Dodaj do ulubionych

Noszenie stringów a choroby nerek

IP: *.foke.pl 05.06.06, 17:24
Witamsmile Moja mama uparcie twierdzi ze stringi powodują choroby nerek!
Ostatnio miałam zapalenie nerek,a dość często nosze stringi i moja mama
twierdzi ze stringi sa tego przyczyną.A jak Wy myślicie? bo ja uważam to za
kompletną bzdurę! Dziękuje za sensowne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: Noszenie stringów a choroby nerek 05.06.06, 17:31
      nerki nerkami (bo nie ogrzewają jak porządne barchany), ale na pewno ułatwiają
      infekcje pochwy i okolic
      generalnie - słuchaj mamy
    • Gość: asia Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.tczew.net.pl 05.06.06, 17:34
      Mama ma rację.Trudno utrzymać higienę w stringach,gdyż bakterie z okolic odbytu
      "wędrują"po sznureczku do okolic krocza.
    • Gość: nana Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:47
      ja nosze stringi codziennie bo ladniej wygladaja niz tradycyjne(kojarza mi sie
      te z majtochami w grochy w rozmiarze xxxxxl), zreszta super seksi sa ale
      osobiscie nikt mi nic nie mowil na temat takich chorob czy brak higieny
      • Gość: natalia. Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:15
        ale
        > osobiscie nikt mi nic nie mowil na temat takich chorob czy brak higieny

a kto miał ci mówić? sprzedawczyni czy koleżanki?
        • Gość: nana Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:14
          nie mialam z kim rozmawiac na ten temat-chodzi tu o bliska osobe-kobiete.ale
          stringi bede nosic
          • Gość: natalia. Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:46
            a noś sobie - infekcja i antybiotyki to dopiero seksi jest
            czytaj - najprostsza droga do łóżka
    • Gość: nata Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.icpnet.pl 05.06.06, 18:19
      Nosiłam tak jak Ty. Mysle ze to powod jest faktycznie. Na nerki brałam w sumie
      12 antybiotykow przez 1,5 roku. Nie przypominam sobie jakiejs dluzszej przerwy
      miedzy lekami. Przestalam nosic i nic mi nie jest. zakladam sporadycznie jak
      jest goraco. pozdrawiam smile
      • madeofstars Re: Noszenie stringów a choroby nerek 05.06.06, 21:44
        to jest prawda,ze powoduja infekcje,przyklad moja kolezanka na
        studiach,zima,lato,jesien,wiosna ciagle stringi zakladala,kurteczki ledwo do
        pasa,normalne majtki tylko w czasie okresu i co wiecznie chora byla i z nerkami
        cos miala,bolaly ja.
        A tak na marginesie,czemu ludzie tu na forum to z jednej skrajnosciw druga ze
        jak nie stringi to ze zaraz barchany w ropzmiarze XXXXXL itd. bez rpzesady,jest
        tyle fajnych gatek na rynku ze jest w czym wybierac.
        • Gość: marripossa Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.06.06, 22:28
          Ja noszę stringi od 12 lat. Codziennie, przez okrągly rok. Nigdy nie mialam
          żadnej infekcji ani tym bardziej problemów z nerkami.

12 antybiotyków w ciągu 1,5 roku? Ja w ciągu calego życia (mam 32 lata) mialam
          tylko jedną kurację antybiotykami - na zapalenie pluc.

bakterie sobie wędruja po sznureczku........taaaa...dobrze, że na skakance nie
          skaczą.
          • 13kocur Re: Noszenie stringów a choroby nerek 05.06.06, 22:46
            Nerki mamy na wysokości 1-3 kręg lędźwiowy. Więc jak można zachorowac na nie od
            stringów? Niby moczowodem bakterię pną się ku górze? A poza tym, to chyba
            jasne, że jak zrobisz qpę to się myjesz, a nie nakładasz stringi! Wtedy to nie
            jest sexi
            • amikeo Re: Noszenie stringów a choroby nerek 05.06.06, 22:49
              Dokładnie bakterie mają tez zdiwiającą umiejętność, że moczowodem pna się w
              góre i w ten sposób dochodzi do zakażenia bakteryjnego. A poza tym chodzi o to,
              że w stringach zimą czy jesienią są "przeciągi" a te miejsca uwielbiają
              ciepełko.
            • Gość: K Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:52
              Odpowiadasz na :

13kocur napisała:

> Nerki mamy na wysokości 1-3 kręg lędźwiowy. Więc jak można zachorowac na nie od
              >
              > stringów? Niby moczowodem bakterię pną się ku górze?

No coz. Dla ulatwienia.
              Co to jest zapalenie pęcherza moczowego?
              Zapalenie pęcherza moczowego, zwane inaczej Cystitis spowodowane jest
              najczęściej przez bakterie, które dostają się przez cewkę moczową do pęcherza.
              Infekcja ta z kolei prowadzi do zapalenia śluzówki pęcherza moczowego, co
              wywołuje nieprzyjemne dolegliwości. Takie zakażenia zdarzają się wielu ludziom,
              jednak należy tu zwrócić uwagę, że częściej zapadają na nie kobiety i dziewczęta
              niż mężczyźni i chłopcy.

Dlaczego kobiety chorują częściej na zapalenie pęcherza moczowego niż mężczyźni?
              Otóż dlatego, że cewka moczowa kobiety jest krótsza i szersza niż u mężczyzny,
              tak więc bakterie mają łatwiejszą drogę przebycia.
              • Gość: 13kocur Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.euro-net.pl 05.06.06, 22:58
                No pęcherz to rozumiem. Droga sporo krótsza. Ale nerki to chyba w większości
                przypadków panie przeziębiają przez krótkie bluzki, kurtki, niskie spodnie i
                ogólnie - przeciągi tongue_out
                • amikeo Re: Noszenie stringów a choroby nerek 05.06.06, 23:01
                  Chyba że jest to zakażenie bakteryjne nerek a takie się tez zdarzają. Bakterei
                  wtedy ni eprzenikają z pleców tylko z moczowodow z pecherza.
            • madeofstars Re: Noszenie stringów a choroby nerek 06.06.06, 13:31
              taaa zwlaszcza po zrobieniu kupy w WC publicznym np. na dworcu
              PKP,restauracji,kinie sie podmywasz i wtedy zakladasz stringi,ale babska
              naiwnosc wmawiania sobie,ze mode to i wygodne big_grin
          • Gość: K Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:47
            Nawet w czasie epidemii grypy nie wszyscy chorują. Wiec sie ciesz. A ze
            sznureczkiem to prawda.
          • magdalaena1977 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 07.06.06, 21:09
            Gość portalu: marripossa napisał(a):
            > Ja noszę stringi od 12 lat. Codziennie, przez okrągly rok.

Gdzieś ty znalazła te stringi w 1994 r. ?
    • dorianne.gray Fajny wątek ;) 05.06.06, 23:21
      Zapalenie nerek od stringów - no jasne, łatwo się przeziębić, jak się zimą
      tylko w stringach chodzi, hahaha wink
      Ale jak się na te stringi nałoży jeszcze spodnie, dłuższy sweter itp. itd. to
      raczej o przeziębieniu nie ma mowy, prawda? Może weźcie i to pod uwagę, moje
      drogie smile
      (Ciekawe też o tych bakteriach co sobie wędrują po sznureczku... To po zwykłych
      majtkach nie wędrują? Jak one to, cholera, rozróżniają, skubane...) wink
      • amikeo Re: Fajny wątek ;) 05.06.06, 23:25
        W zwykłych majtakch bakterie nie są celnie werżnięte ( przepraszam za obrazowe
        słowo) w te wszystkie rowki i przedziałki tylko sobie lużno "biegają".
        Oczywiście wtedy zakażenie tez jest mozliwe, ale jest mniejszy kontakt
        bezpośredni i jak najbliższy z cewką moczową. To że zakładasz na stringi sweter
        i spodnie to jeszcze za mało. Naprawde te nasze Mamy i Babcie mają trochę
        mądrości życiowej.
        • dorianne.gray Re: Fajny wątek ;) 05.06.06, 23:37
          OK, spodnie, grube rajstopy, koszulka, bluzka, sweter, kurtka, lepiej? wink

Osobiście nie noszę stringów, bo mi się wrzynają i są zwyczajnie niewygodne,
          ale żeby zaraz straszyć chorobami z powodu majtek?... wink
        • nglka Re: Fajny wątek ;) 06.06.06, 13:47
          i w ogóle sznurek im się niedługo zapali i będą się smażyć jak diabły w piekle,
          tak wam powiadam! wink

Nosić ciepłe spodnie, długie koszulki i DŁUGIE kurtki i żadne tam nerki. i nie
          siadać na murkach bo nie dość, że nery się przeziębią to i przez te niedobre
          naciągnięte sznurki - oczy wam z orbit wyjdą.

amen

ciotka_nieprzyzwoita_przyzwoitka
    • Gość: chora Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:51
      Niestety to prawda.
      Moja siostra wylądowała w szpitalu z ostrym zapaleniem nerek i jedno z
      pierwszych pytań lekarza brzmiało jaką bieliznę nosi.
      Po długiej kuracji odechciało jej się stringówsad
      • Gość: marripossa Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.06, 00:19
        W takim razie powinny być już artykuly naukowe napisane na ten temat - wplyw
        noszenia stringow na infekcje ukladu rozrodczego i chorobami nerek u kobiet.
        Sprawa w końcu jest bardzo poważna i środowisko medyczne powinno stosownie do
        tego podejść: pogadanki uświadamiające, badania naukowe na szeroką skalę,
        artykuly w poważnych czasopismach medycznych....Niech ktoś podrzuci jakiegoś
        linka.
        • Gość: marripossa Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.06, 00:23
          choroby nie *chorobami

I jeszcze do każdej pary stringów powinna być obowiązkowo dolączona ulotka o
          treści: Uwaga! Noszenie stringów może mieć związek z nawracającymi się
          infekcjami ukladu rozrodczego i / lub poważnymi chorobami nerek.
          • madeofstars Re: Noszenie stringów a choroby nerek 06.06.06, 13:38
            juz sa wypowiedzi lekarzy na ten temat, bo moda na stringi zalala rynek niczym
            lawina i teraz prosze do lask wracaja boksereczki,majteczki w kropeczki etc.
            • nglka Re: Noszenie stringów a choroby nerek 06.06.06, 13:53
              To dziwne, bo ja myślę, że moda na stringi jest u nas w kraju już co najmniej
              kilka dobrych lat - czy w związku z tym lekarze debatują tak długo, czy może tak
              niesprawnie?

Odnośnie posta siostry chorej na nerkę/i/ - przykro mi z powodu choroby, jaka
              spotkała Twoją siostrę - ale jeśli już potwierdzasz to tak poważną informacją to
              dobrze byłoby, byś podała konkretny powód - uzasadnienie tych słów - dlaczego
              stringi nie powinny być noszone i dlaczego powopdują choroby nerek. W innym
              przypadku - taki wpis nie jest wartościowy, bo prócz informacji "ktoś gdzieś
              powiedział coś co może ale nie musi..." - nie ma nic.
    • florencja29 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 06.06.06, 15:46
      Ja nosze stringi od ładnych paru lat, a sama mam 32. Do tego szczególnie latem
      ubieram się ciepło, bo jestem strasznym zmarźluchem. Nigdy nie byłam chora na nerki.
      • Gość: malija Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 17:21
        Najważniejsza jest higiena, należy sie myć po każdym wypróżnieniu - wtedy i
        stringi nie straszne, nawet można sobie włoski ogolić smile Tak, tak ale na
        włoski to już osobny wątek trzeba by założyć.
        A jeśli chodzi o zapalenie nerek to tylko w przypadku drobnej wady w układzie
        moczowym (tzw refluksz pęcherzowo-moczowodowy) bakterie są w stanie dostać się
        z pęcherza do nerek. Inaczej kończy się "zwykłym" zapaleniem pęcherza.
        • venus22 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 07.06.06, 10:29
          ZADNA czesc garderoby bez wzgledu na rozmiar nie powoduje chorob.
          Choroby powoduja bakterie, grzyby, virusy i inne zyjatka.

Venus
          • Gość: asia Re: Noszenie stringów a choroby nerek IP: *.tczew.net.pl 07.06.06, 12:00
            Nie powodują,ale pomagają w pewnym stopniu.
            • madeofstars Re: Noszenie stringów a choroby nerek 07.06.06, 18:26
              dokladnie pomagaja,a jak sie nosi uciskajace podkolanowki to przeciez tez moga
              byc klopoty z zylami,lekarze tez o tym trabia
              • m_marta_m Re: Noszenie stringów a choroby nerek 08.06.06, 13:13
                a ja myślę, że nie ma co przesadzać. noszę stringi od ładnych kliku lat i
                naprawdę nigdy nie miałam żadnych problemów z pęcherzem czy nerkami. i obym ich
                nie miała smile
                nie czuję, żeby te majtki mnie uciskały. gdyby tak było na pewno bym ich nie
                nosiła! nie czuję też, żeby się wrzynały smile raz jedyny miałam na sobie stringi,
                które mnie "uciskały", ale to dlatego, że były po prostu za małe. więcej ich
                nie załozyłam.
                co do "wędrówki" bakterii po sznurku - po wypróżnianiu (zawsze rano!)- myję
                się smile
                z czystej ciekawości, przy najbliższej wizycie u ginekologa zapytam, co sądzi
                na temat noszenia tego typu majtek i ich wpływu na zdrowie
      • florencja29 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 08.06.06, 08:59
        powinno być: szczególnie zimą
    • venus22 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 07.06.06, 21:30
      tak tylko nerki sa wyzej niz majtki.

Venus
      • venus22 Re: Noszenie stringów a choroby nerek 08.06.06, 21:08
        >>co do "wędrówki" bakterii po sznurku - po wypróżnianiu (zawsze rano!)- myję
        się smile<<

a nie przyszlo wam jeszcze do glowy ze bakterie moga wedrowac z pu-y do
        pochwy po...... skorze tez????????? nawet bez majtek ...

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka