Dodaj do ulubionych

kulka pod pachą

IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 07.08.06, 19:20
od 2 dni pod pachą wyczuwam taką kulke, nie wiem co to jest, boli mnie
dopiero wtedy kiedy mocniej ścisnę, nie jest to czerwone, tak sobie mysle ze
moze to zapalenie meszka włosowego albo powiększowy węzeł chłonny ale nie
jestem pewna bo przy zapaleniu meszków włosowych pojawia sie krosta, a węzły
chłonne bolą nawet bez dotykania, jeszcze przychodzi mi do glowy ze to może
po prostu pryszcz mi taki rośnie
nie mam pojęcia co to może być, a do lekarza wybrac sie nie mogę bo nie
przepracowałam jeszcze 30 dni i urlopu nie dostanę, może wy macie jakiś
pomysł co to jest?
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaaaa Re: kulka pod pachą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:23
      nie mam pojęcia co to może być, a do lekarza wybrac sie nie mogę bo nie
      przepracowałam jeszcze 30 dni i urlopu nie dostanę

to lekarze przyjmują tylko od 10.05 do 12.34?
      • Gość: martta Re: kulka pod pachą IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 07.08.06, 19:32
        w mojej przychodni lekarze po południu nie przyjmują tylko w godz 9 - 14
        do innej przychodni mnie nie przyjmą bo jest rejonizacja i musiałabym sie na ta
        1 wizyte do ogólnego przepisywać, uroki NFZ
        a prywatnych internistów nie ma
        masz jeszcze jakieś uszczypliwości?
      • nadinka_nadinka Re: kulka pod pachą 07.08.06, 22:20
        Gość portalu: aaaaaaaaa napisał(a):

> to lekarze przyjmują tylko od 10.05 do 12.34?

smiesza mnie takie komentarze. w wiekszosci przypadkow [w mojej przychodni tez]
        lekarze przyjmuja w godzinach 8-15. i chyba tylko rencisci i emeryci moga
        korzystac z panstwowej sluzby zdrowia. ale to jest akurat temat rzeka i nie jest
        tematem watku.

do autorki watku: radzilbym jednak udanie sie do lekarza. jezeli nie mozesz
        wziac dnia wolnego to moze zwolnic sie na godzine lub dwie, albo przyjsc pozniej
        do pracy i wyjsc pozniej. mysle, ze mozna sie jakos porozumiec z przelozonym, bo
        ta kulka to moze byc wszystko, zarowno powazne jak i blahostka.
    • maialina1 Re: kulka pod pachą 07.08.06, 20:51
      Gość portalu: martta napisał(a):

> od 2 dni pod pachą wyczuwam taką kulke, nie wiem co to jest, boli mnie
      > dopiero wtedy kiedy mocniej ścisnę, nie jest to czerwone, tak sobie mysle ze
      > moze to zapalenie meszka włosowego albo powiększowy węzeł chłonny ale nie
      > jestem pewna bo przy zapaleniu meszków włosowych pojawia sie krosta, a węzły
      > chłonne bolą nawet bez dotykania,

To nieprawda. Powiekszone wezly chlonne NIE musza bolec bez dotykania.
      Jesli sa naprawde baaaaaaaardzo powiekszone to zaczynaja boec, ale zazwyczaj
      czuc je tylko przy dotyku. I im wiecej je dotykasz, tym bardziej beda bolec.
      • Gość: martta Re: kulka pod pachą IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 08.08.06, 16:48
        zaczyna mi to juz schodzic, jak ścisne to nie boli no chyba ze b.mocno scisne
        ale dziś sie dowiedziałam ze w poniedziałek urzad nie pracuje wiec jesli wtedy
        lekarze beda przyjmowali to podjade do lekarza, tak na wyczucie ta kulka jest
        szerokości ok 5mmsmile
    • saskiaplus1 Re: kulka pod pachą 08.08.06, 08:13
      Koleżanka miała ostatnio guzy pod pachami - robiły jej się ciągle nowe i bolały.
      Okazało się, że to odmiana czyraka. Z kolei ja miałam powiększony węzeł po
      zapaleniu piersi. Ale w internecie tego nie rozstrzygniesz, trzeba jednak
      odwiedzić tego lekarza, bo z takimi rzeczami nie ma żartów.
      • Gość: martta Re: kulka pod pachą IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 08.08.06, 16:57
        wiem wiem ze węzły powiększają sie nawet przy utajonych infekcjach, tylko ze
        dokladnie w tym samym co jest ta kulka miałam pryszcza który przez te upaly nie
        chciał mi się zagoić i widocznie spowodował on jakis stan zapalny, ale dla
        swietego spokoju pojde do lekarza
        a od pigułek anty może się to pojawiac? bo biore więc może od tego??
        • Gość: polinezya Re: kulka pod pachą IP: *.toya.net.pl 08.08.06, 18:10
          Miałam coś podobnego i okazało się, że poprostu wrósł mi włos i stąd pojawiła
          się ta kulka pod pachą. Oczywiście co to jest w Twoim przypadku rozstrzygnie
          tylko lekarz.
          • Gość: martta Re: kulka pod pachą IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 08.08.06, 18:19
            smaruje to od 2 dni tribiotykiem i zaczyna mi sie to zmniejszać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka