Gość: ja WROCłAW-dr murawski??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 02:40 co o nim sądzicie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: WROCłAW-dr murawski??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 23:39 świetny specjalista polecam wszystkim szczególnie ciężarnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br dr Niedziela Warszawa IP: *.kablowka.waw.pl 21.12.06, 13:38 zamiast życzyć mi żeby wszystko było ok powiedział że niewiadomo czy TO tzn mój synek będzie rósł,czy ciąża będzie trwała a potem zbadał mnie tak że myślałam że już po ciąży-na szczęście mój synek jest z nami Odpowiedz Link Zgłoś
nika_ab Re: Poznań - dr Płochniewska-Szafran 21.12.06, 15:59 Tia... na temat Pani dr chciałam tylko powiedzieć, że jest wiecznie obrażona (myślałam, że ma zły dzień, ale takich byly 4 zanim nie zmieniłam lekarza), nie ma pojęcia o zasadach panujących w słuzbie zdrowia (przy konieczności wypisania skierowania do szpitala, w trybie pilnym, usłyszałam "no i co ja mam z Panią zrobić, nie wiem, nie wiem." - jestem z 12 NFZ, a na moje pytanie czy w takim razie mam w tym satnie wsiaść w pociąg i jechać na Śląsk, bo tu mi nikt nie udzieli pomocy, usłyszałam, "no chyba tak by było najlepiej" Dodam, ze Pani dr sama należy do mazowieckiej kasy chorych.....Ciekawe gdzie sie leczy?????). Nie liczcie u niej na próbę walki, leczenia w bardziej poważnych przypadkach. Ja usłyszałam, "no co ja mam powiedzieć, jest coraz gorzej, coraz gorzej". Nic mi nie przepisała i z płaczem pozegnałam się z Panią Beatą. Byłam u niej o te 4 razy za dużo. Zmieniłam lekarza i miałam zabieg w Pozaniu, a chorobe dało się wyleczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srednio mloda Re: Poznań - dr Płochniewska-Szafran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:06 no nie, ale co jak co pani szafran leczyc potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poznań - dr Płochniewska-Szafran IP: 150.254.212.* 03.09.08, 07:48 Mam bardzo zle zdanie o tym lekarzu i nie polecam. Wyciagala kase na kolejne badania na kolejnych wizytach - zamiast zrobic wszystko za jednym razem. Leczyla nieistniejace schorzenie a prawdziwego nie wykryla. Wiecznie obrażona na pacjenta i zlozliwa, gdy dowiedziala sie, ze zamierzam zmienic lekarza. Odeszlam do p. Fischer z kliniki Promienistej i jestem bardzo zadowolona bo badzo mi pomogla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaJoa Re: Poznań - dr Płochniewska-Szafran IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 10:50 Wybralam sie do ginekolog Plochniewskiej-Szafran po przeczytaniu dobrej opinii napisanej przez kogos na innym forum. Po raz kolejny ten sam tekst pisze na kolejnym forum, bo chcialabym Was dziewczyny ostrzec przed ta pania...Jeszcze czegos takiego nie przezylam. Ciepla osoba? A to akurat wrecz przeciwnie...Do tej pory do lekrzy w Lux Medzie nie mialam zastrzezen. Pani Plochniewskiej-Szafran nie tylko nie polecam, ale ze szczera troska o pozostale kobiety szukajace dobrego i delikatnego lekarza, z calego serca odradzam. Jesli istnieje czarna lista lekarzy, to chetnie te pania wpisze. Pierwsze co martwi, to to, ze nie potrafi sluchac, a zamiast wysluchac do konca, np. historie mojej choroby i leczenia - stawia diagnoze, po czym kiedy pelna watpliwosci zadaje jej kolene pytania (chce wiedziec, bo chce byc zdrowa), pyta, o co mi wlasciwie chodzi i czego ja od niej oczekuje! Mowiac o tym, ze poprzednio stosowalam jakis lek, ktory mi pomogl, pyta z pretensja, czy ma mi go w koncu zapisywac, czy nie... Nie mowiac juz o tym, ze jest niedelikatna! Nie dosc, ze czlowiek jest zestresowany tym, ze nie zostal wysluchany i zrozumiany i chce sie plakac, to na fotelu ta baba wklada wziernik jakby pakowala kartofel do worka! Wola o pomste do nieba, dziewczyny, jesli szukacie pomocy i zrozumienia, to na pewno nie znajdziecie jej w tym gabinecie... Potwierdzam to, co napisala nika_ab - ta pani jest ciagle obrazona - wystarczy zadac jej jakies pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wegax dr Sołowiej Medicover Warszawa IP: 194.151.86.* 27.12.06, 14:12 To nie lekarz to konował;nie zna się na przebiegu ciąży, trafiłam do niego bo mnie bolał bardzo brzuch, omdlenia zawroty głowy;zbadal bolesnie-stwierdzil, ze ginekologicznie wszystko OK, a nie pierwsza i nie ostatnia jestem w ciazy, zwolnienia nie dal, dal skierowanie do: gastrologa -bol brzucha, neurologa-bol glowy zawroty i kardiologa-omdlenia (zeby koledzy zarobili na wizytach). Bylam na wizycie w piatek, w poniedzialek juz w szpitalu...na patologii ciazy... w ostatniej chwili...przestrzegam wszystkich przed tym niekompetentnym felczerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Będzin pro femina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:44 A co sądzicie dr Piech i dr Der-Piech? Ja od kilku lat byłam ich pacjentką, najpierw doktora, ale po tym jak kilka razy potraktował mnie jak intruza i na moją prośbę o próbę dobrania tabletek (próbowałam kilku różnych, oczywiście na zasadzie eksperymentów pana doktora)stwierdził, że "widocznie nie nadaję się do brania tabletek" udałam się do jego żony. Oczywiście bez żadnych badań przepisała mi jakieś inne tabletki, po których w 5 dniu brania zwijałam się z bólu i które kazała mi natychmiast przerwać. Kilka miesięcy później postanowiliśmy zacząć z mężem starania o dziecko. Pani doktor przepisała mi luteinę na wyregulowanie cyklu, bez badań oczywiście. Pierwszy miesiąc brania luteiny - okres w 25 dc i za 2 tygodnie następny, niemal krwotoki. Krwawienie trwało 12 dni i nie zapowiadało się na koniec, więc udałam się na wizytę w przyspieszonym tempie. Dowiedziałam się, że krwawienie trzeba zatrzymać tabletkami anty. Brałam, po 2 tygodniach dostałam krwawienia. Wybrałam opakowanie do końca, teraz przyszedł kolejny okres, ale to chyba taki potabletkowy, mam nadzieję, że się skończy sam...Pani dr kazała mi wreszcie zrobić badania hormonalne - oczywiście muszę zrobić to prywatnie, bo skierowania nie dostałam. Podczas tej wizyty konieczne było usg, żeby sprawdzić czy to nie ciąża pozamaciczna. Oczywiście musiałam zapłacić podwójnie - 50 + 50 - za wizytę i za usg, które trwało jakieś 3 minuty, może 5. To nie pierwszy raz kiedy musiałam podwójnie płacić, mimo, że sprzęt do badań był w tym samym gabinecie, gdzie byłam przyjmowana. Mam wrażenie, że w poradni najbardziej liczy się kasa, każda niemal wizyta była krótka. Teoretycznie można się zapisać na NFZ, ale praktycznie nie można się tam dodzwonić w ciągu godziny od rozpoczęcia zapisów, a po godzinie nie ma już terminów. Podobno co miesiąc jest 80 wizyt refundowanych, ciekawe jak pani w rejestracji zdoła zapisać 80 pacjentek w godzinę, musi bardzo się spieszyć. Następną wizytę planuję już gdzie indziej, bo mam dość eksperymentów z lekami hormonalnymi. Wydaje mi się, że ci lekarze są w porządku dopóki nie ma się jakichś problemów, bo wtedy bywa różnie. Żałuję, że pozwoliłam nafaszerować się hormonami bez badań i dzięki temu mam całkowicie rozregulowaną gospodarkę hormonalną, mam tylko nadzieję, że mój organizm wróci w miarę szybko do normy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Będzin pro femina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:55 Ja jestem bardzo zadowolona z opieki Państwa Piech. Jestem ich stałą pacjentką od lat i nigdy mnie nie zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
netmargolcia Re: Będzin pro femina 20.04.10, 10:08 Każdy ma jakieś złe i dobre doświadczenia, na pewno nie jest tak, ze któryś lekarz jest zupełnie do kitu a któryś super, pewnie zawsze się znajdzie jakaś osoba, która podważy taka opinie. Najważniejsze żeby znaleźć takiego który nam pasuje. Jak na razie nie zawiodłam się na doktorze Piechu i innych lekarzach pracujących w Pro Femina, z z czystym sumieniem mogę polecić innym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1.dagas Re: Będzin pro femina 27.07.10, 21:47 Ja również polecam Pro Feminę w Będzinie, a szczególnie panią doktor Joanne Der. Uważam, że jest bardzo dobrym specjalistą szczególnie jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży. Pani doktor prowadziła mi dwie ciąże i przy oby dwóch stawiała poprawne diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Będzin pro femina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:30 Zdecydowanie najlepszy ginekolog u którego byłam! Od dłuższego czasu leczy też moje przyjaciółki, które poleciły mi go i za co jestem im wdzięczna! Przyszłam do doktora Piecha z poważnym problemem, którego nie potrafili rozwiązać inni ginekolodzy. Leczenie zakończyło się powodzeniem. Jest to lekarz, który nie tylko świetnie się zna na tym co robi, ale potrafi także wspierać i podtrzymywać na duchu swoje pacjentki. Serdecznie polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena12340 Będzin pro femina 11.01.11, 10:23 Pan dr Piotr Piech to sympatyczny człowiek i bardzo dobry specjalista. Podejmuje właściwe decyzje i szybko działa. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.1212 Będzin pro femina 24.01.11, 10:39 Dr Piotr Piech to najlepszy ginekolog, na jakiego dotąd trafiłam. Otacza opieką, uspokaja i przede wszystkim nie zaniedbuje żadnych koniecznych badań. Rozmawia z pacjentką! Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Będzin pro femina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 08:41 Pan Dr Piotr Piech to najlepszy ginekolog jakiego znam. Słucha pacjentów, odpowiada na pytania, szczegółowo objaśnia przebieg leczenia. Jest troskliwy i kompetentny. Nie lekceważy żadnego problemu. Polecam każdej pani! Odpowiedz Link Zgłoś
ela12.34 Re: Będzin pro femina 08.02.11, 08:37 Dr Piotr Piech to lekarz godny polecenia i rewelacyjny ginekolog! Odwiedziłam w swoim życiu wielu lekarzy i nie ma porównania! Dokładny, cierpliwy, wszystko dokładnie tłumaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ela12.34 Re: Będzin pro femina 11.02.11, 14:29 Dr Piotr Piech to bardzo dobry lekarz ginekolog, kompetentny miły z poczuciem humoru. Badania wykonuje bardzo szczegółowo i dokładne. Polecam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja K. Re: Będzin pro femina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:03 Polecam opiekę lekarską dr. Piotra Piecha. Jest to lekarz, który w profesjonalny i rzeczowy sposób prowadzi moją ciążę. Wzbudza zaufanie, badania wykonuje dokladnie i bez pośpiechu. Wykazuje cierpliwość i zainteresowanie stanem zdrowia pacjentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta i Marcin Re: Będzin pro femina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:35 Ja jestem bardzo zadowolona, że trafiłam do Pro Feminy. Dzięki Panu Doktorowi Piech jestem w ciąży, po 5 latach bezowocnych starań. Jest rzeczowy i konkretny, nie owija w bawełnę. Wizyty przebiegają miło i bezstresowo. Twoje zdanie na forum jest Tylko Twoim zdaniem. Ja z całego serca polecam parom, których dotknął problem niepłodności. Odpowiedz Link Zgłoś
swieza-bryza Będzin pro femina 25.05.10, 10:48 Ja uważam, że dr Piech to bardzo dobry ginekolog, najlepszy u jakiego do tej pory byłam. Miły, kulturalny, oddany swojemu powołaniu. Polecam go z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolinek4 Re: Będzin pro femina 28.04.16, 00:11 Jestem bardzo zdziwiona pochlebnymi opiniami na temat dr Piotra Piecha, uległam im i na własnej skórze przekonałam się, ze to najgorszy ginekolog u jakiego byłam, wizyta niedawno 2016 rok, wystawił od razu skierowanie do szpitala, niewiele wyjaśniając, miałam wrażenie że się spieszy, nie czułam się komfortowo ale gdyby diagnoza okazała się trafna znaczyłoby, ze jest dobrym specjalistą a tylko naraził mnie na niepotrzebny stres. W ciągu tygodnia poszłam jeszcze do dwóch innych lekarzy którzy zobaczyli małą cystę, oboje podali takie same wymiary i żadnej operacji nie zalecili. Więcej nie chcę widzieć dr Piecha ani nikomu nie mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Warszawa dr Walczak 29.08.07, 23:19 Odradzam i jeszcze raz odradzam! W 38 tygodniu ciąży stwierdził kłykciny "rasowy kliniczny przypadek".Nie czekając na moja zgodę zrobil fotkę moich "kłykcin". Skasował za wizytę 350 zł i polecił zgłosić się do siebie na leczenie po połogu. Przekonywał mnie bym się nie upierała przy porodzie naturalnym bo szkoda ryzykować zdrowia dziecka. W szpitalu w którym pan doktor uświadamia innym lekarzom i połoznym problemy hpv orzeczono, że tak... mam kłykciny i wskazano cięcie cesarskie jako alternatywne rozwiązanie. Studentom medycyny w tym szpitalu pokazywano jak wyglądają "moje kłykciny". Po połogu oglądało mnie trzech różnych lekarzy i wszyscy kłykciny wykluczyli, ostateczny wynik DNA na obecność wirusa hpv- negatywny. Nigdy więc kłykcin nie miałam. Co chciał leczyć pan doktor? Nie wspominam jak zostałam przez niego potraktowana w poradni. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Poznań Ewa Cieślak!!!!nigdy więcej!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:36 nie potrafi wyleczyć,najlepiej jej wychodzi branie kasy i szybkie wystawianie recept bez wyraźnego stwierdzenia choroby ani rozmowy z pacjentką!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: coś trzeba zrobić !!! 07.01.07, 20:23 Tak czytam te historie i jestem w szoku. U nas wciąż panuje przekonanie, że lekarz to pan i władca, nawet jeśli mu płacimy za wizytę A tak przecież nie jest! To lekarz pownien dbać o to, by pacjentki do niego przychodziły. Jeśli jest bezczelny, chamski, nietaktowny to powinnyśmy wyjść z gabinetu, przecież i tak nie mamy do niego zamiaru wracać. Niech sobie myśli, co chce, a na odchodne powiedzieć mu jeszcze, że umieścimy go/ją na czarnej liście. Jakby im w ciągu jednego dnia przyjęć, ileś pacjentek tak postapiło, to szybko nastąpiłaby poprawa. A jak czytam opowieści, że któraś na fotelu łzy przełykała to jestem watrząśnięta! Gdzie się podziała nasza godność? Odpowiedz Link Zgłoś
mirhan Katowice- "medis" -dr Kocik 24.07.07, 15:37 dr Kocik-Medis Katowice byłam u niej 2 razy i niestyety o 2 za duzo. wlasnie wrocilam z cytologii- w ramach progr.profilaktycznego- cala wizyta 3min!!!!!! na pytania o usg piersi- mam isc do rodzinnego ale raczej nie przepisze, bo musza byc przeciwskazania- wytlumaczylam ze mojej kumpeli niedawno wyrkyto raka zlosliwego i ze tym bardziej chcialabym sie upewnic- on tego nawet nie skomentowala- nie zaproponaowala nawet "recznego" badania!!!!!!! w czasie 1 wizyty (jakies 2 miesiace temu) leczyla mi infekcje- nawet nie spytala jak sie czuje po zaleconym leczeniu-pewnie takie pytanie nie miesic sie w ramach programu proflilaktycznego( prawie juz w drzwiach wspomnialam ze planuje jesienia ciaze i co powinnam zrobic zeby sie dobrze przygotowac -"brac kwas foliowy"- to mowie ze juz pol roku biore "no to wystarczy", pytam czy jakies badania zrobic "mozna rozyczke, ale trzeba prywatnie", spytalam o toksoplazmoze a ona mi " to sie robi juz w ciazy" !!!!! i tyle. olalam kobite, bo szkoda czasu i zdrowia na tlumaczenie pani "doktor" ze bardziej fachowa pomoca sluza rozne portale internetowe... no i do tego nie trzeba konczyc stydiow... i jak tu popierac strajkujacyh lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basienka Re: Katowice- "medis" -dr Kocik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:00 ja rowniez nie mam ciekawych doswiadczen z ta pania "doktor".Jakis czas temu leczylam u niej nadzerke wydawala sie byc mila wiec u niej zostalam.Nadzerka wg tej pani zaleczyla sie wzorowo ale kiedy po pol roku przyszlam do kontroli i zapytalam o cytologie to stwierdzila ze nie trzeba bo co 2 lata...poszlam wiec do innego lekarza bo cos nie dawalo mi spokoju-diagnoza:stan zapalny i nienajlepiej zaleczona nadzerka!!!nie wiem jak lekarz moze byc tak obojetny na zdrowie pacjenta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Katowice- "medis" -dr Kocik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:13 Medisa nie polecam jako całości. ------------------------------ "Oszczędzaj i ucz oszczędzać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:15 dr Kużnicka w przychodni kolejowej- czyste chamstwo, pacjentki poumawiane co 5 min! mimo 40 min opóznienia rozmawia sobie z pielęgniarką na tematy kulinarne nie zważając na tłum pacjentek na korytarzu.lekarka nieprzyjemna, opryskliwa i bezczelna. widać że sie spieszy i po jednym moim pytaniu pokazuje zniecierpliwienie. inne pacjentki mówią że jak ma humor to nawet da sie z nia pogadać ja nie trafiłam byłam 2 razy i szukam innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
smutna55 Re: Kraków: lek.Jesień-Sokołowska i Czekajski 15.01.07, 23:23 Zgłosiłam sie do poniższych lekarzy z plamieniami:Czekajski(z Żeromskiego)- podawany na "Białej liście" jako specjalista od patologii ciąży. Kazał mi zrobić BetaHCG, po podaniu (przez telefon!) wyniku Beta HCG, które bylo b. niskie (ale według"widełek" wskazywalo ciążę), powiedział ze napewno nie jestem w ciąży...a byłam! Powiedzial, że "za długo juz pracuje, aby sie myslić"!!!! Urszula Jesień-Sokołowska- Szp.Kopernika: kolejna po p.Czekajskim lekarka,która z kolei stwierdziła, ze to poronienie i umowiala sie juz ze man na wieczór na łyżeczkowanie. Byla b. nieprzyjemna podczas badania (oszczedze opisów, bo nie o to chodzi...do dzis mam traume!) na moje watpliwosci co do poronienia po raz kolejny na korytarzu przy innych osobach !!!!!! poinformowala mnie ze poronilam i "ze ona jest pewna". Co sie okazało (w Rydygierze): ze to żadne poronienie a ciaza pozamaciczna! Do dzis przechodza mnie ciarki na mysl ze p. Jesien -Sokołowska zrobiłaby mi łyżeczkowanie sadzac ze to poronienie, ja bym poszla do domu a za pare dni ciąża by pekła w jajowodzie, w którym byla....jak widomo skutki takich pękniec bywaja bardzo grozne. Nie chce tu rzucać wyzwiskami czy epitetami..chce napisać ze to dzis mam traume, nie potrafie zaufać zadnemu ginekologowi. Dodam ze po tej sytuacji (bylam u paru polecanych gin!) zaden sie nawet nie zainteresowal np. zbadaniem czy nie mam np.chlamydii- czytałam o tym na medycznych portalach. Sama zgłosilam sie na badania, okazalo sie ze mam to swinstwo (co moze byc przyczyna poronien, nieplodnosci i c.pozam). I jak pomysle ze nie eliminujac tego znów zwiekszyło sie prawdopodobienstwo ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze...lub znów operacji....to ręce mi opadają i po raz kolejny wątpie w kompetencje tych lekarzy.., Zastanawiam sie czy to rutyna, pieniadze czy brak elemntarnej wrazliwosci sprawieja ze Ci co maja pomagac robią to traktując pacjentów jak przedmioty i kolene przypadki... Dzis idąc do gin. musisz "wiedziec cos na dany temat" a jak sie nie zapytasz, to Ci nic nie powiedzą. Wiekszosc z nich zapomina ze mamy XXI,lepszy dostep do informacji i nie da sie ludzi zbyc haslem "bedzie dobrze". Zastanawiam sie dlaczego żadne z mediów nie podjeło tej sprawy...to co obecnie sie dzieje w wielu gabinetach ginekologów to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklopotana Re: Kraków: lek.Jesień-Sokołowska i Czekajski IP: *.noc.fibertech.net.pl 21.12.13, 17:00 ja,, w sumie u zadnego z tych nie bylam,.lecz mam miejmy nadzieje ze sytuacje do rozwiazania,.choc w sumie tez zawiodlam sie owstatnio na paru polecanych,.wszystko zalezy,. dla kogo i od kogo sie cos poleca,.a i tak do konca nie ma sie pewn osci. W sumie przytlaczajace,.mysle co by tu zrobic zeby takich sytuacji nie bylo,./ Bo w sumie to samemu nie latwo Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: szczecin - dr Kużnicka 25.01.07, 16:42 Podpisuję się pod powyższym. Kilka miesięcy temu wylądowałam w nocy w szpitalu z krwawieniem. Nie umiałam sprecyzować skąd dokładnie wydobywa się krew - dlatego z nocnego dyżuru w przychodni (gdzie p. dr nie-ginekolog również nie umiała określić po pobieżnym badaniu) dostałam skierowanie na ginekologię. W szpitalu prez dr Kuźnicką zostałam wyśmiana, że jak to mogę nie wiedzieć skąd krwawię - czy z cewki, czy z pochwy. No przecież nie będę sobie grzebać paluchami wewnątrz gdy krwawię z cholera wie jakiej przyczyny. Zero rozumienia, opryskliwa, nieczuła (bardzo boleśnie zbadała chociaż wiem, że można to zrobić delikatniej). Na koniec zostałam opieprzona za zajęcie jej czasu "bez przyczyny" (...) Po wyniku testu ciążowego z krwi Pani "dr" jasno zasugerowała, że ciąży nie wyklucza przez możliwość kłamstwa w związku z podaniem daty ostatniej miesiączki (!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
ik2 Re: szczecin 12.02.07, 17:24 Pani Dr olewa pacjentki w przychodni, bo to chyba przymusowy etat dla niej. Przyjmując w swoim prywatnym gabinecie jest miła, uprzejma i grzeczna, bo każda pacjentka zostawia u niej 70-80 zł. Moja mama chodzi do niej od lat prywatnie, przeprowadziła ją bezpiecznie przez menopauzę, także jak chce to potrafi. Widziałam ją jednak kiedyś w "akcji" w przychodni, wrogowi nie radzę...chamstwo i arogancja niemal ze "sfer rządowych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Usagi Re: szczecin - dr Kuźnicka IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 12:01 Ostrzegam przed tą panią. Moja mama dzięki niej właśnie leży na Strzałowskiej i dołączy do Amazonek. Niekompetentna, niemiła, od roku wmawiała mojej mamie, że chudnie z powodu nerwicy i że w USG piersi wszystko jest w porządku. Inny ginekolog za głowę się złapał, jak zobaczył wyniki. Moją mamę jutro operują, a ja cały czas zastanawiam się, jak można być tak bezmyślnym i okrutnym, żeby pacjentce, która zaufała, zrobić coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
breta1 Re: Lista złych ginekologow - czesc II 16.01.07, 19:39 Witam, chcialam dodac na czarna liste doktora z bydgoszczy pan andrzej tarczalowicz przyjmuje w super centrum medycznym ale na NFZ i byc moze dlatego wizyta u niego byla koszmarem prawie ze bezslowna, nie odpowiadal na pytania ,badanie lekarskie na fotelu praiwe na wiszaco! nie zdazylam usiasc juz mnie badal moze 50 sekund nic nie mowiac wypisal recepte na moje uwagi ze moze by mnie poinformowal zezloscil sie i byl paskudny. Caly dzien niemoglam sie otrzasnac a szukam dobrego i milego lekarza gdyz planuje ciaze. pozdrawiam > Pierwsza czesc mozna znalesc tu : > <a h > > > Ps. Dobrych ginekologow polecajcie/znajdziecie > tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allygator Dobrze by było gdyby te pały zobaczyły nasze posty IP: *.klaudyny.waw.pl 16.01.07, 20:16 ..żeby to wydrukować i wysłać od dyrekcji szpitali, do nich samych i najlepiej wywiesić publicznie przy wejściu do przychodni. Już nie moge patrzeć na to co się w tej Polsce dzieje... co za ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adabl Warszawa, dr. Strzyżewski IP: 81.210.48.* 26.04.07, 13:53 ja z przyjemnością w tym miejscu napiszę o dr. Strzyżewskim ze szpitala na Madalińskiego (p.o. ordynatora). Zgłosiłam się do szpitala na zabieg usunięcia torbieli. Lekarz na izbie przyjęć stwierdził, badając "ręcznie" że torbiel jest i zostałam przyjęta. Potem badanie usg, i wzywają mnie na kwalifikację do zabiegu przed kilkuosobową "komisją". Jeszcze raz badanie - takież samo jak na izbie przyjęć - i dowiaduję się, że nic nie ma i nie ma po co robić zabiegu. Pan doktor zdziwiony że się nie cieszę. No jakoś nie mogę uwierzyć że w dwie godziny torbiel się zdematerializowała. Wychodzę więc ze szpitala, robię badania - torbiel jak była, tak jest. Teraz muszę całą procedurę przechodzić od nowa i czekać na kolejny termin (już w innym szpitalu). Cała sprawa jest dla mnie do tej pory zagadką (czy chodziło o pieniądze?) Już nie wspominam o sposobie traktowania przez pana doktora chorych kobiet. Moja koleżanka (która notabene miała raka) wyszła od niego z płaczem (a przyszła jedynie ustalić termin operacji, bo o chorobie już wiedziała). Ja też czułam się upokorzona jego traktowaniem. Zdecydowanie odradzam i potępiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Warszawa, dr. Strzyżewski IP: *.aster.pl 18.07.08, 21:13 ja wyszlam z płaczem z gabinetu tego pana. w 10 tyg ciązy przyjęto mnie z izby przyjęć z krwawieniem na oddzial ginekologiczny (czemu nie na położnictwo? nie mam pojęcia, pewnie myśleli ze poronie). Pan ordynator byl bardzo niemiły, po badaniu - bolesnym, nic mi nie powiedział, zero informacji co mogło byc przyczyną, co robic dalej, jakie są rokowania ciąży, czy mam leżec? Poza tym bardzo arogancki, prawie sie ze mnie smial ze taka skulona jestem jak babcia, mowie mu ze mnie boli a on ciagle z ta babcią. Troche szacunku do człowieka by sie przydało. Nie wymagam od lekarza by sie rozczulał nad każdą pacjentką, rozumiem ze to dla niego rutyna, ale wypadałoby okazac nieco zrozumienia. Ani obecna przy badaniu pielegniarka ani pan ordynator nie reagowali na to ze rozpłakałam sie w gabinecie. pewnie płacząca pacjentka to norma w przypadku tego pana. Przeleżalam w szpitalu dwie doby i nikt z lekarzy nic mi nie powiedział, nawet nie wiedzialam czy moje dziecko zyje bo przed wypisem nikt mi nie zrobił usg a wypisywał mnie własnie pan ordynator. Na szczescie teraz jestem w 31 tygodniu i mam nadzieje ze nigdy wiecej na tego człowieka nie trafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimna_suka Re: Lista złych ginekologow - czesc II IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 18:53 Jestem z woj.opolskiego i mogę śmiało na te Czarną Listę wpisac dr Jakimowa , który przyjmuje w Opolu , zabawił się kosztem mojego zdrowia , leczył mnie przez ponad miesiąc na oko , bez żadnych konkretnych badań , ok za piewrwszym razem mogłam to jeszcze zrozumiec , ale infekcja sie ciagneła i ciagneła , a on zamiast zrobić wymaz i sprawdzic co mi jest , to odradzał i zapisywał coraz to nowe i kolejne leki i tak leczył i leczył bezskutecznie , czuje się oszukana i naciagnięta na kasę.Ale nie jest mi żal tych pieniędzy tylko mojego zdrowia! dr Jakimow powinien być na tej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka06 wrocław-dr Ewa Milnerowicz-Nabzdyk 26.01.07, 13:23 Koszmar!!!trafiłam na Izbę przyjęć na Dyrekcyjnej w 25 tyg ciązy z bólami podbrzusza.Pani dr zeszła z wielką łaską po pól godzinie.Posadziła mnie na brudnym fotelu!!! (cały był mokry -przypuszczam że od wód płodowych poprzedniej pacjentki).Następnie poszłam z nią na oddz.Patologii Ciąży gdzie podłączyła mi KTG...I wyszła.Zero informacji.Zero intymności ( otwarte dzrzwi na oścież ),ja z sukienką podwiniętą po samą szyję...Wróciła zrobiła USG powiedziała że ok.I poprosiła żebym zeszła na dół żeby mnie wpisac do książki.Czekałam na nią ponad godzinę po czym uciekłam... Traktowanie pacjentów na Dyrekcyjnej pozostawia wiele do życzenia.I nie tylko przez lekarzy.Panie z Izby tez powinny nauczyć się kultury osobistej.Jak przyszłam to jedna do drugiej mówi "o Boże znowu przyjęcie".No misje tam wszyscy pełnią..,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga lisiewicz Re: wrocław-dr Ewa Milnerowicz-Nabzdyk IP: *.wroclaw.mm.pl 08.03.07, 11:38 Wycieranie sobie buzi czyimś nazwiskiem bez podania własnego jest obrzydliwe a dr Milnerowicz - Nabzdyk wiele zawdzięczam i uważam ją za świetnego fachowca. Po wielu latach starań dzięki niej udało mi się urodzić zdrowe dziecko, poleciłam ją kilku moim koleżankom i wszystkie są zadowolone. Agnieszka Lisiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: wrocław-dr Ewa Milnerowicz-Nabzdyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 19:29 domyślam się, że nie byłaś pacjentką w ramach NFZtu. A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: wrocław-dr Ewa Milnerowicz-Nabzdyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 13:52 Nie polecam dr E.Nabzyk jest to lekarz bardzo słaby. Przerzuca całą odpowiedzialność na pacjentkę. Podsuwa do podpisania dokument (wyrażenie zgody). Z treści tego dokumentu wynika, że podczas zabiegu który będzie pani dr. E.Nabzyk wykonywać nieuniknione może być przebicie macicy i jej usunięcie. Ostrzegam przed leczeniem u Pani doktor. Jestem już po takim zabiegu zrobionym przez innego ginekologa. Dokumentu o takiej ww. treści nie musiałam podpisywać i macicę też mam. Dobrze się zastanówcie zanim pójdziecie do Niej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Milnerowicz N. Re: wrocław-dr Ewa Milnerowicz-Nabzdyk IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.14, 14:58 Świadoma zgoda pacjenta jest warunkiem przeprowadzenia zabiegu. Nieodpowiedzialnoscia ze strony lekarza a brakiem dbałości o zdrowie ze strony pacjenta jest nie sporządzenie takiego dokumentu. Fakt przedstawienia poza korzyściami procedury rownież ryzyka powikłań, choćby rzadkich w żadnym stopniu nie zwiększa ryzyka ich wystąpienia a podpis pacjenta o zaznajomienie sie z nimi nie przenosi odpowiedzialności na pacjenta, bowiem w obu przypadkach lekarz jest tak samo odpowiedzialny za skutki swoich działań. Zastanawiające iż uważa Pani lekarza który przeprowadził taki zabieg bez świadomej zgody za wartego większego zaufania?.... Co do zabiegu usunięcia macicy po perforacji .... Najcześciej perforacje macicy są zaopatrywane w laparoskopii i nie wiążą sie z koniecznością usunięcia macicy, chyba ze pacjentka jest w wieku menopauzalnym, nie planuje dzieci lub przy perforacji doszło do takiego urazu macicy który wymaga jej usunięcia - są to jednak sytuacje niezwykle rzadkie. Uważam ze musiałam to dodać moj komentarz w przeciwnym razie wiele z kobiet które są w potrzebie i wymagają takiego zabiegu zostałoby przez Panią pozostawionych z masa pytań i wątpliwości, obaw które najlepiej wyjaśnić mogą profesjonaliści którzy zajmują sie endoskopia od wielu lat i wierze ze do takich kobiet trafi ten komentarz ...z poważaniem Ewa Milnerowicz Nabzdyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Krosno- Agata nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 21:02 Kobieta ktora widziala u mnie ciaze, a malo tego ,nawet poronilam ta ciaze, choc pol roku pozniej wyszlo ze moj m jest bezplodny po swinkowo!!!Pani nowak , to kobieta , ktora ladnie mowi,, ale wiedzy nie ma żadnej! Odpowiedz Link Zgłoś
77r1 Wrocław dr Łaszcz - Karasińska 30.01.07, 12:36 Przyjmuje w przychodni na Krynickiej we Wrocławiu, w 4-5 tyg ciąży powiedziała mi, że widzi puste jajo ciążowe na usg, prawie dała skierowanie do szpitala na zabieg usuwania, a dzis jest w 12 tygodniu!!!!! tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Wrocław dr Łaszcz - Karasińska IP: *.ibrokers.pl 06.04.08, 21:56 hmm to niemożliwe, bo ta pani dr nie czyta USG położniczego. To świetny ginekolog, jeden z najlepszych we Wrocławiu jakich znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarcia Re: Wrocław dr Łaszcz - Karasińska-najlepsza! IP: *.centertel.pl 07.10.08, 17:14 podpisuje sie pod przedmówczynią!! Dr.Łaszcz-Karasińska jest jednym z najlepszych ginekologów we wrocławiu,wiec az wierzyć sie nie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
palolinkaa Re: LESZNO 10.02.07, 19:05 Dziewczyny ostrzegam przed dr Grabarczykiem.Moim zdaniem leci tylko na kase!! Jakby mogl to przyjmowalby pacjentki co tydzien aby zgarnac jak najwiecej kasy!!!Mi mowil a racze chcial wmowic ze mam ciaze zagrozona i tym samym robil ze mnie kaleke ale nie dalam sie!!!I nie lubil tych pacjenytek ktore nie zgadzaly sie z jego zdaniem.Apzecieznie poto chodzi sie pryw.aby przytakiwac na kazde jego zdanie.Mowilam to co mi sie nie podoba ale najwidoczniej jemu to przeszkadzalo.Pozegnalismy sie.Nie polecam!!!! ps.Przez niego mojej przyjaciolki dziecko umarlo... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka22pab Re: Pabianice dr miskiewicz 12.02.07, 02:33 bardzo ale to bardzo ostrzegam pzred "miejscową "fachura dokotrem Miskiewiczem ,przyjmuje na Wilenskiej w przychodni rejonowej i w prywatnym gabinecie na 20-stycznia Ostrzegam bo... nie dopilnował mojej ciazy (blziniaczej) zaniedbał w wyniku czego moje dzieci zmarły okłamał mnie mówiac mi we wtorek i w srode na usg ze dzieci zyja i ze wszytko jest w jak najlepszym porzadku a okazało sie ze malenstwa zmarły w sobote przed usg (wiec jak on widział bijace serca)i chodzi o te kłamstwa bo skoro juz nie mógł pomóc dzieciom powinien myslec o moim zdrowiu a on nic Jak mozna powierzyc takiemu człowiekowi zycie dziecka i swoje??? agusiny.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia LUBLIN !! Łagód IP: *.chello.pl 15.02.07, 21:54 Uwaga! w wojewódzkiej przychodni ginekologicznej przy ulicy lubartowskiej należy rejestrować się bardzo wcześnie, bo trafi się do doktora o nazwsku ŁAGOD. W żadnym razie nie polecam. Nie ywsłuchał polowy moich problemów. Mówił do mnei na "ty". Przy zagrożeniu ciąży pozamacicznej wysłał mnie na usg, ale najwcześniejszy termin miał być za miesiąc. Wiedziałam że to niebezpieczne więc spytałam gdzie można zrobić szybciej prywatnie, na co on powiedział, żebym się z nim umówiła przez telefon komórkowy na jego dyżur na izbie przyjęć w szpitalu i on mi to zrobi za pieniądze. Podczas badania nie wykrył ogromnej nadżerki, nadającej się od razu do usunięcia; nie zbadał piersi (mimo wycieku). Powinnam zostać skierowana mna cytologię. Nie wyjaśnił mi niczego, pomimo niepokojących objawów. Następnego dnia poszłam do prywatnej przychodni, gdzie usg wykrylo zmiany w jajnikach, lekarz stwierdził krwawiącą nadżerkę i skierował mnei na badania hormonalne i cytologiczne. Koszt w sumie 100 zł, oczekiwanie kilka dni (na wyniki i na zabieg). Pełna informacja i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: LUBLIN !! przychodnia Weteranów IP: *.chello.pl 15.02.07, 21:59 Alfred Stolat- nie wiem czy ten jegomość jeszcze przyjmuje, kiedyś przyjmował. Palił w gabinecie papierosy, mówił pacjentkom na "ty", czuć było od niego alkohol, sprzedawał tabletki antykoncepcyjne spod lady (testery). Spytał "kiedy się ostatnio kochałaś" i zgadywał "wczoraj..? przedwczoraj..?" itd., opowiedział mi jak jego żona wywaliła go z domu mówiąc "stolat sku..syne a idź w pizdu". Przepisywał piętnastolatkom tabletki antykoncepcyjne. Kazimierz Stanek- lekko młodsza kopia Alfreda. W zasadzie nie pamiętam, któremu się tak trzęsły ręce, że nie mógl wypisać recepty. Jakaś kobieta, ktorej nazwiska nie pamiętam- pyta się czy jesteś mężątką i nie chce przepisywać recept na tabletki antykoncepcyjne, straszy rakiem i każe bezwzględnie robić jakieś badanie za 500 zł w prywatnej przychodni, oschła i badanie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: LUBLIN !! przychodnia Weteranów IP: *.it-net.pl 06.10.07, 16:08 zgadzam się! starsza kobieta pyta sie czy jest sie mężatką, jest oschła, nie chciała mi zrobić cytologii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Muszyńska- Orzelska IP: *.chello.pl 15.02.07, 22:04 nieprzyjemna, milczy, niczego nie wyjaśnia, na dolegliwości mówi "taka pani uroda, jak pani będzie chciała mieć dziecko to się będzie pani martwić", na wizycie po pół roku nie bada drugi raz mimo niepokojących objawów, ogólnie olewka, być może prywatnie nabiera ludzkiego oblicza Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Muszyńska- Orzelska 14.11.07, 10:08 Gość portalu: Lusia napisał(a): > nieprzyjemna, milczy, niczego nie wyjaśnia, na dolegliwości mówi "taka pani > uroda, jak pani będzie chciała mieć dziecko to się będzie pani martwić", ogólnie > olewka, być może prywatnie nabiera ludzkiego oblicza kurcze, ja do niedawna w Lublinie ciągle trafiałam na takich lekarzy nawet prywatnie, może niektórzy mają pecha do ginekologów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moski Re: Muszyńska- Orzelska IP: *.marsoft.net 28.08.08, 21:59 a może to Truszkowska a wam panienki się po..y nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
joanb333 Krosno 24.02.07, 09:20 Pani J. Gierad - Pietrzkiewicz. Traktuje kobiety jak przedmioty! Zero ostrożności, zainteresowania w trakcie np. mojego porodu. Po porodzie szyła mnie i bolało 10 razy bardziej niż najgorsze momenty porodu! Nie wiem czy bez znieczulenia czy za szybko zaczęła szyć. Do tego tej jej docinki, że tak ma być i koniec a ja czułam na prawdę każde wbicie igły i szycie. Sam poród nie miałam straszny, położne wspaniałe mi pomagały, rodziłam krótko, ale dzięki szyciu przez tą panią mam bardzo złe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nella27 Kraków 24.02.07, 10:10 dr.Mirosław Szlachcic.... patrzy tylko na to jak wyciągnąć z kobiety duuuuużą ilość gotówki.Za każdym razem zleca te same badania (jestem w gabinecie 4-5 razy do roku)..... nie może wyleczyć mnie z nawracających stanów zapalnych pochwy.Cztery lata żerowania na moim zdrowiu wystarczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Kraków IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 07.03.07, 13:33 bardzo subiektywna opinia. Ja mam duże zaufanie do pana doktora, pomógł mi i czuję się u niego pod dpbrą opieka no i świetnie wyposżony gabient, doskonały komfort leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Bydgoszcz Grzegorz Ludwikowski 24.02.07, 19:18 Lekarz niekompetentny,traktujący pacjentkę przedmiotowo,nie dbający o intymność kobiety. A za to wszystko żądający mnóstwo pieniędzy.OMIJAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_0507 Re: Bydgoszcz Grzegorz Ludwikowski IP: *.chello.pl 29.10.07, 14:30 Najdroższy lekarz w Polsce!!! Czy dobry...być może ale strasznie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdaj Re: Bydgoszcz Grzegorz Ludwikowski IP: *.aster.pl 16.12.09, 20:25 dla mnie dobry i w cale nie taki drogi. Zależy z czym się porównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewagerman Wrocław, Leokadia Kulbicka 24.02.07, 20:38 Hej, znacie lek. Leokadię Kulbicką (ginekolog)? jaka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek5513 Warszawa dr.Kurach odradzam! 27.02.07, 15:59 Po pierwsze koszmarne kolejki!!! na które oczywiscie ma wpływ sam Pan doktor, który upycha pacjentki co 10 minut i powstaja gigantyczne opóźnienia. Czeka sie nawet po 1,5 godziny. Nie zbadał mi piersi!!!!!! co w dzisiejszych czasach jest skandalem!! Wynalazł cos do usunięcia, czego inni dwaj ginekolodzy nie byli w stanie znaleźć... naciaganie na maxa. Znalazłam juz kilka informacji o nim, że bardzo naciaga na zabiegi i badania, najlepiej u niego. Za ostatnia wizytę z usg i kilkoma badaniami krwi zapłaciłam około 300 pln. Nie jest za miły, a do tego nadęta paniusia- pomoc, co razem daje cośc niekomfortowe warunki dla pacjentek. Mam kilka problemów, których nie chciał nawet do końca wysłuchać tylko zapowiedział, że sam musi wszystko przebadać, czyli zlecił milion badań które juz miałam. Stanowczo odradzam. Kolejny lekarz, który zamiast leczyć zarabia pieniadze. Jestem na etapie poszukiwania kogos bardziej z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
jogobelka1 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam!+drMelaniuk CDamia 03.03.07, 11:04 Potwierdzam! Moje doświadczenie z tym lekarzem było podobne. Przyszłam do tego lekarza z polecenia pani dermatolog, która stwierdzila,ze moj trądzik ma podłoże zdecydowanie hormonalne, podczas pierwszej wizyty mailam wrazenie ,ze to sensowny lekarz, zbadal mi piersi,nie czulam skrepowania i zrobil usg gdzie o dziwo wykryl torbiel i stwierdzil,ze super ze zaproponowal mi usg bo trzeba wyleczyc torbiel nim przepisze sie hormony (Diane w tym wypadku bylo najlzejszym lekiem przepisal mi jeszcze 2 jakies ktore jak czytalam na roznych stronach w necie sa cholernie mocne!), torbiel leczyl luteiną. Po 3 miesiacu przyjmowania Po drodze kilka wizyt i coraz gorsze odczuica, usg piersi, usg droch rodnych chyba jeszcze ze 2 razy, niby mily ale stwarza atmosfere ktora mnie niepokoi, nie wyjasnia dokonca,nie moglam sie dowiedziec tego czego chciałam, wychodzilam z gabinetu z jakims poczuciem wizny,ze znowu nie zaytalam o wszystko, 3 miesaic przyjmowania diane po tym jak torbieli juz nie bylo rzekomo po jego leczeniu)czulam sie fatalnie, bole i dretwienie nog, cialga zalamka psychiczna, tradzik niby lepiej ale w zasadzie poprawa po 1 miesiacu przyjmowania nie postepowala juz dalej, poszlam chcac definitywnie zakonczyc leczenie Diane i innym paskudztwem,czulam sie tak kiepsko ze wolalam o wiele swoj tradzik ktory byl dla mnie awsze problemem nr1 niz to co bylo wowczas! stwierdzil,ze odstawienie to dobry pomysl(moj pomysl|!)i mam racje ale kolejny klopoty sie zaczely, zgrubienie na piersi i bol, powiekszony przewod mlekowy. Zalecenia doktora-kolejejne 3 rodzaje lekow na ten powiększony przewod mlekowy, poniewaz naczytalam sie o tym wiedzialma,ze to koniec mojej 'przygody' z tym lekarzem. Przewod może min.powiekszyc sie przez przyjmowanie hormonow, wiec trzeba bylo najpierw odstawic je i zobaczyc co dalej a nie zapisaywac mi milion innych paskudztw! Podsumowujac wydalam koszmarne pieniądze. Wczoraj byłam za to u Doktor Melaniuk w Centrym Damiana i ta wizyta kosztowala mnie jeszcze więcej nerwow chc chyba nie zdrowia, kobieta jest koszmarnie nie miła, chcialo mi sie plakac po wyksciu, ja nie wiem czy lekarze naprawde nie rozumieja jak delikatna jest to sprawa i jak bezbronna moze czuc sie kobieta na fotelu ginekologicznym?? Bo to cholernie intymna sprawa?! Kazala mi sie rozbierac, nie zbadala piersi,badala mnie tak jakby sie brzydzila, ale poniewaz bylam jakos nastawiona i zaplacilam 110zl za wizyte zebralam sie cala w sobie i zaczelam pytac ignorujac jej chamskie odzywki(typu-jakie sa skutki uboczne tych pigulek antykoncepcyjnych?-odp doktor:zawsze sa jakies skutki, zycie ma swoje skutki!!!) i tu po zastosowaniu takiej taktyki przynajniej sie czegos dowiedzialam i mysle,ze w miare sensownie-mialam przy sobie wszystkie badania wczesniejsze, okazalo sie,ze takie torbiele jak ten poprzedni moga mi sie robic co miesiac ze stresu i zanikac samoistnie a sa problemem jak nie zanikaja i jak sie powtarzaja naprawde czesto(l taka dygresja tez po to przyszlam zeby sie przekonac czy sie powtarzaj czesto czy nie), jak ktos robi usg przed okresem to zawsze moze mi cos wykryc i leczyc mnie be konca, nie chciala mi wprost powiedziec i komentowac, ale dala do zrozumienia,ze mnie leczno w bambuko i ze skoro mam regularne miesiaczki jak w zegarku to nawet jak niektore hormony byly po przekraczane to nie trzab hormonow bo sobie tylko wszystko popsuje i wszystko sie poprzewraca dopiero wtdy, ale chciala mi za to zapisac antykoncepcyjen na sile bo mam bolesne 2 dni miesiaczki(mowiac,ze to nie to samo co hormony?ale chyba chodzilo jej o ilosc hormonow w takich tabletkach,ze niewielka, kto ja wie)ale powiedzialam,ze nie chce. Generalnie wyszlam z gabinetu roztrzesiona, zawsze mnie duzo kosztuje takie badanie (psychicznie) a tak poprowadzona wizyta byla dla mnie jak obuchem w glowe mimo iz wymeczylam to o co mi chodzilo to teraz mam zupelny metlik w glowie, bo po drodze bylam jeszcze wczesniej u 3 lekarza i jeszcze co innego moiwl(ale byl juz calkiem nikompetenty w moej ocenie), mam uraz,nie chce juz nigdzie chodzic i szukac ludzkiego lekarza, ktory nie chce tylko zarobic, nie traktuje cie jak smiecia i naprawdę zna się na tym co robie Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam!+drMelaniuk CDami 26.04.07, 14:31 u dr Melaniuk tez bylam, bardzo specyficzna osoba, ale niemila to fakt. uwaza chyba ze kazda osoba powinnaznac sie na lekach i medycynie jako nauce na zadne pytanie nie potrafi odpowiedziec po ludzku i zyczliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_u_t_k_a Warszawa CM LIM dr Reutt Jaworowicz 16.05.07, 23:53 przestrzegam przed dr Jaworowicz z CM LIM. Chodzilam do niej kilka lat temu, potem przestalam bo wyjechalam z Wawy, teraz szukajac dobrego ginekologa do prowadzenia ciazy znowu zglosilam sie do niej bo pamietam, ze byla bardzo konkrenta i normalna (a mialam juz za soba sredniej jakosci wizyte u dr Jerzak, tez w LIM). Bardzo mocno mnie rozczarowala wizyta sprzed kilku dni (na ktorą czekalam ponad 3 tygodnie!). Pani dr odmowila mi przepisania skierowania na powtorne badanie na toxo (przeczytalam w internecie, ze przy dodatnim IgG powinno sie powtorzyc badania po miesiacu zeby sprawdzic, czy ilosc przeciwcial nie jest wyzsza od pierwotnego wyniku bo jesli tak, oznacza to niewyleczoną chorobę) - powiedziala, ze to zbedne a na moja ponowną prosbe odp ze jak zaczne placic za te badania to sobie moge robic (place prywatnie miesieczny abonament) i jesli wierze w to, co sie pisze w internecie to niech mnie internet leczy a nie ona i jesli nie mam do niej zaufania to drzwi sa otwarte... koszmar byl jednak na koncu wizyty, gdy pani dr dowiedziala sie ze planuje dziecko z duzo starszym od siebie mezczyzna - zrobila mi wyklad nt bezsensownosci takich zwiazkow i opowiedziala mi historie swojego nieszczesliwego malzenstwa ze starszym facetem, nie musze dodawac ze nie szczedzila slow krytyki i potepienia pod moim adresem, na moje slowa, ze nie przyszlam tu do psychologa odpowiedziala, ze powinnam sobie znalezc mlodszego i sluchac jej rad bo inaczej zmarnuje sobie zycie i ze zyczy mi zdrowia... nie mialam juz sily pytac ja jakim prawem ocenia i daje mi takie rady i pożałowałam, ze w ogole cokolwiek na ten temat jej powiedzialam (a zrobilam to tylko po to, zeby zapytac czy powinnismy wykonac jakies dodatkowe badania np. badanie nasienia itp.)Zaluje, ze do niej poszlam, bycie "wyluzowanym" ma jak widac rowniez duze minusy... To smutne, ze ludzie tak sie zmieniaja i straszne ze nie mozna liczyc na fachowa porade.... Odpowiedz Link Zgłoś
trublu Re: Warszawa CM LIM dr Reutt Jaworowicz 08.10.07, 14:07 Hej nutka!mam w takim razie prośbę, jak natrafisz w LIM'ie na fajnego ginekologa to napisz, bo tez tam sie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
aaa2006 Dr Melaniuk- zdecydowanie odradzam !!!!! 19.07.07, 21:53 Byłam dziś u niej na wizycie w Damianie. Kobieta baaardzo nie miła i nie zrównowazona, nie odpowiada na pytania związane z problemem z którym do niej poszłam tylko wprowadza dziwną nerwową atmosfere . Nakrzyczała na mnie ze poszłam do niej by skonsultować wyniki , a wcześniej byłam u innej dr w Damianie. A że ta co zawsze nie porzyjmowała, a ja bardzo stresowałam sie wynikami i chciałam jak najszybciej poznać ocene lekarza to tego nie wzieła pod uwagę tylko ze ja sprawdzam jej wiedze ze porównuję....a chociażby to mam do tego prawo. Wyszłam i chciało mi się płakać. Nie dosyć ze spokały mnie poważne problemy zdrowotne to jeszcze kobieta nie potrafi wytłumaczyć, nic nie wyjaśni tylko krzyczy. To była pierwsza i ostatnia wizyta u niej. Zastanawiam się czy nie zainteresować tym faktem jej pracodawcy (szefa) . Płacę i jeszcze takie nieprzyjemności.... A tak apropo to nic mi o mojej chorobie nie powiedziała ... no moze tylko jedno zdanie- zeby powtórzyć wyniki....ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
aga7807 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! 18.04.07, 13:30 ja chodze do tego lekarza; zgadzam się z tym, że kolejki są przerażające; wizyty też nie należą do najtańszych, ale swoją drogą na razie mam wrażenie że jest to jedyny lekarz (mój już 3) który wie co robić. Nie mogę się zgodzić że jest nie miły-wręcz przeciwnie, odpowiada na wszystkie moje pytania, tłumaczy. Pani pielęgniarka też ok Odpowiedz Link Zgłoś
aga7807 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! 13.05.08, 13:13 Minus jest jeden - jak masz zjawić się na usg, musisz też zapłacić za wizytę (mimo, że byłaś 2 tyg. wcześniej) Kiedyś myślałam, że to super gdy lekarz ma na miejscu usg - dziś widzę, że nie jest tak do końca. Zastanawiające jest też to, że pacjentki umawiane są nawet co 5 min!!! Stwarza to 1.5 godzinne opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
julita01 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! 29.05.08, 09:48 ja do pana doktora chodzę od dwóch lat, prowadził moją ciążę. wszystko przebiegało wręcz książkowo, zlecał tylko naprawdę potrzebne badania bez zbędnego naciągania. ostatni raz byłam kilka dni temu na badaniu kontrolnym, które trwało może 10 max.12 minut. koszt wizyty 150 zł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! IP: 80.72.33.* 18.05.07, 15:25 popieram wiele lat temu chodzilam do tego lekarza jak jeszcze przyjmowal na Pulawskiej badania robilam non stop - sto tysiecy cytologii, wymazow, rozmazow... jak zaszlam w ciaze to w ciagu 2 miesiecy mialam 4 wizyty i tylez samo USG Ciaza byla prawidlowa, bez zadnych zagrozen i podejrzen o nieprawidlowosci. ucieklam szybko gdzie indziej. Pamietam tez niekonczace sie kolejki i wyczekiwanie. Okropienstwo Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta123 Piwowarska LEKMED 06.06.07, 12:24 Ta baba jest niesamowita. Jak przyjmowała mnie prywatnie, to czułam że wreszcie trafiłam na super lekarkę. Była miła, życzliwa, przeprowadziła porządny wywiad, zbadała mnie dokładnie,zleciła badania, poprostu miała kumpelskie podejście do pacjentki, uśmiech z jej twarzy nie znikała. Niestety jak zaczęła w tej samej przychodni przyjmować za darmo (na NFZ ), to różnica była kolosalna, pani ta ma cięty język i głośno krzyczy, nie chciała mnie przyjąć mimo że nie było kolejki do niej, a chciałam tylko skierowanie. Więc musiała na mnie pokrzyczeć, bo przecież trzeba się wyrzyć na kimś, a że ja się trafiłam...Oczywiście nie chciała mnie przyjąć, bo przecież pani ta łaskę robi że jest lekarzem i wogóle...Wyszłam zła i bardzo rozczarowana!Z miłej pani przemieniła się w wredną jędzę, tylko dlatego, że nie przyjmowała prywatnie, a państwowo .Za nasze cholerne i ciężko zapracowane pieniądze tak nas lekarze traktują ! Co za chory kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożenna N. Re: Piwowarska LEKMED IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.14, 21:32 Leczę się u dr Piwowarskiej od kilku lat w ramach NFZ. Uważam, że jest to najlepszy lekarz ginekolog u jakiego się leczyłam. Zleca systematycznie badania, na wizycie bada bardzo dokładne. Może rzeczywiście wydawać się, że jest trochę szorstka ale jest naprawdę doskonałym lekarzem. Polecam wszystkim Paniom. Odpowiedz Link Zgłoś
anika313 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! 11.09.07, 14:14 Potwierdzam. Pan dr Kurach przyjmował swojego czasu w poradni ginekologiczno - endokrynologicznej na ul. Remiszewskiej. Czas wizyty w gabinecie ok. 1-2 minuty, pacjentki nawet nie zamykały drzwi za sobą, tylko jedna wchodziła, 60 sekund i wychodziła z receptą lub skierowniem na badania i następna, i następna. 20 pacjentek w 20 min. Pan dr o nic nie pytał, nic nie mówił, nic nie tłumaczył, dawał tylko receptę. Potem spotkałam się z nim w szpitalu na Szaserów - zrobił mi USG i stwierdzil zespół PCO, oraz zaproponował leczenie prywatne u niego w gabinecie.... Mam nadzieję, że nigdy go już nie spotkam. Zaspołu PCO, nie potwierdził żaden z trzech kolejnych lekarzy u których byłam na konsultacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcia Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! IP: 193.93.204.* 03.12.07, 13:16 ja podpisuje sie ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat dr.kuracha!!!!!jesli chodzi o dolegliwosci nie zwiazane z ginekologia i endokrynilogia to najchetniej wysylalby na wszelkie badania do swoich kumpli lekarzy, ktorzy "zdzieraja kase ile wlezie tak, jak on".uwazam, ze nie jest on kompetentny,nie wie jak dlugo pacjentce jest podawany dany lek, mimo ze ma wszystko napisane w karcie;kaze odstawic lek, po czym za miesiac okazuje sie ze za krotko byl on przyjmowany i zaczyna leczenie od nowa i kolejna kasa... a pielegniarka, ktora z nim przebywa w gabinecie jest zalosna. przestalam do niego chodzic zeby mi totalnie organizmu nie rozregulowal tymi hormonami i znalazlam lekarza w szpitalu sw zofii, zobaczymy co z tego wyniknie? i jak tu zaufac lekarzowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta123 Re: Warszawa dr.Kurach odradzam! 08.12.07, 13:31 To straszne co te wszystkie niedouczone, leniwe konowały wyprawiają!!! Takich to powinno się sądzić, za narażanie zdrowia ludzkiego swoimi metodami hochsztaplerskimi! Odpowiedz Link Zgłoś
rosie_cotton Re: Warszawa dr.Kurach - plusy i minusy 04.09.09, 20:54 Najpierw o minusach. - U dr Kuracha kolejki są rzeczywiście masakryczne. - Pan doktor naciąga też na wizyty, i co się z tym wiąże - na badania. Aczkolwiek przy odpowiedniej stanowczości można własną opinię dot. terminu kolejnej wizyty również przefrosować. - Uważam też, że niedorzecznością jest, żeby w trakcie wizyty pobierać dodatkową opłatę za badanie piersi - niestety mnie się to zdarzyło. - Faktem również jest, że pomoc (pani) obecna w gabinecie przy badaniu raczej nie dodaje pewności siebie. Choć zapewne, jeśli ma się odwagę, można poprosić żeby ta Pani gabinet opuściła. Teraz o plusach. - Duża wygoda. Można w zasadzie takie badania jak USG piersi, USG dopochwowe, pobranie krwi itp. załatwić "od ręki" - bez umawiania się na kolejną wizytę. Niestety, dobrze jest ze sobą zawsze wziąć więcej gotówki, niż tylko opłata za wizytę. - Dr Kurach jest specjalistą ginekologiem endokrynologiem. Mimo tego co napisałam powyżej przyznaję, że wyprowadził mnie na dobrą drogę jeśli chodzi o leczenie trądziku. Co prawda leczenie trwało bardzo długo, ale dało rezultaty. - Z opinii Pań w poczekalni (gdzie spędza się dużo więcej czasu niż w samym gabinecie) słyszałam również, że jest dobry w leczeniu bezpłodności. Odpowiedz Link Zgłoś
margot1977 KRAKÓW 01.03.07, 21:59 dr KRZYSZTOF KIJ - bez serca,rozumu i wiedzy.Bardzo bolesne badanie,brak odpowiedzi na pytania pacjentki,o mało nie spowodował poronienia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: KRAKÓW IP: *.chello.pl 21.07.08, 12:50 dokladnie dr kij potraktowal mnie jak jakas nienormalna gowniare i pros*** gdy poprosilam o tabl anty...mialam wtedy 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna11 Re: KRAKÓW 28.09.08, 21:53 Popieram. Namawia na wszelkie zabiegi i badania na Ujastku, bo tam pracuje. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę i byłam pod kontrolą poradni na Kopernika. Doktorek namawiał mnie na poród na Ujastku, bo cyt.: "tylko tam ma pani pełen komfort i opiekę". Na prośbę o L4 (w 37 tygodniu) ciąży powiedział, że owszem, ale po wizycie na Ujastku, bo on ma swoich szefów i też się musi przed nimi rozliczać. Na koniec zbadał mnie tak niedelikatnie, że na drugi dzień faktycznie pojechałam na Ujastek (myślałam, że cos nie tak, bo plamię, a nie wiedziałam jeszcze wtedy, że to efekt niedelikatności doktora). Na Ujastku stwierdzili, że chyba mnie weterynarz badał, a potem odesłali do domu, bo "oni się trudnymi przypadkami nie zajmują i nie mogą mni nawet diety zapewnić" jak stwierdził ordynator. Koniec końców doktor Kij jest mrukliwy, niechętnie odpowiada na pytania, nic nie wyjaśnia, potrafi zataić wyniki badań. Widział na USG mojego mięśniaka, ale nie chciał mnie denerwować więc nic nie mówił, za to sam się wściekł kiedy poszłam na USG do innego lekarza, bo nie uznał za stosowne żeby mnie skierować, tymczasem to był najwyższy czas na USG połówkowe. Jednym słowem odradzam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esther Gdansk, dr Kujawa-Stefanowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:04 poczatkowo bardzo podobaly mi sie wizyty u dr kujawy, ale z czasem zaczelo mnie draznic to, jak szybko chciala mnie splawic z gabinetu, wiedzac ze jest duza kolejka na korytarzu. ostatecznie zniechecilam sie do niej kiedy na jednej z wizyt, widzac ze sama nie proponuje mi zbadania piersi, poprosilam ja o to. odmowila! "na pewno pani je sama dobrze bada!" zgarnela 70 zl. wizyta trwala 8 min, nie zdazylam wyjasnic wszystkich watpliwosci. dr kujawa przerywala mi i poganiala mnie. mialam ze soba kilka kartek z wynikami badan. pani dr przejrzela je bardzo pobieznie, nie chcac wdac sie w rozmowe na ich temat mimo, ze wyniki nie byly dobre. zaprosila mnie za 2 tygodnie zmieniam ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Gdansk, dr Kujawa-Stefanowicz IP: *.chello.pl 16.12.08, 14:29 Z przykrością muszę potwierdzić niesolidność dr Kujawy. Mimo że chodziłam do niej parę ładnych lat temu, widzę, że nic się nie zmieniło! Wówczas przychodziła do swojej prywatnej przychodni zawsze co najmniej pół godziny spóźniona i ewidentnie próbowała to nadrobić pobieżnym badaniem. Nie zajmowała się niczym poza podstawowymi rzeczami i wykręcała się od odpowiadania na dodatkowe pytania. Nie byłam w ciąży, nie miałam żadnych problemów zdrowotnych; przechodziłam jedynie badania kontrolne, ale nawet wówczas miałam poczucie nabijania w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marykary KIELCE dr alicja wójcik IP: 217.153.141.* 19.04.07, 22:18 pytania do tej pani pozostają bez odpowiedzi, ma ona swoją teorię na temat antykoncepcji, że niby młode dziewczyny nie powinny stosować, a najlepiej w ogóle nie współżyc, (młode mam na myśli siebie 22 lata), porównując mnie do własnej córki, której żaden tam seks w głowie. poczułam się jak ostatnia puszczalska)). z wielką łaską zrobi cytologię, której wyniku nie poda bez gorących próśb i nie wyjasni co oznacza konkretna grupa. ale najgorsze jest to że badanie u niej strasznie boli;sucha rękawica, zimny wziernik i tak mocne uciskanie brzucha... brrrr... tak mną szarpała że myślałam, że zrzuci mnie z fotela. oprócz tego całkowity brak poszanowania mojej intymności: jej pomocnica wchodzi w trakcie badania i gapi się nie tylko na samo badanie ale też na moją bieliznę,szok,szok,szok. przyjmuje na fundusz na ul. kopernika a prywatnie na sienkiewicza na przeciwko turysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ligeja Re: KIELCE dr alicja wójcik IP: *.customer.alfanett.no 08.06.07, 21:13 Marykary, być moze badanie nie jest zbyt przyjemne, ale ona choć trochę zna się na tym co robi. Mocno uciska brzuch, ale potrafi wykryć np. torbiel (tak było w moim przypadku, podczas gdy inna pani ginekolog stanowczo twierdziła, że mam zapalenie przydatków i dała receptę na silne antybiotyki). Co do antykoncepcji również nie mogę sie z Tobą zgodzić - bez wahania przepisała mi pigułki, gdy miałam 17 lat. Myślę, że teraz jest po prostu bardziej ostrożna - w rozmowie ze mna stwierdziła, że zauważyła większą częstotliwosć pojawiania się cyst u kobiet, które przez wiele lat brały pigułki. Ja brałam przez ok. 8 lat, po odstawieniu nie pojawił się okres, przez kilka miesięcy brałam luteinę, by go wywołać, potem urosła mi torbiel, którą usunięto operacyjnie wraz z częścią jajnika. Moja rada dla Ciebie: domagaj się badań hormonalnych przed rozpoczęciem brania pigułek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrrr KIELCE dr alicja wójcik IP: 195.47.201.* 17.07.07, 16:07 Co za koszmarna baba! Nie wspominam juz o braku delikatności (miałam krwawienie po jej badaniu!), co o brak kompetencji tutaj chodzi. Moim dwóm koleżankom stwierdziła ciąże pozamaciczne, potem się okazało, że to zapalenia jajników! Nikomu jej nie polecam! I robi problemy z przepisaniem śrdoków antykoncepcyjnych. Nie wiem czy nasze porblemy wynikały z tego, że byłysmy u niej państwowo...Ale chyba prywtanie nie ma innej wiedzy...czy raczej niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyanus w kielcach są dwie alicje wójcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:49 Piszcie dokładnie, o którą chodzi, bo jedna Alicja Wójcik przyjmuje na Kopernika, a druga na I-go Maja. I do tej z I-go Maja krytyczne uwagi na prawdę mi nie pasują-jest miła, sympatyczna, wszystko wytłumaczy,mogę ją polecić z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lu221 Re: w kielcach są dwie alicje wójcik 16.02.08, 14:55 Też właśnie czytam i nie mogę uwierzyć. Kobieta jest rewelacyjna. Czy na fundusz, czy prywatnie - zawsze wszystko wytłumaczy jak trzeba, jest przemiła i naprawdę kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O :O:O Re: w kielcach są dwie alicje wójcik IP: *.chello.pl 20.04.10, 14:39 No tez czytam i nie wierzę Byłam u p.A.Wójcik ( obecnie przychodnia Zapiecek ). Na NFZ zbadała mnie ( delikatnie) pobrała cytologię i zrobiła usg. Na dość duże endometrium zaproponowała antykoncepcję hormonalną, ale ponieważ palę papierosy to wypisała tbl. pomocne w rzucaniu Złego słowa nie mogę powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Warszawa -Medycyna Rodzinna ^^^dr Szymański^^^ 25.04.07, 10:15 Wydawał się dobrym lekarzem ale z nadżerką trzymał mnie 5 lat bo chciał wyleczyć ją prywatnie oczywiście w swoim gabinecie!!! Za 300 zł plus wszystkie pozostałe koszty!!! Dopiero niedawno położna spotkała mnie na ulicy i powiedziała gdzie i jak wyleczyć ją na NFZ i prosiła abym nie mówiła tego jemu! A on wpierał mi, że takich zabiegów nie robui się państwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mimek81 Gdańsk - Piotr Kwieciński 26.04.07, 12:21 Witam, kilka dni temu jako pacjentka w 8 tygodniu ciąży udałam się na wizytę do Poradni ginekologiczno-położniczej w Gdańsku w Pomorskim Centrum Traumatologii Szpitalu Wojewódzkim na Powstańców Warszawskich 1 / 2 , do doktora Piotra Kwiecińskiego. Pełna nadziei iż spotkam dobrego lekarza niestety na samym wejściu zostałam wyprowadzona z błędu. Dr Piotr Kwieciński Kazał mi usiąść i zapytał : "o co chodzi? " Powiedziałam że jestem w 8 tyg. ciąży i postanowiłam wybrać jego na lekarza który się nami zaopiekuje. Na to on NIEUPRZEJMYM tonem powiedział ze na pewno po tej wizycie zrezygnuję z jego usług, ponieważ ciąża taka jak moja wpędzają go w koszta, i on skutecznie się postara żebym już do niego nie przyszła 2 raz. Słysząc takie słowa nie wiedziałam czy słyszę je naprawdę czy też może to jakiś nieudolny żart, po prostu czarne poczucie humoru pana doktora. Jednak po chwili okazało się że to jednak szczere wyznania "lekarza z powołaniem", gdyż powiedział on również ze nie mam co liczyć na żadne przywileje, lewe zwolnienia lekarskie itp. Odpowiedziałam ze nic co nie będzie mi się należało mnie nie interesuje. Badanie na fotelu przebiegło bardzo boleśnie i mimo iż skarżyłam się na ból , lekarz nic nie odpowiedział. Był opryskliwy i nieuprzejmy. Kazał się ubrać i usiąść. Nic nie powiedział na temat stanu ciąży. Zapytał jak się czuję, odpowiedziałam że mam okropne mdłości i męczą mnie wymioty i ogólnie jestem bardzo osłabiona. Dr na to, że to ciąża i nic na to nie poradzi. Poinformowałam, iż leczę się na nadczynność tarczycy, zapytał u kogo, słysząc odpowiedź powiedział ze to dobry specjalista. Ja na to czy interesuje go temat choroby, leków jakie przyjmuję, on odpowiedział że nie będzie wchodził w kompetencje endokrynologowi. Mając już dość traktowania jak przedmiot zapytałam czy mógłby mi polecić lekarza który by się mną zajął skoro on nie chce. Odpowiedział : ” pacjenci na kartki nas nie interesują” . Użył dokładnie takich słów. Następnie wstał i przeszedł do pokoju pielęgniarki, kazał jej mnie zważyć i skierować na badania. Sam zniknął. Nie wytrzymałam napięcia i zaczęłam płakać. Tak się zdenerwowałam że pielęgniarka nie była w stanie zmierzyć mi ciśnienia. Zainteresowała się mną i spytała, co się stało. Opowiedziałam jej z trudem jak potraktował mnie lekarz. Zajęła się mną troskliwie i na następną wizytę zarejestrowała mnie do innego lekarza z tej samej przychodni. Ja jednak postanowiłam już więcej nie korzystać z usług lekarzy, którzy pracują w Poradni ginekologiczno-położniczej w Gdańsku w Pomorskim Centrum Traumatologii Szpitalu Wojewódzkim na Powstańców Warszawskich 1 / 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman Gdańsk: Piotr Minowski IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:16 Absolutnie odradzam! Zostałam przez tego pana potraktowana jak natręt, którego należy się jak najszybciej pozbyć - od początku wizyty był niemiły, opryskliwy, stwierdził wprost, że nie interesuje go historia mojej choroby, bo on i tak najpierw musi zlecić badania, żeby wiedzieć, co mi jest. Po czym zlecił owe badania, ale jednocześnie, nie wiem na jakiej podstawie, przepisał jakieś leki, w tym jeden hormonalny, prawie bez wyjaśnień po co to i jak mam to brać - na moje pytania i prośby o powtórzenie, jak i kiedy te leki mam brać, reagował wielką irytacją. Tak jakby lekarz ginekolog-endokrynolog nie wiedział, że hormony to nie cukierki, które można sobie brać obojętnie jak i kiedy! Kiedy wyraziłam wątpliwość, czy te leki nie zaszkodzą mi z powodu innych problemów zdrowotnych, o których go poinformowałam, stwierdził, że on nic na to nie poradzi na to, że ja mam takie schorzenie! Czyli - jak najszybciej spławić pacjentkę, zapisać cokolwiek, a jak jej to szkodzi, to cóż, jej problem. Dodam, że byłam u niego na wizycie w Swissmedzie, a on jeszcze po tym wszystkim miał czelność proponować mi, żebym dalsze leczenie kontynuowała u niego w jego prywatnym gabinecie. W życiu więcej do niego na żadną wizytę nie pójdę, obojętnie, gdzie by to miało być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaneta Re: Gdańsk: Piotr Minowski IP: *.lublin.mm.pl 13.09.12, 21:03 odradzam.ten pan ODMOWIL mi prowadzenia mojej ciazy gdy wyladowalam w szpitalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Gdańsk: Piotr Minowski IP: *.net95-158-65.revers.nsm.pl 26.05.14, 19:34 Nie polecam!! Byłam u doktora Minowskiego i nigdy więcej nie pójdę. Nie jest zainteresowany stanem zdrowotnym pacjenta, jest nieprzyjemny i ma się wrażenie jakby chciał pozbyć się jak najszybciej pacjenta. Zapisuje cokolwiek aby mieć z głowy, nie patrzy na wyniki badań. W dodatku spóźnia się, czekałam godzinę...nie pomógł mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusiakr Re: Gdańsk - Piotr Kwieciński IP: *.chello.pl 25.02.10, 20:43 To co napisałaś, jest przerażające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Gdańsk - Piotr Kwieciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 16:12 witam, pomimo dobrych opinii na temat tego lekarza, wierzę ci że tak było, bo sama skorzystałam z usług tego pana i niestety nie mam pozytywnych odczuć, utraciłam przez niego córeczkę bo moim zdaniem "olał mój problem". Odpowiedz Link Zgłoś
merylu9 Re: Lista złych ginekologow - Bielsk Podlaski 20.06.07, 18:39 dr.Elżbieta Kowalczyk - małomówna, nie potrafiła jasno powiedzieć czy ciąża jest żywa był to 9t.Do szpitala na dalsze badania skierowała dopiero za 5dni.Byłam tam po dwóch dniach bo dostałam silnych bóli.W szpitalu (i tu żałuję bardzo,że nie znam nazwiska pani dr.która mnie przyjmowała i badała ale się dowiem )powiedziała mi że ciąża jest żywa.Podtrzymowali ją przez dwa dni.Nikt mnie w tym czasie nie badał.Po dwóch dniach przyszła na oddział dr.Kowalczyk.zrobiła mi badanie usg.tu już przy pomocy kolegów po fachu stwierdziła,że ciąża jest martwa.Powtarzała,że w swoim gabinecie też nie widziała akcji serca.Ale w gabinecie mówiła mi też,że może dziecko śpi, albo się odwróciło!!!.W gabinecie delikatna w szpitalu badanie było bolesne.Rady i wskazówki udziela bardzo dietetycznie.Najbardziej boli mnie to,że nie potrafiła powiedziać jasno czy moje dziecko jest żywe a jeszcze bardziej jej koleżanka ze szpitala ,która stwierdziła,że ciąza jest żywa a nie była. SZOK .NIKT NIC NIE WIE.NIE POLECAM trafić do tych lekarzy i tego szpitala.Acha pobrali mi krew na badanie serologiczne okazało się,że zastrzyk immonoglobuliny jest potrzebny ale wypisali mnie ze szpitala i zapomnieli o zastrzyku.musiałam się upominać .strach pomyśleć co by było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czeladź dr. Pryga odradzam!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.09.07, 17:24 Dr. Pryga... nie pamietam imienia... w kazdym badz razie kobieta... przyjmuje w przychodni w czeladzi na piaskach... serdecznie odradam ta kobiete choc nie wiem czy mozna ja tak nazwac bo dla mnie czlowiekiem nie jest!! trafilam do niej przypadkiem gdy nie bylo mojego gina... bylam w 7 tygodniu ciazy i zaczelam plamic... Pani "doktor" na wstepie powiedziala mi zebym nie robila histerii z tego bo to nie koniec swiata i pewnie zaczelo sie poronienie!!! az mi lzy stanely w oczach... z pogarda zapytala mnie... "a czy pani wogole zalezy na tej ciazy??" myslalam ze zemdleje... zaczela mowic ze pewnie plod jest uszkodzony i dlatego tak sie dzieje... Bez zadnego badania, bez usg!! nie uslyszalam ani jednego dobrego slowa tylko w kolo ze plod uszkodzony i lepiej poronic!! gdy jej mowilam ze bardzo mi zalezy na tej ciazy ze chce donosic to dziecko i chce dostac hormony na podtrzymanie ta stwierdzila ze to i taknie pomoze jak mam poronic to poronie!! na koniec mnie zbadala... po jej "delikatnosci" zaczelam chyba jeszcze bardziej pamic wyszlam z jej gabinetu z placzem. Nie zrobila nic!! tylko wyprowadzila mnie z rownowagi. To nie jest lekarz ani czlowiek!! tak sie nie traktuje smieci nawet a tymbardziej kobiety w ciazy!! Radze omijac ta kobiete szerokim lukiem!! dodam ze pani PRYGA miala kiedys taki wypadek przy pracy ze prowadzila dziewczynie ciaze do 4 miesiaca... ciaze ktorej nigdy nie bylo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czeladź dr. Pryga odradzam!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 10:38 Jeśli chodzi o Panią doktor Pryge ja miałam podobne doświadcznie, tyle co dowiedziałam się ze jestem w ciązy (5 tydzien)i miałam takie ciagnące bóle w dole brzucha wiec poszlam sie dowiedziec czy to cos grożnego bo ogólnie żadnych plamień nie miałam. Na co ona mi ze to rozpoczyna sie naturalna selekcja płodu i może dojść do poronienia i ona nic nie bedzie robic bo to jest natura i tyle. Obecenie jestem w 28 tygodniu ciązy i wszystko jest ok ale z tamtej wizyty wyszłam z płaczem Wiec śmiało nie polecam tej lekarki chyba ze idziemy po recepte. Odpowiedz Link Zgłoś