kate22 12.10.06, 09:00 Mój chopak wmawia mi ze przy zarzywaniu antybiotyku tabletki antykoncepcyjne nie działaja. Pytałam mojego lekarza rodzinnego powiedział ze to nie ma wiekszego znaczenia. Jakie wy macie wiadomosci?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florencja29 Re: Antybiotyk a antykoncepcja 12.10.06, 09:32 Chłopak ma częściowo rację - mogą osłabić działanie tabletek. Zazwyczaj stosuje się zasadę - podczas brania antybiotyku oraz 7 dni po - dodatkowe zabezpieczenie (prezerwatywa). A tak poza tym, dlaczego nie przeczytasz dokładnie ulotk? Tam to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 09:34 po pierwsze - pisze sie zaŻywanie po drugie - antybiotyki mogą OSŁABIĆ działanie tabletek antykoncepcyjnych. Żeby to wiedziec - wystarczy przeczytac ULOTKE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:35 zależy od grupy antybiotyku mi ostatnio internista przepisał na migdały Rovamycynę mówiłam że zażywam antyki ale powiedział że ten antybiotyk można stosować razem, nie mówił nic o dod. zabezpieczeniu ale i tam byłam osłabiona i ochota za sex spadła do zera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 09:37 zażywasz antyki? to ciekawe - ja antyki mam w salonie: kredens i komodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:43 to ci współczuję dla mnie kredens i komoda to starocie Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: Antybiotyk a antykoncepcja 12.10.06, 09:47 nie czytałam ulotki bo ostatnio dostałam same 2 listki w torebeczce papierowej bez opakowania noi oczywiscie ulotki, a z tego co kiedys tam czytałam nic o antybiotykach nie pamietałam dlatego wolałam zasiegnac tutaj informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 10:16 to nie starocie, to ANTYKI.. a zażywa sie srodki antykoncepcyjne, pigułki antykoncepcyjne, a nie antyki! Odpowiedz Link Zgłoś