yeanne 12.06.06, 10:07 po cc został mi bardzo brzydki bliznowiec- szeroka, czerwona krecha. Jak można ją zmniejszyć? Próbowałam już kilku metod, ale niestety nie dały rezultatów. A jestem po cc już 16 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamablizniakow Re: bliznowiec 12.06.06, 12:05 Yeanne nie wiem jakie posiadasz zasoby finansowe, ale najtańszą metodą będzie chyba cepan - polska maść na blizny z wyciągu z cebuli, ona rozjaśni i zmiękczy bliznę (zamiennik Niemiecki droższy, ale o tym samych działaniu tylko ładniejszym zapachu to contratubex). Z tym, że cepan musisz wmasować porządnie w bliznę. Droższy interes to plastry lub żele silikonowe. Z uwagi na miejsce gdzie znajduje się Twój bliznowiec żelu nie polecam (zresztą jest strasznie drogi. Podam Ci dwie nazwy Dermatix i Veraderm). Alternatywą są plastry silikonowe, które nosisz,, gdy już przyzwyczaisz skórę, przez całą dobę, z przerwa na pielęgnację (najlepsze to cica-care, oprócz tego dostępny jest na rynku silon). Tylko pamiętaj, że leczenie bliznowca to dłuższa sprawa, wymagająca systematyczności. Pozdrawiam i życzę powodzenia Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
yeanne Re: bliznowiec 14.06.06, 12:09 wielkie dzięki za rady! Cepanu już próbowałam, niestety efekt był mizerny. Spróbuję plastrów Odpowiedz Link Zgłoś