Dodaj do ulubionych

torbiel na jajniku

IP: *.chello.pl 29.11.06, 17:01
Prosze powiedzcie mi dobre kobitki,czy torbiel na jajniku moze dawac objawy
bolowe? Mam torbiel 2na 3 cm.Podczas zwyklego badania lekarz tego nie
wykryl.Dopiero po wykonaniu usg to wyszlo.Dodam jeszcze ,ze jestem w wieku
przedmenopauzalnym.Kontrola za 3 miesiace.Czy ktoras z Was miala taka
beezobjawowa torbiel?dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: torbiel na jajniku IP: *.acn.waw.pl 29.11.06, 17:10
      może czynnościowa,po niepękniętym pcherzyku e owulacji,takie zazwyczaj same się
      wchłaniają
      • anulkaa8 Re: torbiel na jajniku 29.11.06, 17:15
        Acha ,zapomnialam dodac,ze od 3 lat nie mam juz macicy ,tylko jeden jajnik mi
        zostal.
    • lena965 Re: torbiel na jajniku 29.11.06, 17:13
      Ja miałam 5 cm
      Nie bolało, ale przy dotyku miałam przeczulicę skóry w tym miejscu, ale tylko
      na stojąco.Usunęli operacyjnie, a po miesiącu zrobiła się nowa i większa.Ale tą
      rozpędzili lekami.Pozdrawiam
      A co martwisz się, że nie boli?
    • lena965 Re: torbiel na jajniku 29.11.06, 17:14
      A ja mam 27 lat, operacja półtora roku temu.
    • liste_k Re: torbiel na jajniku 29.11.06, 19:50
      Ja mam torbiel 3-4 centymetrową. Daje o sobie znać np pobolewając mnie przez
      jakieś 10 sekund, potem natomiast ten ból odchodzi.
      Wyczuwalna przez lekarza podczas badania. Kontrolę mam za 3 miesiące - samo USG
      i dostałam tabletki anty - Harmonet.
      Mój lekarz jest dobrej myśli, że po tych tabletkach powinna się sama wchłonąć.
      Mam 25 lat.
      Pozdrawiam
      • Gość: andzia Re: torbiel na jajniku IP: *.flashnet.pl 30.11.06, 14:13
        a ja jestem już po operacji , teraz się mdlę zęby nie wrócił, żadne leki nie
        pomogło, trzeba było ciac
        • Gość: pieknula Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:23
          Ja miałam taką 3,5 na 4,5 cm. Lekarz powiedział mi wtedy, że od 7 cm kroją.
          Zasktzrykami, ani lekami nie dało się przepędzić, dopiero takie naświetlania
          lampami. Pomogło i nie wraca,Teraz mam 29 lat, a ta przypadłość była jak miałam
          22 lata. Czułam torbiel , jako kłucia w okolicach pępka. Cały czas, w każdej
          pozycji ciała.
        • anulkaa8 Re: torbiel na jajniku 30.11.06, 14:24
          andziu,jak duza mialas ta torbiel? Jak dlugo ja mialas i czym byla leczona?
          Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.Pozdrawiam
      • jastka1 Re: torbiel na jajniku 13.12.06, 20:54
        Ja mam 23 lata, prawie rok temu mialam torbiel o rozmiarze 5-7 cm. Jajnik bolal
        tylko czasami, kilkusekundowe klucie i bo bolu. Cale szczescie obeszlo sie bez
        cieciasmile Pol roku na Mercilonie i teraz nie ma nicsmile
    • Gość: asia Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:13
      my kobiety mamy jednym slowem prze....ja mam 28lat i w zeszlym roku mialam
      usowaną torbiel o wielkości 8,5cm. Do tej pory niewiadomo z kąd biorą sie te
      wszystkie choroby w NAS w kobietach.
      • malenkajalenka Re: torbiel na jajniku 01.12.06, 18:06
        dziewczyny, czy ginekolog jest w stanie wykryc torbiel przy zwyklym badaniu
        ginekologicznym, czy usg jest niezbedne ??
        • zuella Re: torbiel na jajniku 03.12.06, 08:50
          U mnie przy badaniu nic nie wykryli.USG dopochwowe jest najlepsze.Można
          zobaczyć jakiego rodzaju jest torbiel, jaką ma wielkość.Polecam zrobić to
          badanie.
    • Gość: anulkaa8 Re: torbiel na jajniku IP: *.chello.pl 01.12.06, 18:35
      W moim przypadku tak bylo,ze badal mnie dosyc dokladnie i stwierdzil ,ze
      wszystko w porzadku.Badania usg sama sobie zazyczylam ,lekarza sam sie temu
      zdiwil ,ze ta torbieljest.Ja mysle ,ze moze byla tak umiejscowiona ,ze mimo
      naprawde dokladnego naciskania i od wewnatrz i na zewnatrz nic nie wyczul.Bylam
      prywatnie ,specjalnie sobie kase uzbieralam na ten cel.Nie wiem ,jak to u
      innych kobitek z tym bywalo.Dolegliwosci bolowych raczej nie mialam.
      • Gość: pieknula Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:58
        Mi tez przy badaniu nie "wymacał", dopiero, jak już mnie naprawdę non stop
        bolało i pojechałam na usg to wyszło.
        • Gość: aw1980 Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 01:33
          A mi właśnie ginekolog "wymacała", że cos mam na jajniku. Potem było usg, które
          pokazało, że to torbiel 7x5cm. Wycięli mi ją w laparoskopii półtora miesiąca
          temu.
          • Gość: aw1980 Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 01:34
            I ani trochę nie bolało. W ogóle nie czułam tej torbieli. Wyszła w czasie
            rutynowej kontorli ginekologicznej.
            • liste_k Re: torbiel na jajniku 02.12.06, 14:36
              Mi tez wyszło przy rutynowym badaniu. Naciskał i zabolało. Dopowiedziałam, że
              tak od dłuższego czasu mnie coś tam pobolewało i przy stosunku również. Zabrał
              mnie na USG i się sprawa wyjaśniła.
              Teraz czekam na efekt leczenia.
            • Gość: Ania B-J Re: torbiel na jajniku IP: *.class145.petrotel.pl 07.01.07, 19:57
              Gość portalu: aw1980 napisał(a):
              > I ani trochę nie bolało. W ogóle nie czułam tej torbieli. Wyszła w czasie
              > rutynowej kontorli ginekologicznej.

Aaki miałaś poziom markera CA125. Ja mam podobną torbiel, wykrytą tydzień temu.

pzdr.
              Ania
    • zuella Re: torbiel na jajniku 11.12.06, 13:24
      No i po prawie dwócj latach znowu mam tą cholerną torbiel 4 cm. na
      jajniku.Załamka
    • Gość: sara Re: torbiel na jajniku IP: *.dyn.iinet.net.au 11.12.06, 13:49
      ja tez mialam 5 cm i ziola z thuja mi zlikwidowaly to
      • evelkaa Re: torbiel na jajniku 11.12.06, 13:53
        mnie właśnie od soboty boli tak jakby lewy jajnik, i mam w tym miejscu bolesne
        zgrubienie, az sie boje pomyslec ze to moze byc torbielw czwartek wizyta u
        ginekologa. Powiedzcie to pojawia się tak nagle??
        • zuella Re: torbiel na jajniku 11.12.06, 16:29
          Dwa miesiące temu robiłam USG i nic nie było, a teraz jest.Dostałam zastrzyk z
          progesteronu i zobaczymy.
    • ann_alice Re: torbiel na jajniku 11.12.06, 17:13
      Hmmm...miałam torbiel, gdyby nie lekarze, to bym o tym nie wiedziała - nic mnie
      nie bolało, bardzo dobrze się czułam. Aż do operacji, hmmmwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka