Dodaj do ulubionych

mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze

07.05.06, 11:45
czy kobieta moze zajsc w ciaze nie odbywajac stosunku z męszczyzna
??????,gdzies przeczytałam ze tak jesli w jakis sposób sperma znajdzie sie w
okolicy pochwy kobiety????np podczas pieszczot itp.moze to byc prawdą??????co
o tym sadzicie????
Obserwuj wątek
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 11:46
      zajscia
    • Gość: xxx Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:48
      i mezczyzna
    • Gość: lilka Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.06, 11:49
      Prawda. W każdym większym portalu medycznym znajdziesz potwierdzenie. Jeśli
      sperma trafi na śluz płodny, to ma szanse dotrwać do owulacji (nawet 7 dni) i
      dotrzeć do jajeczka, bo plemniki sa ruchliwe.
      Nawet bez penetracji.
      W ciążę może zajść nawet "formalna" dziewica.
      • dorianne.gray Brawo! 07.05.06, 11:53
        To teraz będzie wysyp postów pt. "czy jestem w ciąży?"...

Szansa jest minimalna, niemal zerowa. Plemniki nie są aż tak ruchliwe, żeby
        samodzielnie przewędrować od wejścia do pochwy do jajowodu (ciężko mi to sobie
        nawet wyobrazić) wink
        Gdyby były, nie byłby nam potrzebny wytrysk wink
        • Gość: lilka Re: Brawo! IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.06, 11:59
          > To teraz będzie wysyp postów pt. "czy jestem w ciąży?"...

Czy wobec tego naelżało pisać nieprawdę?
          Zajść w ciążę bez stosunku MOŻNA. Trzeba się z tym liczyć i tyle.
          • dorianne.gray Re: Brawo! 07.05.06, 12:01
            Prawdę można pisać na różne sposoby.
            • Gość: lilka Re: Brawo! IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.06, 12:06
              Ale to nie zmienia samej prawdy.
        • Gość: Marta Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:02
          wybacz dorianne, ale nie masz racji, szansa na taka ciaze nie jest niemal
          zerowa! jest calkiem spora. WYstarczy poczytac np. u Wislockiej o ciezarnych
          dziewicach, ktore "bawily sie tylko" z chlopcami i plemniki byly przenoszone do
          pochwt na palcach albo wytrysk byl blisko wejscia do pochwy - to WYSTARCZY!
          • dorianne.gray :) 07.05.06, 12:04

• Gość: kika Re: :) IP: *.acn.waw.pl 09.05.06, 10:56
              moja koleżanka rodziła z dziewicą która tylko petting uprawiała...
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 13:12
      kurde dziwne to troche wszystko no bo jak to moze byc kobieta i facet są np w
      ubraniu i powiedzmy bawią sie w takie zabawy jakby kobieta była na facecie i
      byloby między nimi dosyc goraco .to tez moze zajsc w ciąze??????co o tym
      sądzicie????
      • ellewina Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 13:18
        nie przeceniajmy tych plemnikow.
        przez ubranie nie przejda.
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 13:19
      MOzliwe to jest zeby plemniki dostały sie przez ubranie?????
      • agatka_to_ja Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 13:43
        NIE!!!!!!!!!!

no chyba ze facet ma wytrysk na majtki kobiety, w ktorych akurat jest kobieta.
        • Gość: K Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:51
          Bez przesady- przez ubranie plemniki nie przejdą. Jeżeli będziesz się kąpać z
          chłopakiem w wannie i będzie miał wytrysk, też nic Ci nie grozi. Ale jeżeli w
          dni płodne wytrysk nastapi poza pochwą, ale w jej okolicach- szansa na zajście
          JEST. Trzeba się z tym liczyć.
        • Gość: anka Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:10
          > no chyba ze facet ma wytrysk na majtki kobiety, w ktorych akurat jest kobieta.

Rotfl
          smile))

A jak ma na stanik, a stanik i majtki są z jednego kompletu?
          • agatka_to_ja Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 14:29
            no to wtedy jest antykoncepcja bielizniana wink
    • Gość: anka Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:09
      Żeby zajść w ciążę trzeba odbyć stosunek z mężczyzną. Jak jest w przypadku
      stosunku z męszczyznami nie mam pojęcia.
    • maialina1 moze! przez in vitro. 07.05.06, 14:45
      Moze! Przez in vitro.
      A reszta to tylko opowiesci dziwnej tresci, zaslyszane od kolezanek kolezanek
      kolezanek i od trolli na forum.
      • Gość: aaaaaaaaaa Re: moze! przez in vitro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:52
        nie wierzysz w to? to poczytaj sobie dziewczynko madre ksiazeczki, ze nie
        zawsze potrzeba stosunku zeby zajsc w ciaze, ze poprzez manewry typu "spuszcze
        sie kolo dziurki" tez mozna zaciazyc!
        • Gość: anka Re: moze! przez in vitro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:01
          Tak samo jak można mieć sześć palców u jednej ręki. Ale to raczej nieczęste
          przypadki.
          • agatka_to_ja Re: moze! przez in vitro. 07.05.06, 15:09
            moze to nieczeste przypadki, ale na tyle niepokojace, ze u mnostwa dziewczyn
            budza schize ciazowa. WIec warto wiedziec, ze takie zabawy tez bywaja
            niebezpieczne smile
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 15:15
      to wszystko w ogóle jest jakies dziwne .wlasciwie to wszystko zalezy od sytuacj
      no bo tak jak pisalam ze w tym ubraniu no to zajsc w ciąze przez takie cos
      raczej nie mozna taki mi sie wydaje przynajmniej.ciekawe w sumie jest jak to
      jest naprawde z tymi plemnikami czy to moze sie tak łatwo przenosic ????a jak
      na przykład taki plemnik znalazł by sie gdzies na palcach przeciez to jest takie
      male i nie widoczne to nigdy niewiadomo przy takich zabawach????od tego tez sie
      moze zajsc w ciąze????ale te przypadki co tu pisalam to sa chyba jakies zerowe
      szanse na zajscie w ciaze no nie????co o tym sądzicie???
      • Gość: aaa Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:21
        jak ci chlopak wsadzi w pochwe palucha umazanego w spermie, a ty bedziesz
        akurat w okresie plodnym to szansa na ciaze JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • m_marta_m Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 08.05.06, 16:27
        > ciekawe w sumie jest jak to jest naprawde z tymi plemnikami czy to moze sie
        tak łatwo przenosic ????

same się nie przeniosą, (chyba jeszcze nie latają, nie?)

>a jak na przykład taki plemnik znalazł by sie gdzies na palcach przeciez to
        jest takie male i nie widoczne to nigdy niewiadomo przy takich zabawach????

trzeba uważać na to co sie robi smile
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 15:17
      a najlepiej to byloby sie chyba jakiegos fachowca o to zapytac ..znacie moze
      jakies forum gdzie mozna by sie o to zapytac jakiegos ginekologa??????????
      • izabelaela Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 07.05.06, 15:35
        Pierwsze z brzegu:

Zajść w ciążę bez stosunku?
        Pytanie wydaje się abstrakcyjne i pozbawione sensu, ale zapewniam, że nie jest
        bezpodstawne. Kobieta może zajść w ciążę nie mając stosunku z mężczyzną.
        Sytuacja taka występuje niezmiernie rzadko, ale zdarza się. Kiedy? Wtedy kiedy
        nasienie dostanie się w okolice wejścia do pochwy lub w okolice przedsionka
        pochwy (tj. przestrzeń między wargami mniejszymi). Zdarza się to najczęściej w
        trzech przypadkach.
        #1. Podczas pieszczot. Co charakterystyczne, kobieta wcale nie musi pieścić
        członek, aby nastąpił wytrysk nasienia. Ten rodzaj ejakulacji zdarza się
        szczególnie często wśród młodych, nadpobudliwych mężczyzn. Brak doświadczeń
        seksualnych manifestuje się u nich m.in. ograniczoną kontrolą napięcia
        seksualnego i w konsekwencji wytrysk następuje w najmniej oczekiwanym momencie.
        #2. Podczas stosunku udowego lub przedsionkowego. Ten rodzaj współżycia jest
        szczególnie charakterystyczny dla mężczyzn odczuwających lęk przed immisją
        (wprowadzeniem penisa do vaginy). Lęk ten manifestuje się zaburzeniami erekcji,
        a stosunek udowy redukuje te obawy. Możliwa jest wtedy prawidłowa erekcja i
        ejakulacja. Stosunek udowy często praktykowany jest też przez kobiety pragnące
        zachować dziewictwo. Paradoksalnie, kobieta zachowując dziewictwo może zajść w
        ciążę.
        #3. Po stosunku analnym. Wtedy, kiedy nasienie po zakończonym współżyciu i
        niezachowaniu odpowiedniej higieny wydostanie się z odbytu.
        www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1112&alt=59

Petting jest w stu procentach bezpieczny?

Tę formę intymnych kontaktów bardzo chętnie stosują młodzi kochankowie, którzy
        nie są jeszcze gotowi na pełny stosunek. I słusznie. Petting, czyli pieszczoty
        prowadzące do orgazmu, to bardzo dobry sposób na to, by oswoić się z
        seksualnością swoją i partnera, nauczyć reakcji na bodźce, zanim pójdzie się na
        całość. Dla wielu kochanków petting ma jednak inną podstawową zaletę - brak
        penetracji oznacza, że nie trzeba się obawiać zajścia w ciążę. Tak jest
        rzeczywiście, ale pod pewnym warunkiem - do wytrysku nie może dojść w obrębie
        warg sromowych i wejścia do pochwy. Plemniki są bowiem na tyle ruchliwe i
        żywotne, że mogą przedostać się do dróg rodnych i dokonać tego, czego partnerzy
        starają się uniknąć.
        kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544888.html

Warunkiem koniecznym zajścia w ciążę jest połączenie komórki jajowej z
        plemnikiem. Ale stosunek seksualny nie jest tu już warunkiem koniecznym,
        ponieważ plemnik może znaleźć się w narządach rodnych kobiety bez stosunku.
        Dochodzi do tego na ogół w czasie pieszczot, które bardzo często prowadzą do
        zamierzonego lub niezamierzonego wytrysku – zwłaszcza dotyczy to par, które nie
        podjęły jeszcze pełnego współżycia seksualnego. Napięcie
        ww2.tvp.pl/2727,20041201138130.strona
    • dorianne.gray Do rozka5 07.05.06, 16:30
      Rozka5, z którego Bravo wzięłaś ten temat? wink
    • rozka5 Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 08.05.06, 16:17
      hehehehhe z bravo ????hahaha takiego pyt bym sie nie spodziewala heheh.z zadnego
      heheh a co to jest taki naiwny post???nie sądze
      • m_marta_m Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze 08.05.06, 16:24
        popłakałam się smile
        • Gość: ja Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 09.05.06, 16:02
          no a mozecie mi powiedziec co to jest stosunek udowy?
          • Gość: aaaaaaaa Re: mam pytanie odnosnie zajcia w ciaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:35
            a znasz dziewczyno cos takiego jak GOOGLE?

"Stosunek udowy polega na ruchach frykcyjnych członka między ściśniętymi udami
            kobiety; stosunek przedsionkowy to wprowadzenie "czubka" członka między wargi
            sromowe partnerki, płytko, bez wprowadzania go do pochwy. "

www.google.pl/search?hl=pl&q=stosunek+udowy&lr=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka