Gość: tynia IP: *.promax.media.pl 07.11.06, 19:36 Co mogą oznaczac ciala ketanowe w moczu, Wiem ze powinno ich niebyc mam 15 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: KET w moczu 07.11.06, 20:20 Obecność ciał ketonowych może wskazywać na źle kontrolowaną cukrzycę, dietę niskowęglanową, głodzeniea. Ciała ketonowe pojawiają się w moczu u osób nie jedzących przez 18h lub dłużej. Może pojawić się również u osób chorych z nudnościami i wymiotami przez dłuższy czas. A jaki masz cukier, czy jest obecny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tynia Re: KET w moczu IP: *.promax.media.pl 07.11.06, 20:47 nie mam cukru 2 m miałam badany poziom cukru i był ok Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: KET w moczu 07.11.06, 22:39 może to także oznaczać iż należy powtórzyć badanie na dobrym sprzęcie w dobrym, najlepiej szpitalnym labolatorium Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: KET w moczu 08.11.06, 07:07 Przede wszystkim i najszybciej ketony pojawiają się w moczu przy odwodnieniu i wysokiej gorączce. Nie przechodizłaś grypy? A moze zapominasz, ze trzeba wypijać ok 2 litrów dziennie? A moze restrykcyjna dieta poniżej 700kcal dziennie lub nawet głodówka? Odpowiedz Link Zgłoś