sylpal13 30.10.06, 08:17 napisałaś że musisz uważać co jesz, chodzi o hemoroidy, możesz napisać coś wiecej? co można czego nie itp. będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weirdo Re: do weirdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:53 mam skłonności do zaparć, a one, jak wiadomo, przy hemo są zabójcze. przesadzam, ale bolesne, na pewno tak. w każdym razie bardzo mi pomogła książka "jesteś tym, co jesz" G. McKeith. unikam jogurtów, bo dorosły człowiek nie trawi laktozy. trzeba pilnować połączeń produktów z grup protein, węglowodanów i owoców. nie popijać podczas posiłków. dużo ziarenek: słonecznik, orzeszki. zaczełam też pić aloes, jak na ulotce, przed posiłkami, po łyżeczce, ale zabrakło mi cierpliwości, bo nie było szans stosowania tego procederu w pracy. oczywiście, zdarza mi się zgrzeszyć i zjeść coś słodkiego. wtedy piję herbatkę z dodatkiem senesu (podkreślam, że nie czysty senes, bo jest dla mnie za mocny) i po sprawie. robię to bardzo rzadko, żeby się nie przyzwyczaić. podobnie na mnie działa czerwone wino, ale w tygodniu nie bardzo mogę sobie na to pozwolić. jesli masz jeszcze jakieś pytania, to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś