Gość: Kaja IP: *.net.pulawy.pl 20.04.06, 11:41 witam, od pól roku mam tak: 2tygodnie temperatura normalna....2 tygodnie temp. 37.4 . nie wiem dlazcego tak się dzieje??co może być przyczyną?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: 37.4 IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 11:46 Poczytaj sobie o funkcjonowaniu organzimu kobiety, od momentu owulacji temperatura jest wyższa , praktycznie aż do wystąpienia miesiaczki, lekcje biologii jak widać spędzone na wagarach. Ciekawe ile Kaja ma lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: 37.4 IP: *.net.pulawy.pl 20.04.06, 11:51 Wiesz nie każdy pasjonował się w szkole biologią...niektórzy mieli bardziej ścisłe zainteresowania ale skoro się tak dobrze na tym znasz...to powiedz mi dlaczego dzieje się tak od pól roku...a nie od np. 10 lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
andersena Re: 37.4 20.04.06, 11:55 może od poł roku mierzysz regularnie temperaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: 37.4 IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 11:58 A czy 10 lat temu twój organizm był taki sam?. Nie. Może miałaś nieregularne cykle, może nawet regularne ale bezowulacyjne?. Jak tak dokładnie mierzysz temp. przez ostatnie pół roku to weź sobie poszukaj wykresów prawidłowego - wzorcowego -cyklu i porównaj ze swoimi. Nie jestem ogromną pasjonatką biologii, ale wiedza o funkcjonowaniu własnego organizmu jest przydatna , nie zadaje sie wtedy głupich pytań w stylu "ciąża z ręcznika" albo "raz w miesiący zaczynam krwawić -czy to rak?" Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: 37.4 20.04.06, 11:59 a co ma pasjonowanie się/lub nie biologią do zdobycia na lekcji podstawowych informacji o funkcjonowaniu własnego organizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_a Re: 37.4 20.04.06, 12:04 Od początku cyklu do owulacji temp. jest niższa, od owulacji do końca cyklu temp. wyższa. Tu zajrzyj: embrion.pl/npr/index.htm#fizjol.htm www.lmm.pl/npr/kurs/2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: 37.4 IP: *.net.pulawy.pl 20.04.06, 12:24 Dziękuję Emilio gościowi 'm' nie dziekuję....nie rozumiem po co się wypowiadac na forum jeśli jedyne co ma się do powiedzenia to krytyka i kpina...widocznie niektorzy musza się dowartościować... Odpowiedz Link Zgłoś