Dodaj do ulubionych

********bolące zgrubienie przy wejściu do pochwy *

IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.08.06, 21:38
ze 3 godziny temu mnie zabolalo,przy samym wejsciu od strony pupy na
dole...taki pulsujący ale lekki bol dotykam a tu jakies zgrubienie,zaden
wrosnięty wlos-moj facet oglądal,nie bede chyba leciec do szpitala w czyms
takim ale co o moze byc? takie okrągle spuchlo troche w porownaniu z 2
stroną.jak dotykam to wtedy boli ta okolica.samo z siebie nie boli caly czas
ale co chwile tak pulsuje.mam leciec jutro do lekarza? miala ktoraś cos
takiego? bardzo prosilabym o szybką odpowiedz,bo w życiu nie slyszalam o
czyms takim............chyba,ze jednak jakis wlos mi wrósl porządnie i am
zapalenie mieszka...paranoja
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:47
      ropień gruczołu Bartholina?
      • Gość: Aaaaaaaaaaa to nie ropien,ale chyba uroslo IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.08.06, 21:57
        napewno bo zadnej gorączki zaczerwienienia i nie mialabym jak sie tym zarazic.i
        zdaje sie ze jest większe troche...takie podlużne okrągle,jezu,ale stres!!nie
        boli przy siadaniu ani nic,po rostu boli jak wrosniety wlos tak bez
        dotykania,ale jak dotkne to juz bardziej.po lewej stronie na dole wejscia do
        pochwy,na samym dole
        • Gość: aga Re: to nie ropien,ale chyba uroslo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 22:17
          a jak niby mialabyś się zarazić ropniem??????????????????????????????????
        • aleksandra1977 Re: to nie ropien,ale chyba uroslo 27.08.06, 22:32
          to może być zapalenie gruczołu przedsionkowego większego (Bartholina).
          Choroba może mieć postać ostrą lub przewlekłą. W postaci ostrej w przedsionku
          pochwy i wardze sromowej pojawia się bolesny guz, który często utrudnia
          chodzenie i siedzenie. Często objawom towarzyszy stan podgorączkowy. W postaci
          przewlekłej, która może trwać bardzo długo (nawet latami) objawy bólowe są
          nieznaczne lub nie ma ich wcale. Obecny jest jedynie niewielki, najczęściej
          niebolesny guzek w miejscu gruczołu tzw. torbiel zastoinowa. Postać przewlekła
          może przejść w ostrą, a zapalenie gruczołu przedsionkowego większego ma
          skłonność do nawrotów. Przyczyną jest najczęściej infekcja bakteryjna (często
          rzeżączkowa).
          Na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa.
    • Gość: wrg Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.06, 22:13
      nie panikuj, idz do gina i tyle.
      • Gość: Aaaaaaaa dobra juz chyba znalazla w necie IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.08.06, 22:28
        z tym zarazeniem wyczytalam w 1 artykule ktory znalazlam,palnelam glpote i
        tyle.raczej pewna jestem ze to ten gruczol...
    • malwinka.7 Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc 28.08.06, 00:05
      To na pewno zapalenie gruczołu Bartholina. Właśnie się z tym schorzeniem męczę
      od jakiegoś czasu, bo ma tenedencję do nawrotów i obecnie czekam na zabieg.
      Kilka dni temu zamieściłam podobny post. Idź do gienkologa, który potwierdzi
      albo wykluczy schorzenie. Pozdrawiam!
      • mama_marty Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc 28.08.06, 01:08
        niestety nie potrafie nic powiedziec na ten temat autorce tego postu, ale za
        przeproszeniem dołączę sie do niego, bo tak zaczełam czytac i dotarło do mnie,
        że to tez tyczy sie chyba mnie. Wstydz sie może przyznac , ale po raz pierwszy
        o tym słyszę. Jestem przed wizyta u lekarza - na razie zbieram wywiad o dobrym
        lekarzu bo chce zmienić obecnego i czekam jeszcze na jden wynik.

do tej pory nie wiedziałam co mam i bardzo mnie to nurtowało, nawet
        podejżewałam, że to opryszczka chociać za bardzo mi do niej nie pasuje (własnie
        robiłam nawet badania na obecnośc przeciwciał wirusa opryszzki, czekam na
        wynik) i własnie czytając ten post znalazłam rozwiązanie do swojej zagadki.
        Jesli mogę Was prosić o potwierdzenie tego, bo na prawdę jest to dla mnie temat
        zupełnie nieznany.
        Mam mały wyczuwalny pod palcami guzek, tak normalnie nie boli, boli przy dotyku
        i tez trochę piecze. W miejscu dokladnie tym samym. Przy wejściu do pochwy od
        tyłu. W koło skóra zaczerwieniona. Jest to równiez bolesne przy stosunku,
        odczuwam duży dyskomfort. Czy to wlasnie chodzi o ten gruczoł Bartholina?
        Dodam, że wlasnie okazało sie też, że mam chlamydie trochomatis (zrobiłam sobie
        serie badań, między innymi tez na okolicznośc tego guzka) i na pewno jest to
        infekcja przewlekła (juz pół roku temu sugerowałam ja lekarzowi, ale ten
        stwierdził, że na pewno chlamydi nie mam - po zwykłym badaniu na wizycie).

A jak sie leczy takie zapalenie gruczołu Bartholina?

Pozdrawiam, mama_marty
        • Gość: anka Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 07:47
          mama marty nie ma wyszukiwarki?
          www.resmedica.pl/zdart11985.html
          • mama_marty Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc 28.08.06, 10:47
            Widzę, że zaczynamy dzień od kąśliwych uwag...
            Tak, mam wyszukiwarkę - to odpowiedź na Twoje pytanie, ale dziękuję za
            podesłanie linka.

A tak na marginesie mówiąc, to rola forum zaczyna powoli podupadac, bo co raz
            częściej zaczynamy być odsyłani gdzie indziej, a w końcu po to ono jest by na
            nim dyskutowac i wymieniac sie poglądami, swoim doświadczeniem czy
            spostrzeżeniami bez kąśliwych uwag, których jak obserwuję ostatno jest coraz
            więcej.

Pozdrawiam, mama_marty
            • aleksandra1977 do mamy_marty 28.08.06, 19:38
              Przyczyną jest najczęściej infekcja bakteryjna. Obecność obrzęku powoduje zastój
              wydzieliny w gruczole i powstawanie ropnia.
              Zdarza się, że ropień gruczołu Bartholina samoistnie przebija się do przedsionka
              pochwy. Uwolnienie treści ropnej powoduje natychmiastową ulgę i ustąpienie
              dolegliwości bólowych. Dość często jednak konieczna jest interwencja lekarska –
              nakłucie bądź nacięcie ropnia i podanie antybiotyku. Leczenie najczęściej nie
              trwa długo i powoduje całkowite ustąpienie dolegliwości, ale jak wspomniałam,
              nawroty choroby są dosyć częste.
            • Gość: Ania Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc IP: *.man.czest.pl 29.08.06, 09:33
              nie przejmuj sie uwagami! mniej je gdzies, pytaj i czekaj na odpowiedz... a
              takie jak te ingonrujsmile
              bo takto tylko zdrowie stracisz......
              a do tych co nie chca pomagac: po co piszecie i czytacie jak Wam tak strasznie
              to wszytko przeszkadza?
              • mama_marty Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc 06.09.06, 22:37
                dzieki za miłe słowa smile
                a u mnie bynajmniej okazłao się cos innego, a mianowicie w badanich (które z
                resztą sama zrobiłam, nieczekając na lekarzy, bo bym sie chyba nie doczekała)
                wyszla mi chlamydia trochomatis i opryszcza co doprowadziło razem do stanu
                przewlekłego i to zgrubienie nie zanika jak to bywa przy tradycyjnej opryszcze.
                Te wiadomości nie bardzo mnie ucieszyły tym bardziej, że chalmydia cięzka w
                leczeniu a opryszcze mozna tylko zaleczyc sad.
                • Gość: Aaaaaaaaaaa JUŻ wiem, wszystko jasne, przeczytajcie IP: *.elartnet.pl 07.09.06, 10:02
                  jeden lekarz mnie nastraszyl,ze nic sie nie da zrobic z tym trzeba czekac az
                  sie bedzie rozwijalo dalej i ze to przenosi sie glownie przez kontakt plciowy!!
                  ale tez przez siadania na ubikacji.od razu moje podejrzenia ze moj facet mnie
                  zdradzil!!!

poszlam do innego-kazal smarowac clotrimazolem,powiedzial,ze czasem sie zatyka
                  i juz,i moczyc sie w tantum rosa. smarowalam clotrimazolem i zniknelo!!!!!!!!
                  zaden syf,zadna choroba zwykle zatkanie!!!!!!! wiec nie polecam ginekologa z
                  luxmedu na Pulawskiej,taki w koszulach w kwiaty,cwaniak,nazwiska nie pamietamsad
                  DEBIL!!!!!!!!!jeszcze dla swojej zony przez telefon byl chamski,zeby zrobic na
                  nie wrazenie.....przykre to jest,taki ktos ma leczyc kobiety
    • karolinalaura1971 Re: ********bolące zgrubienie przy wejściu do poc 07.01.16, 01:56
      HEJ JESTEM GOSIA ,MAM TO SAMO PULSUJE I MOJA POCHWA ZROBILA SIE BARDZO WASKA I MA TAKA TARKE W SRODKU ,JEZU CO TO JEST ,CZY TY JUZ WIESZ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka