Dodaj do ulubionych

apteka internetowa

IP: *.chello.pl 11.10.06, 00:23
chcialabym Was zapytac czy korzystacie z aptek internetowych i co o tym
myslicie? Chcialam dzis cos z takowej zamowic ale w ostatnim momencie
zrezygnowalam. zaczelam sie zastanawiac czy te leki na pewno sa odpowiednio
przechopwywane i takie tamwink bo jak to jest? czy taka internetowa apteka po
otrzymaniu zgloszenia pobiera te specyfiki bezposrednio z hurtowni
farmaceutycznej czy ma jakis swoj magazyn w ktorym te leki juz są?
Obserwuj wątek
    • kamyszkasia Re: apteka internetowa 11.10.06, 07:08
      Z reguły apteki internetowe sa po prostu rozszerzeniem działalności normalnych,
      funkcjonujących w realu aptek. Tak więc musi występować magazyn leków, w którym
      sa one przechowywane. Oczywiście leki wymagające specyficznych warunków (czyli
      niższej temperatury) są trzymane w specjalnych lodówkach, ale występuja one
      głównie na receptę, więc dużo rzadziej podlegają sprzedaży internetowej.
      Zdarza się także, że lek rzadko kupowany przez pacjentów jest zamawiany zgodnie
      z bieżącym zapotrzebowaniem - czyli - Ty zamawiasz przez internet, oni
      zamawiają w hurtowni i tego samego lub następnego dnia mają Twój lek w aptece.

Nie martwiłabym się o warunki przechowywania leków w samej aptece - jeżeli
      wiesz, że coś, co zamawiasz może wymagać innych warunków przechowywania, to
      raczej dowiedziałabym się o szczegóły transportu, bo to może byc dużo bardziej
      newralgicznym elementem transakcji.
      • wesola_internautka Re: apteka internetowa 11.10.06, 12:04
        ja zamawialam juz kilkakrotnie w punkcie aptecznym Dom Zdrowia i za kazdym
        razem bylo wszystko ok. Leki porządnie zapakowane, dlugie daty waznosci na
        lekarstwach, taniej niz w tradycyjnej aptece. nie wzbudzili we mnie podejrzen
        czy lekarstwa sa prawidlowo przechowywane ale nie zamowilabym lekarstw, ktore
        wymagają przechowywania a lodowce.kupuje głównie jakieś witaminki i kosmetyki.
        • aga55jaga Re: apteka internetowa 11.10.06, 13:02
          właśnie wczoraj zamawiałam leki w takiej aptece

www.apteka-cefarm.pl/cgi-bin/index.pl?ItemID=4
          Odebrałam je osobiście w tej aptece. To normalna apteka tylko pokój do odbioru
          zamówień z neta jest obok i to wszystko. Dla mnie bomba leki zdecydowanie
          tańsze. Ale opłaca się odiberać albo osobiście, jeżeli apteka jest w miejscu
          twojego zamieszkania, albo zamawiać większą ilość. Przesyłka to 6,50
          • wesola_internautka Re: apteka internetowa 11.10.06, 23:52
            niektore apteki maja przesylke gratis przy zakupach powyzej okreslonej kwoty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka