Dodaj do ulubionych

Antybiotyk a antykoncepcja

12.10.06, 09:00
Mój chopak wmawia mi ze przy zarzywaniu antybiotyku tabletki antykoncepcyjne
nie działaja. Pytałam mojego lekarza rodzinnego powiedział ze to nie ma
wiekszego znaczenia. Jakie wy macie wiadomosci??
Obserwuj wątek
    • florencja29 Re: Antybiotyk a antykoncepcja 12.10.06, 09:32
      Chłopak ma częściowo rację - mogą osłabić działanie tabletek. Zazwyczaj stosuje
      się zasadę - podczas brania antybiotyku oraz 7 dni po - dodatkowe zabezpieczenie
      (prezerwatywa).
      A tak poza tym, dlaczego nie przeczytasz dokładnie ulotk? Tam to jest.
    • Gość: aaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 09:34
      po pierwsze - pisze sie zaŻywanie
      po drugie - antybiotyki mogą OSŁABIĆ działanie tabletek antykoncepcyjnych. Żeby
      to wiedziec - wystarczy przeczytac ULOTKE!!!!!!!
    • Gość: k Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:35
      zależy od grupy antybiotyku
      mi ostatnio internista przepisał na migdały Rovamycynę mówiłam że zażywam antyki
      ale powiedział że ten antybiotyk można stosować razem, nie mówił nic o dod.
      zabezpieczeniu ale i tam byłam osłabiona i ochota za sex spadła do zera
      • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 09:37
        zażywasz antyki?
        to ciekawe - ja antyki mam w salonie: kredens i komodę
        • Gość: k Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:43
          to ci współczuję dla mnie kredens i komoda to starocie
          • kate22 Re: Antybiotyk a antykoncepcja 12.10.06, 09:47
            nie czytałam ulotki bo ostatnio dostałam same 2 listki w torebeczce papierowej
            bez opakowania noi oczywiscie ulotki, a z tego co kiedys tam czytałam nic o
            antybiotykach nie pamietałam dlatego wolałam zasiegnac tutaj informacji
          • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Antybiotyk a antykoncepcja IP: 81.15.223.* 12.10.06, 10:16
            to nie starocie, to ANTYKI..

a zażywa sie srodki antykoncepcyjne, pigułki antykoncepcyjne, a nie antyki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka