IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 14:52
Właśnie zaczęłam brać te tabletki antykoncepcyjne, mam pytanie czy ktoś z Was
używa ich i czy są jakieś niepokojące objawy uboczne ?
Narazie jest OK. Ale pytam. Dziękuje z góry za odpowiedz.Czytam forum i nie
spotkałam się z tą nazwą.
Obserwuj wątek
    • Gość: asik Re: HARMONET IP: *.polkomtel.com.pl 26.10.01, 15:09
      Witaj,
      Brałam Harmonet przez 3 miesiące - czułam się świetnie, nie zaobserwowałam
      żadnych niepokojących objawów.Pozdro,Joasia
    • Gość: brzo Re: HARMONET IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.10.01, 16:37
      Bralam i czułam się bardzo zle.......efekt luny na przedmiotem(zburzenia
      widzenia)bol w klatce piersiowej,wiec odstawilam.Podobno i takie przypadki sie
      zdarzaja..Pozdrawiam Brzoskwinia
    • Gość: Zosia Re: HARMONET IP: 195.126.209.* 29.10.01, 16:25
      Biorę pigułki od 7 lat (z przerwami oczywiście) i wszystkie miały jakąś wadę
      (depresja, podwyższona waga, drażliwość, bolesność piersi a nawet żylaki-
      musiałam zrobić operację) Generalnie nie powinnam brać tabletek po operacji,
      ale przez ostatnie 6 miesięcy biorę HARMONET. Jestem bardzo zadowolona,
      schudłam, nie bolą mnie piersi i nie mam "humorków". Polecam jeśli ktoś ogólnie
      źle toleruje tabletki!
      • monikaszb Re: HARMONET - do Zosi 29.10.01, 17:28
        Zosiu, wiem ze to troche nie na temat, ale czy mozesz powiedziec,, gdzie mialas
        operowane zylaki. Ja mam ten sam problem i oczywiscie przede wszystkim martwi
        mnie strona kosmetyczna po operacji. Jak to faktycznie wyglada, czy zostaja
        slady przebytej choroby zyl? Dziekuje z gory. Pozdrawiam
        Monika
        • Gość: Zosia Re: HARMONET - do Zosi IP: 195.126.209.* 30.10.01, 14:51
          Operowana byłam w Piasecznie Klinice Laskowskich (lub inne nazwisko nie
          pamiętam już). jest to prywatna klinika, najpierw oczywiście zrobiłam USG i
          inne badania ale to już lekarz powie. Jest to metoda kriochirurgii, zamrażanie
          sondą, z miejscowym znieczuleniem. Da sie wytrzymać...choć poźniej nogi masz
          pełne siniaków i krwiaków które po 2 tygodniach znikają. Dobrze się czuję choć
          znowu widzę co nieco na nogach. mąż mówi je jestem przewrażliwona na swoim
          ponkcie i że nic nie widać...może ma rację. A żylaki zrobiły mi się od Diany
          (no może nie zrobiły ale wyraźnie powiększyły) jest to dla mnie za mocny lek.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia
          • monikaszb Re: HARMONET - do Zosi 30.10.01, 15:42
            Bardzo Ci dziekuje za informacje. Ja tez mam ten problem po Diane35. Jak czytam
            forum to widze, ze w zasadzie wiekszosc ma ten problem po Diane. Szkoda, ze nie
            wiedzialam o tym wczesniej (a raczej moj lekarz - zaczelam sie leczyc w wieku
            21 lat). Pozdrawiam i zycze zdrowia
            • m-gosha Re: HARMONET - do Zosi 31.10.01, 20:06
              Ostatnio /2 lata/ mam problem z każdym kolejnym rodzajem pigułek, a było ich
              chyba 5. Po Dianie myslałam, że umrę - nie mogłam oddychać. W końcu trafiłam do
              endokrynologa, który mam nadzieję skieruje mnie na badanie tzw. profilu
              hormonalnego. Zastanawia mnie fakt, dlaczego w publicznej służbie zdrowia tak
              cięzko uzyskać skierowanie na badania hormonalne, czy nie należałoby ich
              wykonywać przed zaproponowaniem pacjentce antykoncepcji hormonalnej?
    • monika.antepowicz Re: HARMONET 30.10.01, 00:36
      To jest pigułka o małej zawartości restrogenów- dobrze tolerowana i my ślę,że
      warto od niej zaczynać.MA
    • Gość: kassis Re: HARMONET IP: *.provider.pl 31.10.01, 22:05
      Biore je 3 miesiac-jest ok, ale mysle, ze tolerowanie okreslonych tabletek to
      bardzo indywidualna sprawa. Każda z nas jest innasmile)
      Ja np.2-3 razy czułam dziwne i b.krotkie bole w dole brzucha( takie kłucie) i
      nie wiem z czym to wiazac?Może ktoras z Was też to miała?
    • Gość: karola Re: HARMONET IP: 10.1.5.* 04.11.01, 19:35
      Czescsmile Biore harmonet od roku i czuje sie dobrzesmile Zadnych skutkow ubocznych,
      no moze czasem mam dziwne nastroje, ale zdarzaly mi sie one tez przed
      zazywaniem tego leku, wiec...wink Powodzeniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka