Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 08:43 Czy możecie mi napisać do jakiego wieku wykonuje się profilaktycznie cytologię? A USG piersi profilaktyczne - w jakim wieku i co ile? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis.mis Re: badania profilaktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 08:52 co to znaczy DO jakiego wieku? całe życie, co rok tak samo jak i USG (a od 40 - mammografia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: badania profilaktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 09:35 Pewnie można i całe życie, ale nie o to mi chodziło. Są jakieś ogólne zalecenia dotyczące badań profilaktycznych np. - o i przy okazji coś znalazłam - mammografia od 49-69 lat, badanie profilaktyczne szyjki macicy (czyli chyba jak dobrze rozumiem cytologia) 25-59 lat. A USG? Czy je też obejmuje program profilaktyczny? A poza programem profilaktycznym badania ginekologiczne - kobieta 80 lat nadal co roku? Co wtedy z USG piersi, mammografią? Czy tylko wtedy, kiedy są objawy? Odpowiedz Link Zgłoś