Dodaj do ulubionych

Ból brzucha w ciaży

23.06.06, 22:00
jestem w 10 tygodniu ciąży, od dwóch dni mam dziwne bóle podbrzusza-takie
przeszywające i momentami bardzo silne.Byłam dziś u ginekologa.Powiedział, że
wszystko w porządku.Ale jednak się martwięsad Miała którwaś z Was takie bóle?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Ból brzucha w ciaży 23.06.06, 22:17
      polecam fora ciazowe - tam dziewczyny szybciej ci odpiszą
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=33408451
      ale moim zdaniem nie masz sie co bac - skoro lekarz powiedzial, ze OK - to OK smile
      • m.k.25 Re: Ból brzucha w ciaży 24.06.06, 10:42
        Dzięki...wiem, że lekarz zna się na tym, ale jednak się martwię neco.Straciłam
        już jednego dzidziusia i jestem trochę przewrazliwionasad
    • wredna.suka Re: Ból brzucha w ciaży 23.06.06, 22:25
      Mądrzejszych od swojego lekarza tu nie znajdziesz.
      A nie daj Boże znajdzie się jakaś mądrala i zrobi Ci wode z mózgu.
      Zaufaj lekarzowi.
    • Gość: bera Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:19
      U mnie w pierwszym trymestrze ciąży,występowały takie przypominające zbliżającą
      się miesiączkę bóle.Zawsze w czasie w którym mogłabym spodziewac się okresu.Ten
      wlaśnie czas jak tłumaczył mi mój lekarz jest najtrudniejszy w przypadku ciąży
      zagrożonej(na przyklad poprzednim poronieniem).Spokojnie więc, bez stresów i
      wysiłku przeczekaj te dni.Gdyby jednak bóle w jakikolwiek sposób się nasiliły
      lub działo sie cokolwiek niepokojacego, szybciutko jedź na izbę przyjęć
      najblizszego szpitala polożniczo-ginekologicznego.Tam bez problemu uzyskasz
      pomoc i poradę lekarską.
      • luna333 Re: Ból brzucha w ciaży 24.06.06, 12:26
        tyeż w pierwszym trym miałam bóle przypominające miesiączkowe, jak mocno i denerwująco bolało - brałam no-spa rozkurczowo ale niezbyt często mimo że to lek dozwolony w ciąży.
        • Gość: oolla Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:53
          Również miałam takie bóle, byłam tym zaniepokojona lekarz zapewniał że ok.
          Urodziłam zdrowego synka w 41 tygodniu. Ból przypominał mi bóle miesiączkowe i
          odczuwałam go w pierwszych trzech miesiącach ciąży i od siódmego miesiąca do
          porodu. Musisz dużo leżeć. Z tego co wiem to lekarze w takim przypadku
          przepisują luteine lub duphaston 10 na podczymanie. Brałam to drugie. Zyczę
          powodzenia.
          • Gość: x Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:07
            W prawidłowo rozwijającej się ciąży nic nie powinno boleć. W przypadku bólu w
            dole brzucha należy lezeć w łóżku. Leżeć plackiem. Lekarstwa powinien zalecić
            lekarz. Należy wziąc poprawkę na ich niedbalstwo i nie wierzyć bezkrytycznie.
            • m.k.25 Re: Ból brzucha w ciaży 26.06.06, 19:53
              Bylam dziś u innego lekarza.Dostałam własnie Duphaston i Luteinę. Kazał mi dużo
              leżeć,nie schylać się i nie podnosić nic cieżkiego.Powiedzial, że jeśli bóle
              nie ustapia w ciągu kilku dni bedę musiała iść do szpitala.Trzymajcie kciuki.
              • moniak7 Re: Ból brzucha w ciaży 27.06.06, 10:08
                A mnie bolalo i lekarz powiedziala, ze to rozciagajaca sie macica i wiazadla.
                Nic niebezpiecznego, ale czesto daje sie cos na wspomozenie.
                • Gość: oolla Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:15
                  Tak to też powód bólu brzucha ale zawsze lepiej się upewnić.
                • m.k.25 Re: Ból brzucha w ciaży 27.06.06, 10:45
                  No ja wole jednak poleżeć kilka dni...laptopik w łózeczku, gazetki, książki-
                  odpocznę sobie trochę przynajmniejwink
    • Gość: oolla Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:01
      Tak odpoczynek w ciąży to podstawa.
    • Gość: k Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:04
      moja siostra jest po dwóch poronieniach obecnie już w 6 mies kolejnej wyczekanej
      ciąży na początku ciąży brała duphaston na podtrzymanie aby przebrnąć przez
      pechowe jak dotąd 8 tydzień i udało się ale dostała receptę na kolejne
      opakowanie jakby tylko pojawiły się bóle brzucha to natychmiast miała ją wykupić
      , zażyć i leżeć - ale nie było to konieczne
      m.k.25 trzymaj się razem z dzidziusiem będzie dobrze i dużo odpoczywaj
      • moniak7 Re: Ból brzucha w ciaży 27.06.06, 12:16
        Ja tez uwazam, ze odpoczynek to podstawa. Poleguje i podsypiam duzo wiecej niz
        zwykle. Ciaza to duze obciazenie dla organizmu. A wiec ozsczedzaj sie poki
        mozesz. Monia
        • izu7 Re: Ból brzucha w ciaży 27.06.06, 12:35
          Witaj! jestem najlepszym przykładem tego, ze przu bólach brzucha w ciązy ,można
          urodzić zdrowe dziecko. Jestem po 2 poronieniach. Moja trzecia ciąża była
          koszmarna, ale warto było cierpieć! Całą ale to całą ciążę bolał mnie brzuch!!!
          Odchodziłam od zmysłów , ze coś jest nie tak,lekarz pewnie miał mnie już dośc,
          bo biegłam do niego z każdą błahą sprawą, jednak mając w swojej historii 2
          poronienia nigdy mnie nie lekcewazył.Caluśką ciążę musiałam uważać, większośc
          tego okresu przeleżąłam w łózku. Leżałam 5 razy na patologii ciązy pod
          kroplówkami. Urodziłam w 40 tygodniu naturalnie sliczną , zdrową dziewczynkę.
          Dzisiaj kończy 6 m-cy. Także zapewniam Cię, ze warto cierpieć i leżec, bo
          nagroda jest przewspaniała i wierzę ,ze i Tobie się także uda. Jakbyś miała
          jakieś pytania napisz mi na maila gazetowego. Pozdrawiam Was serdecznie.
          Powodzenia!
    • m.k.25 Re: Ból brzucha w ciaży 27.06.06, 14:40
      Dzięki za wszystkie rady.Idę po koktail z truskaweczek do lodówki, a potem
      wskakuję na lezaczek pod parasolem oczywiściesmile
    • m.k.25 Re: Ból brzucha w ciaży 28.06.06, 22:22
      Leżę i leżę...i już mi się nudzisad Ile można czytać gazet, książek, patrzeć w
      tv??? Macie jakieś sposoby na zabicie nudy podczas "lezakowania w ciąży"????
    • Gość: oolla Re: Ból brzucha w ciaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:00
      Tabletki poskutkowały? Ból brzucha zniknął?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka