ddaaggaa1 14.06.06, 20:12 mam pytanko po przytrzaśnięciu drzwiami samochodowymi zerwał mi się prawie cały paznokieć na palcu u reki . mam pytanie jak pielęgnować to miejsce do czasu odrośnięcia paznokcia , czy należy je czymś smarować ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_05 Re: paznokieć 14.06.06, 22:50 Pare lat temu mój mąż miał podobną przygodę. Cały paznokieć mu został między dzwiami samochodowymi, miał pęknięty nawet koniec palca. Po zagojeniu się pęknięcia, musiał uważać na tą rekę, bo palec nie był chroniony przez paznokieć i był wrazliwy. Ale niczym specjalnie go nie smarował. Paznokieć odróśł, dość długo rósł krzywy i jakiś nieforemny, a teraz nawet śladu nie ma. Może osłaniaj tylko jakimś suchym opatrunkiem, żeby go nie urazić dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: paznokieć 15.06.06, 11:37 Mojej kolezance sie to samo przytrafilo, zgnitla sobie palec drzwiami. Paznokiec odrosl jej krzywy, a potem go troche "podratowala" przez noszenie tipsa (prawie rok). Ale i tak widac ze nie jest taki jak byc powinien. Odpowiedz Link Zgłoś