zuella 26.08.06, 08:05 Jak wygląda badanie wymazu z pochwy na bakterie i grzyby, że można je robić w laboratorium, a nie u ginekologa.Sama mam sobie go pobrać? Może to głupie pytanie, ale nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewqa Re: Wymaz w laboratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 08:30 Podobnie jak u ginekologa kladziesz sie na fotelu i polozna pobiera wymaz z pochwy. Poszukaj w swoim miescie prywatnego laboratorium,napisz skad jestes,moze ktos pomoze. Sama niestety nie pobierzesz sobie wymazu z pochwy,nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zuella Re: Wymaz w laboratorium 26.08.06, 11:04 To ja tylko zapomniałam się zalogować. Odpowiedz Link Zgłoś
zuella Re: Wymaz w laboratorium 26.08.06, 11:06 Jestem z Zielonej Góry. A czy ginekolog tego nie może zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Wymaz w laboratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:13 Jak najbardziej moze ale czesto gin nie chce,mowie o tym panstwowym. W prywatnym lab placisz i masz, tak samo u prywatnego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Wymaz w laboratorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:45 sama moze nie. ale jak jest partner to da rade jedynie marudza, ze 'swiezszy' jest jak na miejscu pobiora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Wymaz w laboratorium IP: *.izomet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:34 Pierwsze słyszę o pobieraniu wymazu w laboratorium. My-pracownicy laboratorium-do niedawna nie mieliśmy prawnie potwierdzonego pozwolenia pobierania krwi a co dopiero wymazy. Ale jeśli przyniesiesz wymazówkę i poprosisz o wymaz, to zostanie on wykonany - tylko czy jego wynik będzie prawidłowy? Pewnie nie (nieprawidłowe miejsce pobrania materiału, złe przechowywanie materiału do badań, itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Wymaz w laboratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:13 Nie wiem dlaczego jestes taka zdziwiona, jest wiele prywatnych laboratorium w ktorych prawidlowo pobiera sie i bada wymaz z pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Wymaz w laboratorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:17 Dodam,ze wymaz pobiera polozna. Odpowiedz Link Zgłoś