16.07.09, 23:44 -wcześniaczek 32hbd(podtrzymywana od 12hbd) -poronienie(10tydzień) -c.pozamaciczna -15.12.2006- synek!(ur.40hbd, 3900g) Udało się! Odpowiedz Link Zgłoś
caroline027 Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 27.08.09, 00:14 21.10.2008r. - cp w prawym jajowodzie; jajowód zachowany - laparotomia marzec 2009r. - szczęśliwe zaciążenie ; obecnie 25 tc )) tp. 14.12.2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
ania13-r Re: Lista szczęśliwie zaciążonych po ciaży ektopo 28.08.09, 10:53 Nawet sobie nie wyobrażacie jek bardzo chciałaby kiedyś dołączyć do tego wątku... Po woli tracę nadzieję. Wszyskim życzę powodzenia i wytrwałości... Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka76 Jovanka76 12.10.09, 13:49 8.06.2005 - poronienie 8.11.2005 - ciąża pozamaciczna, laparoskopia, usunięty prawy jajowód 9.02.2007 - Wituś, zdrowy, rośnie że hej 6.12.2007 - ciąża martwa 1.11.2008 - Jovanka, zdrowa corunia, zaraz skończy roczek warto mieć nadzieję, pozdrawiam wszytskie starjące się i głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
magdula602 Re: Jovanka76 15.10.09, 09:22 uwielbiam takie wspisy gratuluje Jovanka76 Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_i_kijanka Re: Jovanka76 10.12.09, 22:04 4.10.2008 ciąża pozamaciczna , a wczoraj zobaczyłam na usg prwidłowo zagnieżdźony zarodek z bijącym serduszkiem, dobrze że mam nagrane bo jeszcze w to nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś