Dodaj do ulubionych

Diane35, potworny trądzik, Dalacin T

15.03.03, 10:42
Bardzo prosiłabym o odpowiedź p. doktor.

2 lata brałam Diane35 (po Logeście 1 raz w życiu dostałam trądziku więc
zmieniłam tabletki właśnie na Diane) W tym czasie miałam naprawde piekną
cerę. W ciągu 4 miesięcy przerwy dostałam znów strasznego trądziku. Obecnie
kończe już 3 listek Diane35 i trądzik jak był tak jest. (Wcześniej nigdy nie
miałam tego!! Nawet w wieku dojrzewania, teraz mam 24 lata) To nawet nie
takie zwykłe wypryski, to są takie niewielkie bomble podejdzione jakby ropą.
Niektóre się dadzą wycisnąć inne nie. Dziś rano na środku szyi (!!!) wylazł
mi taki jeden ogromnysad Patrze na siebie w lustrze i lecą mi łzy. Przecież
Diane35 bierze sie po to żeby tego nie było...
Czy przy Diane35 mogę brać jednocześnie antybiotyk o nazwie "Dalacin T" ?
Czy nie będzie to kolidowało z tabletkami?

Końcem kwietnia będę robić dokładnie wszystkie badania, ale już teraz
chciałabym wiedzieć co to może być?? Dlaczego przy Diane35 trądzik mi nie
znika? I czy moge brać ten "Dalacin T", bo do końca kwietnia te syfki mnie
pochłoną całą jak coś z tym nie zrobie!!
Dodam jeszcze że te zwykłe środki antytrądzikowe, dostępne bez recepty nie
pomagają w najmniejszym stopniu.
Jestem załamana, 24 lata a ja dostałam trądziku sad
Obserwuj wątek
    • _kami Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 15.03.03, 11:07
      [ciach problemy]

Wiesz, ja Diane nigdy nie brałam. Ale na chłopski rozum to a) skoro minęło 3
      miesiące i nie ma ŻADNEJ poprawy i b) ten trądzik naprawdę tak nieładnie
      wygląda, to proponowałabym udać się szybko i do ginekologo i do dermatologa. Bo
      to może wcale nie hormonalna sprawa, tylko jakiś paskudny gronkowiec tudzież
      inna bakteria, którą trzeba załatwić intensywną antybiotykoterapią, a nie jakąś
      tam Diane. Być może się mylę i lekarz każe czekać do 6 miesięcy brania Diane,
      ale ja bym na Twoim miejscu poszła do obu tych specjalistów. Po co się męczyć i
      stresować?

Pzdr.
      K.
      • ewex1 Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 15.03.03, 14:05
        Nie nie, wiesz to nie do końca jest tak.

Tak jak napisałam tylko niektóre z tych krost są takie jakby podejdzione ropą.
        Ale identyczną postać trądziku dostałam po Logeście właśnie. I po Dianie
        właśnie mi to znikło. Tylko teraz tak jakoś...P. doktor powiedziała mi właśnie
        wtedy że to nie jest taki zwykły młodzienczy trądzik tylko taki po zmianach
        hormonalnych (Logest) Powiedziała mi ze w ciaży tez prawdopodobnie bede miała
        takie zmiany skórne. No ale nadal nie rozumiem dlaczego przez 2 lata brania
        Diane35 mi pomogła, a po przerwie nie może mi zwalczyć tej samej postaci
        trądzikusad
    • justy1 Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 15.03.03, 20:25
      ewex1 napisała:

> Czy przy Diane35 mogę brać jednocześnie antybiotyk o nazwie "Dalacin T" ?
      > Czy nie będzie to kolidowało z tabletkami?

Dalacin T stosuje sie zewnętrznie; dzieki temu nie wchodzi on w interakcje z
      pigułkami.
      • lidqa Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 15.03.03, 22:13
        Ale mozna tez w tabletkach. wiem bo bralam. Rzeczywiscie mozna ten antybiotyk
        podawac zewnetrznie w plynie, ale nie jest on bardzo skuteczny. Diane pomaga na
        zmiany tradzikowe wynikające z zbyt duzej ilosci testosteronu a moze u ciebie
        to rzeczywiscie choroba skory....
        • justy1 Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 15.03.03, 22:29
          Tak, ale te tabletki (kapsułki właściwie) nazywają się inaczej: Dalacin C
    • vika24 Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 16.03.03, 10:45
      witam
      ja mialam podobny problem, z tym ze tradzik mam od 6 klasy szkoly podstawowej
      (teraz mam 25 lat), bralam diane przez 2 lata, ale pod koniec drugiego roku
      przyjmowania tego leku, tradzik powrocil i to ze zdwojona sila, odstawilam i
      zrobilo sie jeszcze gorzej...(cos podobnego jak u ciebie)
      teraz czekam na wyniki badan hormonalnych i zaczynam brac roaccutane

(ja bralam cos takiego jak unidox solutab- antybiotyk, ale efekt byl raczej
      mizerny)

trzymaj sie
      v.
      • ewex1 Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 16.03.03, 11:02
        Dzięki z odpowiedzi a szczególnie tę ostatnią!

Zrozumiałam że Dalacin T moge brać przy Diane35. Pytałam bo wiem, że jest to
        antybiotyk i dlatego moje pytanie czy przy Dianie mogę brać. Stosowałam go już
        kiedyś ale to raczej na takie miejscowe krostki, nic wielkiego.

Z tego co piszesz, to u mnie chyba też wynika to w takim razie ze zmian
        hormonalnych. Wnisokuję z podobnych objawów. Poczatkow piekna cera, potem
        wróciło ze zdwojoną siłą i zniknąć nie może. Będę robić u ginekologa wszystkie
        badania, także te hormonalne ale koncem kwietnia bo dopiero wtedy mam tydzień
        urlopu i będę miała czas by za tym pobiegać.

Jest jeszcze jedna sprawa. Ja biore Diane35 też jako środek antykoncepcyjny. I
        jeśli będę musiała odstawić, to ok, ale jakieś środki antykoncepcyjne brać
        chcę. Problem w tym, czy po każdych tabletkach bede miała te okropne syfki..?

• monika.antepowicz Re: Diane35, potworny trądzik, Dalacin T 16.03.03, 21:47
      Antybiotyki o szerokim spectrum działania moga przyjmowane doustnie osłabiać
      wchłanianie pigułki- stad może osłabiać jej działanie antykoncepcyjne, ale
      innych reperkusji równoczesne przyjmowanie leków nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka