Dodaj do ulubionych

ból piersi

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.08.06, 14:27
Mam taki oto problem. Otóż jakis czas temu zrobiło mi się w piersi cos w rodzaju zgrubienia wrażliwego na dotyk, w zasadzie głównie przed miesiączką i wtedy jakoś szczególnie mnie to nie niepokoiło. Z czasem zrobiło się to wrażliwe na ból nie tylko w okresie poprzedzającym miesiączkę, ale w zasadzie cały czas, ale nie był to ąz tak dokuczliwy ból. Oczywiście udałam się do lekarza, który skierował mnie na USG, które jednak kazał wykonać między 4 a 10 dniem cyklu no i czekam na odpowiedni czas. Jednakże to "coś" stało się bardzo bolesne, nawet przy niewielkim dotyku boli i szczerze mówiąc nie wiem co to może byc. LEkarz tez nie powiedział nic konkretnego, stwierdził tylko ze węzły chłonne są czyste a co to jest to "coś" można będzie stwierdzić dopiero na USG. jednak do tego czasu jeszcze troche zostało a ja zaczynams ie niepokoić coraz bardziej, może któraś z Was mi powie co to może być
Obserwuj wątek
    • Gość: finezja Re: ból piersi IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:40
      Największe prawdopodobieństwo,że to jest torbiel wypełniona płynem,który przed @
      zwiększa się i napiera na ścianki powodując dotkliwy ból. Mimo wszysko trzeba
      zrobić usg!
      • Gość: natalka Re: ból piersi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.08.06, 15:43
        dzięki za odpowiedz
        a czy torbiele zawsze usuwa się czy też można się ich pozbyc w inny sposob ??
        • Gość: finezja Re: ból piersi IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:53
          Pewnie to zależy od lekarza, jeśli trafisz na chirurga-gina zaleci usunięcie i
          to najchętniej u niego. Ja mam skupiska licznych torbieli i zaaplikowano mi
          hormon Primolut-pomógł na tyle,że ustąpił ból.
          Jednak przede wszystkim poczekaj na wynik usg. Nie wszystkie przypadki są
          identyczne.
          • Gość: natalka Re: ból piersi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.08.06, 15:58
            tak, na pewno poczekam na wynik USG, chciałam tylko wiedzieć czego mogę się spodziewać
            • Gość: tuuska Re: ból piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:31
              Może to być : włókniak, zwapnienie, torbiel, ropien , powiekszony wezeł hłonny
              ( najbardaiej prawdopodobne), no i ......, poczekaj na usg, potem biopsje,
              spokojnie, wieksziść zmian to nie nowotwory ( na szcaeście)
              • Gość: finezja Re: ból piersi IP: *.chello.pl 11.08.06, 21:09
                Gdyby w rzeczywistości każdej z tych zmian towarzyszył ból to nie musiałybyśmy
                kontrolować co miesiąc piersi poprzez samobadanie.
                Zapomniałaś jeszcze wyszczególnić poszerzonego przewodu mlecznego; pewnie listę
                wyczerpałyśmy a może któraś dorzuci propozycję?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka