Gość: delicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:57 biore diane 35 od niedawna mam pytne cz alkohol mam wplyw na dzialanie tabletek??olabia je??mowie o spozywaniu go od czasu do czasu w roznych ilosciach,nie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis.mis Re: diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:02 zajrzyj do ulotki Odpowiedz Link Zgłoś
m_lena Re: diane 35 27.11.06, 21:29 Witam - też biorę Diane35 - od lat... i też od czasu do czasu piję alkohol. Z tego co wiem nie ma on większego wpływu na działanie tabletek pod warunkiem, że nie męczą cię wymioty czy biegunka związana z wypiciem alkoholu. Tabletka potrzebuje chyba ok. 4 godzin na całkowite wchłonięcie się do organizmu i jeśli w tym czasie nic się nie dzieje (wymioty itp.) powinno być OK. Ale najlepiej spytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delicja diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:32 no tak wiem tyle ze czasem brak czasu na wtbranie sie do lekarza a w uloyce ani slowa o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: diane 35 IP: 213.241.34.* 27.11.06, 22:15 alkohol nie wpływa na pigułki (nie dot. alkoholizmu), o ile z nim nie przesadzisz i nie zwymiotujesz (pigułki)- na przyszłość polecam wyszukiwarkę, bo temat był omawiany wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: diane 35 IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:34 dziewczyno le[piej zmień tabletki ja brałam półtora roku Diane i potem tragedia zresztą większość dziewczyn miało ten problem(wypryski na twarzy ,dekolcie i plecach, przetłuszczające się włosy)co do alk9oholu to nic nie dzieje się strasznego dalej działa Odpowiedz Link Zgłoś
ola92 Re: diane 35 28.11.06, 00:15 Diane nie powinno się brać dłużej niż pół roku, bo to nie tylko antykoncepcja, ale przede wszystkim lek. Ja to brałam przez trzy lata, zaczęłam się źle czuć a po zmianie lekarza dowiedziałam się,że brałam za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
la_veuve_noire Re: diane 35 28.11.06, 00:41 Opinie lekarzy na ten temat są podzielone. Są też tacy (i jest ich niemało), którzy uważają, że powinno się brać Diane dopóki jest to potrzebne, tzn. dopóki nie doprowadzi się do normy poziomu androgenów. Chciałabym wreszcie zobaczyć jakąś naukową publikację, w której to słynne "pół roku" będzie omówione i uzasadnione wynikami jakichś badań. Hiperandrogenizm też nie jest dla organizmu korzystny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiek Re: diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:02 hej dziewczyny dzisiaj byłam u lekarza, który stwierdza, że nie ma nic złego w tym ze biorę diane już 5 lat, miałam próbę odstawienia na pół roku ,ale wszystkie nieprzyjemne sprawy typu wypryski na plecach i dekolcie powróciły.Prosiłam lekarza o skierowanie na jakieś badania hormonów, bo nie chcę brać diane przez całe zycie, a ona do mnie jak do wariata ze skoro pomagają to chyba powinnam brać? chyba zmienię lekarza a macie kogoś ze szczecina najlepiej na fundusz? Odpowiedz Link Zgłoś
la_veuve_noire Re: diane 35 29.11.06, 23:06 Jeżeli bierzesz pigułki, to badania hormonów płciowych nie mają większego sensu (no może oprócz prolaktyny). Nie sprawdzisz jaki "w naturze" masz poziom androgenów, bo Diane Ci go obniża. Musiałabyś odstawić na jakiś czas pigułki (nawet na trzy miesiące), i dopiero wtedy wyniki badań byłyby wiarygodne. Przy czym jeśli teraz androgeny mieszczą się w normie, to może powinnaś przejść na zwykłe pigułki, bo pięć lat to jednak długo. Wtedy nie powinno być "wysypu". A czy zanim zaczęłaś brać Diane jakiś lekarz próbował znaleźć przyczyny Twoich problemów (tzn. czy wtedy miałaś robione jakieś badania)? Namiarów na lekarzy szukaj na białej liście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=12041995 Odpowiedz Link Zgłoś
emwu72 Re: diane 35 01.12.06, 00:43 > > A czy zanim zaczęłaś brać Diane jakiś lekarz próbował znaleźć przyczyny Twoich > problemów (tzn. czy wtedy miałaś robione jakieś badania)? no właśnie nie, od razu przepisano mi diane jako lek na problemy ze skórą i włosami i właściwie pomaga ,skóra jest super, ale jak zrobiłam przerwę to po miesiącu problem powrocił. W styczniu zrobię sobie znów przerwę i poszukam innego lekarza bo ta pani doktor jest niesamowita np: mówi że wygladam bardzo zdrowo więc nie powinnam szukać dziury w całym i że zna pacjentki które biorą diane po 8 lat i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re: diane 35 08.12.06, 13:10 brałam przez prawie 3 lata diane bez żadnych badań. Jak upominałam sie o nie to lekarz stwierdził, że jak sie dobrze czuję to nie ma potrzeby. A problemy zaczęły sie tak naprawde po pół roku jak odstawiłam diane.Nie mogłam zajść w ciążę. Poszłam do innego lekarza, ktory był w szoku, że tak długo brałam dianę bez żadnych badań. No i się okazało, że jest za wysoki poziom prolaktyny. Problemy z cerą mam teraz cały czas, chyba gorzej niż jak miałam 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
pphuadma Re: diane 35 08.12.06, 13:48 jest wrecz odwrotnie,diane pomagaja na cere.ja bralam te tabletki ok.4 lat i nic mi nie bylo, wlosy mylam jak zwykle raz na tydzien, zadnych problemow z cera nie mialam, gladziutka, zero krostek zreszta kazdy organizm reaguje inaczej na tabletki wiec nie mozna ujednolicac tego,ze kazdemu bedzie po nich tak samo Odpowiedz Link Zgłoś