Dodaj do ulubionych

jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży?

IP: 193.238.13.* 08.01.07, 21:34
witajcie.
probowalam juz na innych forach, ale nie dostalam zbyt wielu odpowiedzi..
w zasadzie seksu nie bylo, ale istaniala mozliwosc, ze jego nasienie sie do
mnie dostalo. byl 11 dc (przy cyklach ok. 26 dni). dzis jest 18 dc. od kilku
dni popoludniami czuje potezna sennosc i zmeczenie. ale takie naprawde u mnie
niespotykane. jesli to ciaza, to kilkudniowa. czy mozliwe bylyby juz tak
wyrazne objawy? jak to bylo u Was? czy mialyscie objawy ciazy jeszcze przed
spodziewana miesiaczka...?
byc moze sieje panike, ale od kilku lat to chyba najgorszy moment na dziecko.
w dodatku mam teraz bardzo duzo waznej pracy, duzo do przygotowania, a nie
moge sie skupic - bo 1) jestem strasznie senna, 2) boje sie, ze to ciaza...
poradzcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: agucha Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.icm.edu.pl 08.01.07, 21:42
      to raczej objaw schizy ciazowej.
      i ja i wielu moich znajomych chodzimi ostatnio jak śnieci - bo jak tu nie byc
      padnietym w tak durną pogode. to ma byc zima?
      nie schizuj tylko poczekaj do terminu miesiaczki.
      Im wieksza schiza - tym wiecej wyimaginowanych objawow.
    • Gość: gosc Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 21:43
      schizujesz
    • anula36 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 08.01.07, 21:46
      zrob test z krwi i bedzie jasnosc.
      • passmanteria Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 08.01.07, 21:49
        ale czy tydzien od niepewnego zdarzenia i ok. 5 dni od ewentualnego poczecia
        taki test juz wyjdzie??
    • Gość: agucha Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.icm.edu.pl 08.01.07, 21:48
      acha, piszesz, ze seksu nie bylo, ale " istaniala mozliwosc, ze jego nasienie
      sie dostalo".
      Czy prezerwatywa kosztuje dużo?
      Zdecydowanie wiecej kosztuje cie strs, ktory teraz przezywasz.
      A jak zachodzic w ciaze - to jednak lepiej podczas konkretnego soczystego
      seksu, a nie przez macanki.
    • maialina1 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 08.01.07, 22:21
      Jak seksu nie bylo to ciąży tez nie bedzie. Cuda typu ciaza z palca, raczej
      rzadko sie zdarzaja.

Sennosc i zmeczenie mogą byc objawem tysiąca roznych dolegliwosci, ale male
      szanse zeby akurat byly objawem ciąży i to tak wczesnej.

Najwczesniejszy objaw ciąży u wiekszosci kobiet to brak miesiaczki.
      W drugim miesiacu pojawiają sie nudnosci.
      A zresztą poszukaj sobie o tym w necie.
      W naturze zazwyczaj jest tak ze wszystkie objawy ktore pojawią sie przed
      spodziewaną miesiaczką to "podrecznikowe" objawy schizy.
      • Gość: Zuziczka Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.icm.edu.pl 08.01.07, 22:22
        Nudności pojawiają sie lub nie.
        Ja nie mialam wcale.
    • lilith76 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 09.01.07, 10:06
      Senność i zmęczenie to typowe objawy przed okresem.
      Mamy teraz taką pogodę, że nawej ja - nadciśnieniowiec - chodzę senna.
      Sprecyzuj co to jest > w zasadzie seksu nie bylo, ale istaniala mozliwosc, ze jego nasienie sie do
      > mnie dostalo, bo brzmii to enigmatycznie.

Według mnie szansa na ciążę zerowa.
    • Gość: natalia. Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:15
      Wyjrzyj za okno. Nikt nie jest w stanie znieść tej pogody. A nastepnym razem
      zainwestuj w prezerwatywy.
    • Gość: anka Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:39
      mnie od ok miesiąca po zapłodnieniu zaczął boleć brzuch i bardzo wczesnie
      zaczelam jesc same smazone potrawy-frytki,tosty,wszystko co tluste i niezdrowe.
      byc moze dlatego, ze na codzien wogole takich rzeczy nie jadłam a bobas tego
      potrzebowal. mysle, ze najlepiej bedzie jak poczekasz do miesiaczki i nie
      bedziesz sie stresoala bo przez to jeszcze moze ci sie okres opoznic. jak
      miesiaczka nie przyjdzie to zrob hcg i bedziesz wiedziala. a tak poza tym to
      dziecko nie jest koncem swiata i ciaza moze byc wspanialym przezyciem jak i
      rowniez maciezynstwo smile takze, glowa do gory smile
      • Gość: anka Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:40
        aha, i tez bylam bardzo senna
    • Gość: lato Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? IP: 193.238.13.* 09.01.07, 16:26
      dzieki, dziewczyny, za wszystkie odpowiedzi.
      wyglada na to, ze objawy moze dawac juz tak wczesna ciaza - wynika tak z
      doswiadczen kilku kobiet, ktore mi odpowiedzialy na post (tu i na innych
      forach). ale rzeczywiscie - bez stosunku to pewnie srednio prawdopodobne. choc
      nadal sie dziwnie czuje..
      pozdrawiam..
      • lilith76 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 09.01.07, 16:44
        Do terminu miesiączki objawy ciąży i nadchodzącego okresu są TAKIE SAME.
        • Gość: lato Re: lilith IP: 193.238.13.* 09.01.07, 19:08
          Lilith..
          tyle, ze ja nigdy przed miesiaczka nie mialam takich dziwnych objawow..
          ryzyko ciazy z pewnoscia jest mniejsze niz byloby przy stosunku i pewnie bym
          sie nie martwila, gdyby nie wystapienie tej dziwnej obezwladniajacej sennosci.
          dzis na przyklad spalam 11 godzin, a od 18 jestem wyraznie zmeczona, mimo ze
          nic meczacego nie robilam i caly dzien bylam w domu.
          z nowych dziwnosci bole jajnikow - wyrazne i silniejsze, gdy leze.
          pozdrawiam...
          • Gość: natalia. Re: lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 19:11
            ty chyba strasznie chcesz byc w tej ciązy i tak się nakręcasz
            tutaj jest forum dla takich przypadków
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26370
          • lilith76 Re: lilith 10.01.07, 09:45
            > tyle, ze ja nigdy przed miesiaczka nie mialam takich dziwnych objawow..

Nawet jeśli chodzi o PMS, to jakiejś objawy pojawiają się, znikają, nie dostałaś w dniu urodzin sztywnej ich matrycy. W dodatku stres je nasila i wywołuje nowe (u mnie przed okresem pojawiały się dodatkowo nudności, omdlenia, wrażliwość na zapachy, zachcianki smakowe).
            Ale skoro lubisz się nakręcać bez powodu.
            • justynnka Re: lilith 10.01.07, 11:03
              z tymi objawami to różnie bywawinkja test ciążowy zrobiłam na kilka dni przed
              terminem spodziewanej miesiączki.objawy jakie mnie do tego skłoniły to ogromne
              zmęczenie,ciągłe pragnienie,sennośc a także objawy ...grypopodobne- bóle mięśni
              i głowy.
              • Gość: oal Re: lilith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:10
                i co, byłaś w ciązy?
                • justynnka Re: lilith 11.01.07, 14:59
                  takwink w lutym moja córcia będzie mieć 2 latkasmile
    • yola13 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 10.01.07, 13:01
      częste oddawanie moczu, podwyższona temperatura ciała między 37,2 a 37,5 st.,
      zwiekszona senność, drazliwość sutków
    • maialina1 wiecie co? 10.01.07, 13:20
      WIecie co?
      Jakbym ja miala sie ierowac objawami ktore tu wymieniacie, to co miesiac
      bylabym w ciazy poniewaz sprawy takie jak: cisnienie na pecherz, sennosc,
      zmeczenie, drazliwosc sutkow, bol miesni i glowy, drazliwosc, bol jajnikow i
      takie ich "ciągnięcie" to ja mam PRZED PRAWIE KAZDA MIESIĄCZKĄ, a w
      szczegolnosci zimą (sennosc) i latem (potliwosc i przemeczenie).
      smile
      • Gość: natalia. Re: wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:40
        wiemy
        ale na schize nic nie poradzisz wink
      • lilith76 Re: wiecie co? 10.01.07, 13:40
        Eeeeee,
        po 3 schizach ciążowych albo się już te "objawy" olewa, albo ma trwałe uszkodzenia mózgu wink
        • Gość: pola Do Lato IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 18:32
          Dziewczyno wyluzuj! Gdybym miała myslec tak jak Ty to tez bylabym w ciązysmile mam
          wolne 3 dni i spałam dzis 11 godzin a teraz juz zasypiam...Ale to wynik pogody,
          zbyt dlugiego spania i nudow!!!
          wez sie w garsc
          wbrew pozorom w ciąze sie tak latwo nie zachodzi
          obys sie o tym nie musiala przekonac gdy juz naprawde bedziesz chciała miec dziecko
          • Gość: lato Re: Do Lato IP: 193.238.13.* 11.01.07, 19:36
            bardzo dziękuję za podnoszącą na duchu odpowiedźsmile pozdrawiam!
            • Gość: eetam Re: Do Lato IP: *.tvgawex.pl 14.01.07, 00:16
              sama własnie mam schizy, bo my raz z zabezpieczeniem, raz bez... od jakichś kilku dni wieczorami mnie mdli, jem to co zwykle, śpię jak zwykle, piersi mi się powiekszyły lekko, ale jestem w sumie przed okresem, tylko ze normalnie az tak szybko przed okresem to mi sie nie powiekszały... przytyłam tez ostatnmio, ale to dlatego - raczej na 100% - ze wraz z odejsciem z pracy odeszły mi stresy wszystkie. Mam schizy, a jak, ale staram sie wyrzucac z głowy mysli o ciązy i spokojnie doczekać miesiaczki. Potem bede sie martwić. Jesli u ciebie seksu nie było akurat tego dnia, tylko "mozliwośc"... bylabym spokojniejsza.
              głowa do góry smile
    • brejzaga1 Re: jakie miałyście objawy bardzo wczesnej ciąży? 12.01.07, 12:11
      u mnie od razu byla sennocs popoludniu choc wczesniej nigdy niesypialam w
      dzien, i piersi byly wrazliwsze ale to inna wrazliwosc niz przed miesiaczka,po
      tyg pojawily sie oznaki takie same jak przed miesiaczka bole brzucha itp w dniu
      spodziew mies zrobilam test, Ciaza , a to dokladnie byl 2 tydz ciazy wiem to na
      100roc bo lylko raz` kochalismy sie bez zabezpieczenia!pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka