Dodaj do ulubionych

użarła mnie osa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:04
wczoraj rano, ręka spuchła, zrobiła się gorąca i boli jak cholera. Budziłam
się w nocy z powodu bólu ręki......... Czym skutecznie pozbyć się opuchlizny?
Obserwuj wątek
    • Gość: kropka Re: użarła mnie osa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:26
      przykładaj altacet - to są tabletki do kupienia w aptece 1 tabl. rozpuszcza się
      w ok. pół szklanki chłodnej wody - zamocz kompres w altacecie i przyłóż do
      opuchlizny możesz lekko owinąć rękę chustą albo bandażem (ale nie takim
      elastycznym rozciągliwym) żeby nie uciskać i zmieniaj często bo jak wyschnie to
      już nie działa
    • Gość: kropka Re: użarła mnie osa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:28
      a i jeszcze wapno pij - calcium tabl. musujące do rozpuszczenia w szklance wody
      działa oddczulająco - wiem bo też kiedyś mnie pogryzł szerszeń 3 razy w jedną
      rękę - zawsze możesz tez spytać w aptece co Ci farmaceta jeszcze doradzi, a
      wogóle jak to bardzo źle wygląda to do przychodni
      • Gość: iza Re: użarła mnie osa IP: *.lodz.mm.pl 06.09.06, 09:57
        hej!mialam ten sam problem jak ty pare lat temu. Do tej pory został mi slad. Czy
        wyssałas jad osy z reki? To powazne pytanie, poniewaz po użądleniu przez ose
        nalzey usunac jad. oczywiscie wypluc go od razu
        • Gość: magda Re: użarła mnie osa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:45
          nie wyssałam........ Umre? smile Jak mi do wieczora nie zejdzieopuchlizna to
          odwiedze lekarza. Mój wujek użadlenie osy leczył antybiotykiem bo opuchlizna nie
          schodziła.Ale się narobiło sad((
          • agata035 Re: użarła mnie osa 06.09.06, 11:36
            Jak byś miała umrzeć to już by było po Tobie. Ktoś uczulony na jad osy czy
            pszczoły dusi się prawie natychmiast i ma trudności w oddychaniu. Nic się nie
            martw byłam wielokrotnie ukąszona przez osę i żyję. Opuchlizna zniknie a
            wspomniany Altacet tzw. kwaśna woda ulży Ci. Ale jeżeli masz umierać ze srtachu
            to lepiej idź do tego lekarza. Co fachowiec to fachowiec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka