Gość: ola IP: 217.153.123.* 05.06.06, 18:58 Co moze być przyczyną podwyższonej wartości limf (51%) i spadku kasochłonnych? Bardzo prosze o pomoc-do lekarza ide jutro ale bardzo się denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nigella24 Re: Morfologia-Limfocyty 05.06.06, 19:01 A jakie miałas ob? Może jesteś przeziębiona,masz infekcję etc,najwazniejsze żeby RBC ,WBC i PLT były w normie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Morfologia-Limfocyty IP: 217.153.123.* 05.06.06, 19:41 Wszystko w normie tylko to co wyżej jest nie tak. Nie bylam przeziebiona Ostatnio mialam robiony posiew z kanalu szyjki macicy i mam bardzo obfity wzrost E.coli i obfity E.faecalisa. Moj ginekolog skierowal mnie na kompleksowe badania z krwi (nawet wirusy) poniewaz od lat walcze z infekcjami ukladu rodnego.Dzis byly wyniki tylko morfologii, na reszte jeszcze czekam i sie denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nigella24 Re: Morfologia-Limfocyty 05.06.06, 20:00 Możesz spróbować zrobic badanie immunoglobuliny a czyli IgA ona jest w róznych wydzielinach org obecna:łzy ,slina ,wydzielina z pochwyetc i to może byc problemem [masz deficyt]stąd Twoje kłopoty.Dobrze jest zrobic badanie moczu ,cukier, odczyn biernackiego OB,limfocyty moga się podnosić z głupich powodów jeśli ogólna morfo jest ok nie powinno być problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Morfologia-Limfocyty IP: 217.153.123.* 05.06.06, 20:06 Dziekuje bardzo Troche mnie uspokoilasPozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś