marghot 12.09.06, 11:39 zawiera w swoim składzie olej z lnu lub wiesiołka, witaminę E oraz/lub olej rybi, magnez+wit b6? Znam Oli Femin (bez magnezu i b6) ale jest dość ksoztowny. Szukam jakiegoś tańszego preparatu. Co możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wredna.suka Re: Jaki preparat... 12.09.06, 11:53 Nie czekaj tu na inf, bo chyba jej nie uzyskasz. Wejdź do apteki na pewno Ci coś doradzą Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaki preparat... 12.09.06, 11:54 pytam tu, aby w sieci móc porównać składy. Niestety nie za bardzo ufam aptekarzom - często polecają preparaty firm farmaceutycznych, z którymi maja "konszachty" Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: Jaki preparat... 12.09.06, 11:56 Niestety nie za bardzo ufam aptekarzom - często polecają preparaty firm > farmaceutycznych, z którymi maja "konszachty" przeciez jak dostaniesz od aptekarza kilka pudełek, to będziesz mogła i zobaczyć skład i porównać na własne oczy co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaki preparat... 12.09.06, 11:58 kwietniowe_cappuccino napisała: > przeciez jak dostaniesz od aptekarza kilka pudełek, to będziesz mogła i > zobaczyć skład i porównać na własne oczy > co za problem? Taki problem, że nie lubie czuć na sobie oddechu kolejkowiczów, podczas gdy ja zapoznaję się z ulotkami 5 preparatów. Na prawdę nei wiem, skąd na forum tyle złośliwości i niby dobrych rad...jeśli nie ma się nic do powiedzenia w danej sprawie, czasem lepiej milczeć - na prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: Jaki preparat... 12.09.06, 12:01 a jaką masz gwarancję, że forumowicz, który ci odpowie nie jest z PR koncernu farmaceutycznego? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaki preparat... 12.09.06, 12:03 tu przynajmniej spokojnie moge sobie w sieci znaleźć skład i przeczytać ulotkę informacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: Jaki preparat... 12.09.06, 13:22 "olej z nasion wiesiołka" firmy GAL 16 zl 100 kapsułek ale bez vit B ale bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Jaki preparat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:52 marghot, jeśli olej z lnu lub wiesiołka jest Ci potrzebny jako źródło NNKT, to można zastąpić go preparatami z kwasami EPA i DHA (nazwa handlowa preparatu to zwykle omega 3). Używałam preparatu Moeller's Omega-3, który w składzie - oprócz kwasów EPA i DHA - zawierał wit. E, B6, B12 i kw. foliowy. Magnez musiałabyś przyjmować oddzielnie i jeszcze mikro-porada w przypadku preparatów zawierających omega 3, warto zwrócić uwagę na zawartość kwasów EPA i DHA, a nie samego oleju rybiego. W różnych rybach zawartość omega 3 jest de facto różna. To, że preparat zawiera 1000 mg oleju rybiego nie jest istotną informacją jeśli producent nie precyzuje, jaki procent w tym konkretnym oleju stanowią wartościowe kwasy omega 3..sprawdziłam sporo preparatów, dużą zawartość omega 3 ma Biocardine (300 mg EPA, 200 mg DHA w 1 kapsułce, a przyjmuje się 2 dziennie)(ale ten nie ma w składzie żadnych witaminowych dodatków) oraz wsomniany wyżej preparat Moeller's (200 mg EPA, 200 mg DHA w 1 kapsułce, zalecane są 2 dziennie). pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Jaki preparat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:59 teraz doczytałam, że szukasz tańszego preparatu..Biocardine i Moeller's są niestety drogie, ale właśnie dlatego, że mają więcej omega 3 w składzie niż te na pozór tańsze leki zawierające olej rybi (których trzeba by przyjąc więcej, żeby uzyskać tą samą dawkę omega 3)..i może dlatego, że w droższych omega 3 jest lepiej wyekstrahowany a więc lepszej jakości? to już spekulacje aha, z góry informuję, że nie jestem przedstawicielką działu PR koncernów farmaceutycznych, tylko studentką AM Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaki preparat... 13.09.06, 08:09 Sad, dzięuję za informacje nt. tłuszczów rybich przyjrzę się też proponowanym przez Ciebie preparatom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jaki preparat... IP: *.radom.pilicka.pl 05.12.13, 19:01 ostatnio kupiłam omegę 3 z firmy symbiogen, biorę już kilka dni i jestem zadowolona, wcześniej brałam inną omegę i miałam problemy z żołądkiem, tą stosuję i nie nie odbija mi się"rybą", to jest ogromna zaleta, kto bierze, ten wie o czym pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Jaki preparat... IP: *.play-internet.pl 09.12.13, 10:41 skoro jest ok, to powiedz gdzie tą omegę kupiłaś, bo pytałem w aptece ale mieli inne, a sam chętnie ją wypróbuję... (bo wiem o czym mówisz z tym odbijaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jaki preparat... IP: *.radom.pilicka.pl 10.12.13, 09:47 no co Ty, ja kupiłam w Radomiu, ale Ty wpisz sobie w google omega symbiogen i pewnie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś