amelk_a 27.11.06, 10:18 zauwazylam ze zostalo mi ostatnie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych.( reszte mam w innym miescie) data waznosci jest do 11. 2006. czy moge zaczac je brac?? czy one beda jeszcze wazne?? no bo wsumie listopad jeszcze trwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: data waznosci- brak tabletki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:54 Nie sądzę żeby rozpoczynanie tego opakowania było rozsądne. Jeżeli data jest do 11 2006 tzn, że w grudniu już są nie ważne. Jednym słowem spora ilość tabletek będzie bez daty ważności. Ja bym nie rozpoczynała takiego opakowania. A swoją drogą od kiedy masz takie opakowanie, z taką datą. Gdy ja stosowałam tabletki to zawsze były daty ważności na co najmniej 2 lata? Jesteś pewna, że to 2006 rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: data waznosci- brak tabletki??? IP: 213.241.34.* 27.11.06, 11:00 są ważne do końca listopada. ale leki mają daty ważności ustalane na wyrost i kilka tygodni to żadna różnica, chyba, że były wyjątkowo źle przechowywane (w b. wysokich temperaturach) Odpowiedz Link Zgłoś