Gość: kim IP: 213.241.44.* 06.11.01, 08:19 czy opryszczka na ustach jest groźna w ciąży - jestem w 21 tygodniu. jak moge ja leczyć - na tubce zoviraxu napisano, ze tylko w razie bezwglednej koniecznosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anita Re: opryszczka na ustach IP: 157.25.119.* 06.11.01, 08:34 Teraz sie przemecz i nie uzywaj niczego chemicznego. Ale nastepnym razem jak tylko poczujesz to charakterystyczne swedzenie (zanim pojawi sie pecherzyk) potrzyj to miejsce sola kuchenna lub jeszcze lepiej soda oczyszczona (do kupienia w sklepie spozywczym). Ja wiem, ze to brzmi troche jak rada znachorki ale to stary sposob mojej babci i wierz mi, ze dziala. Nie wiem w jaki sposob - pewnie to tez jakas reakcja chemiczna ale z pewnoscia taka kuracja jest mniej szkodliwa dla organizmu. Trzec trzeba dosyc dlugo (ze dwie minuty). Pozdroawiam, Anita Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: opryszczka na ustach 06.11.01, 09:28 Jak najbardziej prosze zastosować zovirax. W tym okresie ciąży nawrotowa opry7szczka na ustach nie stanowi zagrożenia dla płodu- niebezpiczna jest opryszczka genitalna lub wystepująca w okresie okołoporodowym, no i oczywiscie pierwotne uogólmnione zakażenie wirusem opryszczki.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: opryszczka na ustach IP: 157.25.119.* 06.11.01, 10:21 Z opryszczka to jest tak jak z katarem czy sie ja leczy czy nie i tak trwa okolo tygodnia i juz. Na mnie slawny Zovirax w ogole nie dziala. A opryszczka, oczywiscie jezeli jest to tylko sprawa jednej krostki a nie np. polowy wargi, nie jest az tak trudna do przetrwania dolegliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
spagy Re: opryszczka na ustach 06.11.01, 16:22 NIESTETY ANI ZOVIRAX ANI WRATIZOLIN NA NMIE NIE DZIAŁA. ALE BABCINE SPOSOBY- OWSZEM... * ZANIM POJAWI SIĘ PĘCHERZYK SMARUJ MIEJSCE CEBULĄ LUB CZYMŚ CO MA ALKOHOL NP. WODĄ KOLOŃSKĄ LUB PERFUMAMNI * KIEDY TO ŚWIŃSTWO JUŻ SIĘ POJAWI NAŁÓŁŻ PASTĘ DO ZĘBÓW. MOŻE BYĆ NAJZWYKLEJSZA I NAJBARDZIEJ CHAMSKA, ALE POWINNA WYSUSZYĆ PĘCHERZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: opryszczka na ustach IP: 157.25.119.* 07.11.01, 07:59 Czyli mamy troche inne babcine sposoby. Cebula? Ciekawe. Ja wiem, ze my dzisiaj mamy duzo wieksze zaufanie do chemii, lekow i doktorow ale co to szkodzi sprobowac? Jak nie pomoze (w co watpie) to zawsze mozna podtruc siebie i dziecko jakims lekarstwem, (ktore tez nie pomoze). Anita Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: opryszczka na ustach 08.11.01, 08:53 Szczerze móqwiąc u mnie w domu stosuje się rozkruszoną aspiryne- naprawdę pomaga!AM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: opryszczka na ustach IP: 213.241.44.* 08.11.01, 10:37 i ten własnei sposób mi pomaga- i dzieki temu nie roznosze jej po twarzy ale czy ten wstrenty wirus na pewno nei przeniknął przez łożysko do dzidizuisa - mimo wcześneijszej wypowiedzi pani doktor nadal sie obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Mój sposób na opryszczkę. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 11:06 Trzeba "wygrzebać" sobie trochę swojej woskowiny z ucha i posmarować - działa prawie natychmiast. Jak się ktoś brzydzi ( nie bardzo tylko wiem czego) należy posmarować drożdżami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Mój sposób na opryszczkę. IP: 156.17.187.* 08.11.01, 15:32 Z cebula jest tak(w moim przypadku), ze to wlasnie od niej dostaje opryszczkę. Pasta do zębów?Oj nie, Jak posmarowałam, to ją miłam przez dwa tygodnie. Prawda jest taka, że wirus "gości" tydzień i dopiero wtedy znika.Jestem "specem" w tych sprawach, bo "zimno" mnie tak lubi, że co dwa miesiące mnie nawiedza)) Pomaga mi za to,tak jak pani doktor nap[isała, roztarta aspiryna i Vratizolin.W dniu ślubu też ją dostałam, ale skuteczny okazał sie wówczas Zovirax(szkoda tylko,że jest taki drogi). Odpowiedz Link Zgłoś