Dodaj do ulubionych

Zła cytologia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:52
Dzisiaj byłam u gina po wynik cytologi i pielegniarka powiedziala ze jest
drugi stopień i zapalenie, powiedziala zebym poczekała to zapyta lekarza co
robić. Po chwili wyszła i powiedziala ze nic. Noi teraz nie wiem co mam o tym
myslec, jak mozna nic z tym nie robić. Zastanawiam sie czy mam isc do innego
gina? Dodam jeszcze ze 2 lata temyu po porodzie miałam polipy i byly wypalane
jakimś kwasem, czy to moze miec jakis związek?
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: Zła cytologia 03.10.06, 16:54
      II stopień i zapalenie to nic strasznego
      ale powinnas dostać globulki
      dziwne...
      • Gość: iinezz Re: Zła cytologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:58
        no wlasnie dla mnie tez dziwne.
    • Gość: monika Re: Zła cytologia IP: *.acn.waw.pl 03.10.06, 17:59
      kup sobie jedno opakowanie Albothylu (bez recepty)i zastosuj jak na ulotce.
      Generalnie II grupa jest OK u dorosłej kobiety, która współżyje, więc myślę, ze
      nie ma powodu do niepokoju. Ja tez tak mial i wlasnie zastosowalam z zalecenia
      le3karki ten srodek.
    • slonko771 nie jest taka zła 2 stopień jest ok, ale zapalenie 03.10.06, 20:09
      do leczenia
      • muisie Re: nie jest taka zła 2 stopień jest ok, ale zapa 04.10.06, 09:49
        jak tez ostatnio mialam 2 stopirn i zapalenie i lekarz powiedzial ze nic z tym
        na razie nie robimy... wiec nic nie robie zobaczymy co mi powie na nastepnej
        wizycie. Dodam ze lekarz ma bardzo dobra reputacje w moim miescie..
    • anianieania1 Re: Zła cytologia 04.10.06, 16:31
      ja mam stan zapalny, dostałam globułki i po miesiacu musze stawic się do
      kontroli(a to "państwowy" lekarz),nie rodziłam jeszcze, do tej pory zawsze
      wszystko u mnie było ok. A ten moj wczesniej nieleczony (niezauwazony)stan
      zapalny sie rozwinął i zainfekowal mi potem jeszcze pecherz.
      • anianieania1 Re: Zła cytologia 04.10.06, 16:41
        a i jeszcze lekarka mi powiedziala ze jak jest stan zapalny to wyniki cytologi
        wyjdą zafalszowane.
    • Gość: madziorka Re: Zła cytologia IP: 141.6.8.* 05.10.06, 11:40
      Nie przejmuj sie wynikiem cytologii, faktycznie przy zapaleniu niemalże
      niemożliwe jest alby wyszła I grupa, niemniej powinnaś podadać się leczeniu (
      globułki lub antybiotyk). Ja miałam takie przechodzone zapalenie. Początkowo
      myślałam że to kolka, albo jajeczkowanie. A teraz dostaje 2 antypiotyki, 2
      rodzaje globułek, Distreptaze i coś tam jeszcze.....a boli coraz bardziej,
      zwłaszcza gdy zasypam. Nie lakcawarz zapalenia-może nieleczone prowadzić do
      bezpłodności. Za 3 tygodnie ide na kontrol i USG....kurcze mam nadzieję,że
      wszystko będzie OK. Nie wyobrażam sobie zycia bez dzieci.
    • Gość: agunia26 Re: Zła cytologia IP: *.cable.satra.pl 05.10.06, 22:44
      Grpa IIa- swiadczy ze jest lekki stan zapalny ( nie leczymy bo zaleczy sie
      fizjologicznie), grupa IIb - stan zapalny wymagajacy leczenia.
      • dziubek2223 Re: Zła cytologia 24.05.15, 16:56
        lata co dwa lata robie cytologie i USg dopochwowe.Dwa lata temu miałam dobry wynik 2 gr a wczoraj odebrałam wynik i nie mam żadnej grupy .Tylko mam napisane na wyniku z cytologi ,Rozmaz nie nadaje sie do oceny nieczytelny z powodu licznych erytrocytów .Uwagi.Erytrocyty kryją pole widzenia .Niewiem co może oznaczac taki wynik gdy nie mam podanej grupy a zawsze miałam 2 gr .Bardzo prosze o odpowiedz .Pozdrawiam Jo
      • dziubek2223 Re: Zła cytologia 24.05.15, 16:57
        Mam 43 lata co dwa lata robie cytologie i USg dopochwowe.Dwa lata temu miałam dobry wynik 2 gr a odebrałam wynik i nie mam żadnej grupy .Tylko mam napisane na wyniku z cytologi ,Rozmaz nie nadaje sie do oceny nieczytelny z powodu licznych erytrocytów .Uwagi.Erytrocyty kryją pole widzenia .Niewiem co może oznaczac taki wynik gdy nie mam podanej grupy a zawsze miałam 2 gr .Bardzo prosze o odpowiedz .Pozdrawia Jola
        • Gość: tris Re: Zła cytologia IP: *.as43234.net 24.05.15, 21:41
          Musisz powtorzyc badanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka