mars1974 29.03.03, 10:02 Witam ! Mam pytanie odnośnie spirali anty.Moja żona żle znosi tabletki :Cilest i Minulet.Ma ich już serdecznie dość i chce założyć spiralę.Jaką polecacie i ile ona kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eta5 Re: Spirala. 29.03.03, 14:03 Mirena starcza chyba na 5 lat, a co do tańszych nie wiem nie interesowalam sie, póki co walcze z niepłodnością a nie płodnością . Ale jak bylam ostatnio na wizycie u swojego lekarza to właśnie mówiły baby o Mirenie i stąd wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Spirala. 29.03.03, 14:12 tu jest trochę szczegółowych informacji na temat spiral: www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/wkladki.htm www.antykoncepcja.com.pl/coppert.htm Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Spirala. 29.03.03, 14:09 Mirena nie jest typową spiralą, zarówno pod kątem ceny jak i mechanizmu działania (zawiera hormon). Zwykłe spirale z miedzią np.Copper T kosztują dużo mniej (53zł) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Spirala. 29.03.03, 16:27 Wkładki zmiedzia są w cenie około 60 zł i starczaja na 5 lat. Założenie spirali to koszt ok.300-500 zł, natomiast wkładka uwalniająca hormony- mirena kosztuje ok 7000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mars1974 Re: Spirala. 30.03.03, 06:03 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Żona już zaczęła mnie straszyć,że koniec z figlami i zabawki będę musiał schować do komórki ) W połowie kwietnia ma wizytę u lekarza-oczywiście idziemy tam razem-więc chcieliśmy temat trochę szerzej poznać. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś