beata-38 30.08.06, 19:36 Wypadają mi włosy. Może któraś z Was wie, czego może brakować w organiźmie, jakich witamin czy minerałów? A może ktoś pamięta sposób na wypadające włosy podany przez Chmielewską w jej autobiografii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Wypadające włosy. 30.08.06, 22:25 Olej rycynowy, wcierac we włosy (skórę głowy), zwijac w foelię i zostawiac na noc, rano umyć i spłukac ciepłą wodą. I tak przez pół roku. A czego moze brakowac? Na przykład ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
beata-38 Re: Wypadające włosy. 30.08.06, 22:51 Dzięki! Mam trójkę dzieci i 39 lat. Ciąż już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Wypadające włosy. 30.08.06, 23:06 mozesz wzmocnic organizm od srodka preparatem ze skrzypu.Na pazury pomoze przy okazji. Jest też wosk do nakładania po umyciu WAX sie chyba nazywa.dla mnie to była rewelacja w czasach gdy wyliniałam gorzej niz 3 koty razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
romka16 Re: Wypadające włosy. 31.08.06, 21:53 mozesz uzywac szamponu z rzepy i brac tabletki np falwit mi pomoglo a wylatywaly mi garsciami Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Wypadające włosy. 31.08.06, 10:43 A, jak masz trójke, a nie pierwsze 3-miesięczne to insza inszość Najczęściej tu na forum na wypadające włosy żalą się mamy trzymiesięczniaków, bo nie wiedzą, ze to naturalne. Broń Boże nie sugerowałam ci nowego dzidziusia, tylko subtelnie próbowąłam się dowiedziec, czy nie jestes swiezo upieczoną mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Wypadające włosy. 31.08.06, 10:16 > A czego moze brakowac? Na przykład ciąży. tak, chyba do kompletnego wyłysienia po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Wypadające włosy. 31.08.06, 10:21 mnie też to dopadlo - jakbym sierść zmieniala na zimowa . Wychodza garsciami Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 a ja wam bardzo polecam 31.08.06, 10:50 Dercos( Aminexil) - szampon oraz taki płyn do wcierania w ampułkach - firmy vichy. Nie jest to tanie - około 130 zł kosztująampułki i około 30 zł kosztuje szampon, można na allegro szukać trochę tańszych zestawów gdzie ampułki są z szamponem razem. Strasznie mi wypadały włosy - okropnie! Codziennie wyciągałam ze szczotki załe kłęby włosów. Nie starczyło mi finansów na całą kurację (ileś tam tygodni) ale zużyłam jedno opakowanie (około 2 tyg) i jeden cały szampon i zostawiam na szczotce kilka razy mniej włosów - różnica jest ogromna, przetestowałam na sobie więc polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: a ja wam bardzo polecam 31.08.06, 10:54 dodam że ja podeszłam do sprawy wypadania włosów poważnie - poszłam do lekarza, porobiłam badania (tarczyca, hormony, krew czy nie mam anemii i inne sprawy) Wyszło na to że nic mi nie jest tylko za dużo strasu. Skierowano mnie do dermatologa stwierdzając że to problem włosów i skóry głowy i rzeczywiście przyczyną wypadania włosów jest często stres - włosy się szybko przetłuszczają i lecą z głowy okrótnie. dermatolog polecił mi ten dercos (to była znajoma pani więc wiedziałam że nie wciska mi kitu bo jej zapłacili)I rzeczywiście pomogło rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus001 Re: a ja wam bardzo polecam 31.08.06, 22:02 Tańszy jest Loxon 5%, a podobno równie skuteczny. Substancja stymulująca wzrost i życie włosa w Loxonie jest ponoć bardzo podobna do tej zawartej w Dercosie. Loxon kosztuje 30 zł, dostępny jest w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nucia Re: a ja wam bardzo polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:06 ja walcze z tym od roku,wydalam mnostwo kasy na preparaty od dermatologa,teraz rozłozył rece i odeslal do ginekologa,ten zapisał mi DianeMam juz 40 lat i ponoc problemu nalezy szukac w hormonach plciowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: a ja wam bardzo polecam IP: *.chello.pl 01.09.06, 14:00 Mnie z głowy włosy wypadają a w miejscu intymnym ich przybywa To chyba jest nienormalne; ta Diane to antyk czy progesteron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nucia Re: a ja wam bardzo polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:38 Diane ma mi pomoc na bolesne i obfite miesiaczki,wypadajace wlosy i rozrost endometrium-ponoc to lek ,ale przy okazji zabezpiecza Odpowiedz Link Zgłoś
magdziula4 Re: a ja wam bardzo polecam 01.09.06, 19:32 proponuje witaminy silca czy jakos tak ale pomaga i przy okazji na skóre i paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Wypadające włosy. IP: 80.51.226.* 02.09.06, 18:26 Wyłysiałam gdy miałam problemy z tarczycą. Pomógł mi środek "Neril". Stsosowałam go dokładnie jak napisane jest w instrukcji. Szczególnie ważne jest masowanie skóry głowy. Odpowiedz Link Zgłoś