Gość: miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:43 cyklu można zajść w ciąże?? Czy to jeszcze dzień nieplodny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gada Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 12:50 Mozna, to zalezy od dlugosci cyklu i od tego w ktorym dniu w danym cyklu bedzie jajeczkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:52 Teoretycznie nie powinno zajść się w ciążę. Jednak mój lekarz powiedział mi, że podczas swojej pracy zawodowej, miał przypadki kiedy kobieta 3 dni po miesiączce miała jajeczkowanie. Ale to ewenement. Nie martw się. Jezeli masz długie cykle to prawdopodobieństwo spada do miiinimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.eia.pl 25.10.06, 12:53 6 dzień cyklu to praktycznie końcówka miesiączki,istnieje niewielkie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.Trzeba jednak brać pod uwagę zdolność przeżycia plemnika - 72h i ewentualność wczesnego wystąpienia owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Czy w 6 dniu...... 25.10.06, 12:59 Jeśli cykle są nie krótsze niż 28 dni, nie pojawił się już śluz płodny, to pierwsze 5 dni cyklu jest bezpieczne. Potem ryzyko powoli wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:29 Okres mam co 25-26 dni czasem co 24 więc ryzyko chyba jest większe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 13:31 25-21=4, czyli u Ciebie dni plodne zaczynaj sie od 5 dnia cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki do gada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:35 jak to liczysz?? proszę wytłumacz mi co to jest to 21?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: do gada... IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 13:40 Kalkulacja -21 zaczerpnieta jest z metody objawowo-termicznej. Tam sie wlasnie w ten spos ób oblicza dni plodne przed jajeczkowaniem. Trzeba miec przynajmniej z pol roku dane o najkrotszym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: do gada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:45 jakbym tak miała napisac jak to u mnie było takn przynajmnie od pół roku to bardzob nieregularnie miałam tak co 21,23,24, potem nagle 27 dni i tak od 3 miesięcy mam co 24-26. więc jak to jest u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: do gada... IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 13:48 Masz krotkie cykle i u Ciebie nie ma nieplodnisci przedowulacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: do gada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:50 czyli co? wynika z tego że cały czas mam dni płodne? jak tak to niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: do gada... IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 13:52 Masz dni nieplodnosci poowulacyjnej. Jest ich okolo 10 w cyklu. Zajrzyj na strone Naturalne |Planowanie Rodziny. Poczytaj tam i skorzystaj z linkowni. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: do gada... 25.10.06, 14:02 > czyli co? wynika z tego że cały czas mam dni płodne? jak tak to niemozliwe Przed owulacją nie masz dni płodnych, jesteś potencjalnie narażona na ciążę już od pierwszego dnia cyklu, czyli od pierwszego dnia miesiączki. Choć podobno ciążę z 1-3 dnia cyklu to bardzo rzadki ewenement. Bezpiecznie jest po owulacji, ale żeby być jej na 100% pewną trzeba stosować testy owulacyjne, albo mierzyć temperaturę. Wyliczanki "kalendarzykowe" szybko uczynią się mamusią - lepiej cały czas się zabezpieczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Czy w 6 dniu...... 25.10.06, 13:33 W tej sytuacji nawet w czasie okresu masz dni płodne. Musisz być rozsądniejsza na przyszłość. W dobrym śluzie plemniki przetrwają i 5-6 dni do owulacji. A przy twoich cyklach ona może być nawet koło 10-11 dnia cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Czy w 6 dniu...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:10 jeśli macie adres jakiejś stronki gdzie mogłabym sobie doczytać to proszę prześlijcie mi Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_a Re: Czy w 6 dniu...... 25.10.06, 14:44 > jeśli macie adres jakiejś stronki gdzie mogłabym sobie doczytać to proszę > prześlijcie mi W linkowni na tym forum są strony opisujące metode objawowo-termiczną: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:19 A ile dni plemniki mogą przeżyć w śluzie pojawiającym się pomiędzy miesiączką a dniami płodnymi? Tzn. śluz jest lepki i gęsty. Mam cykle 26-dniowe, okres trwa 5 dni (6-ego plamienie), a póżniej tych dni z lepkim śluzem jest ok. 3. Potem już normalnie pojawia się ten o cechach płodnych. Czy plemniki są zdolne w takim śluzie przetrwać do czasu płodnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: pytanko IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 14:21 W tym lepkim nieprzezyja, ale nie ma gwarancji, ze w danym cyjklu dni ze sluzem plodnym pojawia sie wczesniej niz zawsze bywalo Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_a Re: pytanko 25.10.06, 14:48 > A ile dni plemniki mogą przeżyć w śluzie pojawiającym się pomiędzy miesiączką a > > dniami płodnymi? Tzn. śluz jest lepki i gęsty. > Mam cykle 26-dniowe, okres trwa 5 dni (6-ego plamienie), a póżniej tych dni z > lepkim śluzem jest ok. 3. Potem już normalnie pojawia się ten o cechach > płodnych. > Czy plemniki są zdolne w takim śluzie przetrwać do czasu płodnego? Zapytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: znikome szanse btxt 25.10.06, 14:39 Przy cyklach, jakie ma załozycielka wątku, wcale nie znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki proszę o jakis link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:41 gdzie mogłabym sobie pocytac cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: proszę o jakis link 25.10.06, 14:44 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: proszę o jakis link IP: *.uznam.net.pl 25.10.06, 15:30 Przeciez pisałam , wejdz na Naturalne Planowanie Rodziny, tam jest linkownia bardzo wyczxerpujaca Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 a prawda jest taka, ze... 25.10.06, 17:32 A prawda jest taka że jak chcesz zajść w ciążę to w 6 dniu na pewno nie zajdziesz, za to jak nie chcesz, to akurat w tym dniu zdarzy ci się pech. ) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.23 Re: a prawda jest taka, ze... 25.10.06, 19:05 Mój synek został poczęty dokładnie w szóstym dniu cyklu. Nie mogłam w to uwierzyć, bo przęcietnie cykl mialam 30 dniowy a tu taka niespodzianka Dodam tylko, że był to miesiąc obfitujący w stresy, dużo pracy i mało snu podobno różne czynniki moga wpłynąć na nasz organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: a prawda jest taka, ze... IP: *.uznam.net.pl 26.10.06, 09:38 Dlatego w metodzie objawowo-termicznej nie robi sie tylko kalkulacji, ale dla wyznaczenia nieplodnosci przedowulacyjnej prowadzi sie wnikliwa obserwacje, a wspolzycie moze byc tylko wieczorem co drugi dzien, zeby nie przeoczyc objawow plodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś