Dodaj do ulubionych

Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!!

23.04.06, 11:08
Pojawiły się u mnie uplawy i czy moge je wyleczyc jakimiś tabletkami. Moze to śmieszne,ale wolałabym się sama podleczyć a potem pójśćdo lekarza bo to troche krępujące.Poradżcie bo napewno są taki osoby,które nie lubią chodzić do lekarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:13
      PÓJŚĆ DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe, co jest krępujące w upławach? I
      ciekawe co chcesz podleczyć - grzybicę, stan zapalny? I szczerze mowiąc - na
      twoim miejscu krępowałabym się zadawac takie pytania.
    • m_marta_m Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! 23.04.06, 11:43
      wiesz, chyba nikt nie lubi chodzić do lekarza, ale jak trzeba to trzeba!
      i Ty też tak zrób - masz niepokojące objawy - idziesz do lekarza, bo on od tego
      jest.
      tu nikt Ci nie napisze co to za upławy - bakterie, grzybica, czy może jeszcze
      coś innego?!
    • Gość: a Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:08
      rozumiem Cię, mam ten sam problem, i tez nie chcę do lekarza, mam nadzieję że
      ktoś coś napisze.
      • Gość: zuza Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:47
        droga założycielko wątku w dwoch osobach!
        a ja cię jednak nie rozumiem
        czy wiesz, dlaczego w naszym pięknym kraju jest taka duża śmiertelność chociażby
        z powodu raka szyjki macicy i piersi?
        bo - nie chcę do lekarza, krępuję się, podleczę się, może mi ktoś poda domowy
        sposób...

to jak? na pewno chcesz jakieś pigułeczki nie wiadomo na co?
    • malynils Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! 23.04.06, 19:31
      Zgadzam się z dziewczynami, bez lekarza raczej nie może się obejść. Z domowych
      sposobów polecam jednak nasiadówki z rumianku (2x dziennie). Mnie trochę
      pomogły, ale pomimo wszystko poszłam do gina, żeby zrobić wymaz.
      • amikeo Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! 23.04.06, 21:40
        Niektórzy maja uczulenie na rumianek...
        • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:43
          a inni maja uczulenie na ginekologa.
          Lepiej isc do ginekolog niz czekac, ze cos gorszego z tych uplawow moze
          wyniknac.
          • grania_ja Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! 23.04.06, 22:48
            jak to krępujące? poprostu trzeba umyć się przed wyjściem do gina i powiedzieć
            mu o co chodzi. pamietaj żeby gin obejrzał cię.
            bo różnie to bywa, ja kiedyś chodziłam do gina i mi n wypisywał recepte i
            ciągle mi wracały upławy. a jak się wkurzyłam i powiedziałam ze chce zrobić
            sobie cytologie, to powiedział mi ze jest za stary żeby taak młodej dziewczynie
            zaglądać. wtedy go zmieniłam.
            sorry ale gin jest od pomocy a nie od krępacji.
            ja też się krępuje ale jak coś się dzieje to ide. i nie czekam na ostatni
            moment, to jak z dentysta i małą dziurka w zębie.... na początku jest mała, alee
            boje sie dentysty wzlekam i mam dziursko ogromne i cierpie dużo bardzie niż bym
            cierpiała przy małej dziurce.
            dziewczyno odwagi, i do gina leć
            • Gość: jaka Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 06:57
              ja nie rozumiem słowa krępuję się lekarza. to w takim razie każde badanie u
              ginekologa jest krępujące,a co będzie w ciązy? Dla kobiety gin to jak
              internista - lekarz częstego w miarę kontaktu. Dlatego nie krępuj się i idź do
              gina po normalene leki. Upławy są niebezpieczne i albo oznaczają grzybicę
              (białe i serowate) albo stan zapalny bakteryjny (zółtawe i nieprzyjemny zapach)
              te i te bez leczenia są niebezpieczne. Sama sobie nie zajrzysz i nie odpowiesz
              na pytanie jaki stan zapalny i w jakim stopniu go masz (na lekki stan zapalny
              działa Tantum Rosa do podmywania bez recepty albo gałki propolisowe - ale tylko
              pomagają w początkach zapalenia).A więc marsz do ginekologa dziewczyno....
              • Gość: agusia_1988 Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:04
                nie bede mowic ze trzeba isc do lekarza(bo same juz panie to napisaly), mnie
                pani dr zapytala sie czy mam uplawy (nie wiem czy tak z siebie, czy inf?),
                odpowiedzialam ze tak i przepisala mi tabletki Nystatyne -kuracja 10 dni i
                po "bolu". od pol roku zadnych uplawow nie mam.(cyt gr II, niewielka nadzerka
                stwierdzona rok temu)
                • Gość: Majaa Re: Upławy jak je skutecznie wyleczyć!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:05
                  Nystatyna jest na zwykłą, niegroźną grzybiczkę. Nie zaszkodzi ale czy wyleczy?
                  Zależy co masz? Może wcale nie grzybicę tylko zakażenie bakteryjne, a może coś
                  poważniejszego. Lekarz MUSI cie zbadać i na podstawie wyglądu tych upławów
                  dopiero , na podstawie ich koloru, zapachu, gęstości, może dopiero spekulowac
                  co Ci jest i przepisać pigułeczki.
    • Gość: :) upławy IP: *.109.166.43.dolnet.pl 07.12.13, 18:22
      jak to można leczyć mam to od 1 roku i to ma kolor żółto biały a czasem biały wienc prosze powiedzcie mi bo ja sie wstydze iść do lekaraza np. jakąś wodą czy czymś plis to jest wkurzające. czekam na odpowiedz
      • lidek0 Re: upławy 29.12.13, 13:56
        Ale co jak leczyć bo co Ty masz: wirusa, bakterię? Sprecyzuj, bo każde leczy się inaczej, na każde działa co innego i dlatego chodzi się do lekarz, który po badaniu stwierdzi co to jest i przepisze odpowiedni lek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka