iii10 04.11.06, 19:00 dziewczyny podczas pierwszej serii badań hormonów kontrolnie zrobiłam morfologię (był to 3 dzień @) i wyniki krwi nie są najpiękniejsze, hemoglobina, krwinki czerwone poniżej normy. Czy @ może mieć wpływ na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katerina24 Re: morfologia IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:04 Byc może masz naemię ,trzeba zrobić żelazo .ewentualnie poziom ferrytyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina24 Re: morfologia IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:04 Anemię,przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: morfologia 04.11.06, 23:04 Nie robi sie morfologii w czasie @ .Te wyniki mozesz sobie do kosza wyrzucic. W zaden sposob nie mozna ich brac pod uwage(mowie o morfologii) Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: morfologia 05.11.06, 15:36 Co Ty chrzanisz?Ja noramlnie robię morfologię i mam dobrą ,co za bzdury piszesz?Żeby w trakcie okresu badań nie robić ,kpina,można mieć ewentualnie trochę OB podwyższone i jesli żelazo umyka to lekka anemię ale kto takie bzdury pisze zeby wtedy badań nie robić?Moczu badanie to i pewnie ale morfo zwykłą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: morfologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 15:51 Katerina, powinnaś brać coś na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: morfologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:00 Zgadzam sie, ja zawsze mam prawidlowa morfologie podczas okresu,jedynie zmienia sie wtedy ilosc plytek. Pozniej dochodza do normy. Katerina, nie tak ostro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netty2 Re: morfologia IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 05.11.06, 16:01 Nie robi sie morfologi jesli masz jawna ( a ja sie ma @,to jest jawne) utrate krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To nie bzdury,to praktyka !!!! Nie ma to sensu z tego wzgledu na to,ze zmiejszona ilosc czerwonych krwinek, poziom hemoglobiny i nawet hemotokryt,nie beda wtedy wiarygodnie.No i kurde blade,@ ma sie 4-5 dni w miesiacy,to co,akurat wtedy TRZEBA robi morfologie?? Nie mozna poczekac i zrobic jak sie skonczy ?? A to,ze cos na uspokojenie,to...fakt,moze herbatke z melisa ?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: morfologia IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 05.11.06, 16:02 Nie chodzi tutaj,ze parametry sie MUSZA zmienic,MOGA i przy podejrzeniu jakichkolwiek zaburzen w morfologii krwi,nie zaleca sie wykonywania tego badania w czasie miesiaczki.Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: morfologia IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 05.11.06, 16:06 Tylko mala uwaga.Badanie na OB,nie zalicza sie do morfologi i jeszcze bardziej zastanawia mnie dlaczego OB mialo by sie w czasie @ zmienic ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: morfologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:10 Ja OB mam rowniez prawidlowe, przeciez miesiaczka nie wywoluje stanu zapalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: morfologia 05.11.06, 16:18 "Każde podwyższenie wartości OB (opad krwinek szybszy niż 15 mm na godzinę), poza okresem ciąży, miesiączki czy u niemowląt, jest objawem patologicznym. Norma: do 15 mm/h " google.pl Odpowiedz Link Zgłoś