Dodaj do ulubionych

kto stosowal Meridie

19.01.07, 12:55
jestem ciekawa na temat stosowania meridi jakie rezultaty i czy jakies efekty
uboczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: kto stosowal Meridie IP: 81.15.223.* 19.01.07, 13:01
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=meridia
    • Gość: ewa Re: kto stosowal Meridie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:02
      ja stosowałam ale bez efektów a cena wysoka.Więc przestałam,moja przyjaciółka
      też próbowała i również bez efektów.
    • Gość: anka Re: kto stosowal Meridie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:03
      ja
      dycha w dwa miesiące -zero efektów ubocznych, jojo też nie
    • Gość: aga Re: kto stosowal Meridie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:52
      Aktualnie stosuję podobne kapsułki o nazwie "Lida" - mają takie same
      działanie,a są tańsze winkDziś wzięłam 9 tabletkę,czuję się spoko.Przez pierwsze
      3 dni źle się czułam - byłam zakręcona i strasznie bolała mnie głowa ;/ narazie
      nie ważyłam się,ale odczuwam zdecydowanie mniejszy apetyt,jem conajmniej 50 %
      tego co jadłam do tej pory.W sumie mogę polecić te kapsułki..Pamiętaj tylko,że
      mogą stosować je osoby naprawdę zdrowe!
      • agatka_to_ja Re: kto stosowal Meridie 19.01.07, 21:56
        jasne, polecajcie sobie tabletki, o ktorych nawet w reportazach w telewizji i
        gqazetach mowia, ze powoduja ogromne spustoszenia w organizmie i przez nie
        ludzie lądują w szpitalach z watrobą na granicy marskości.
        Kupujcie "chinskie cudowne nielegalne tableteczki", ktore zawieraja tak
        szkodliwe rzeczy, ze ludzie przez nie umierają.
        gratulacje...

a wystarczy poszukac w internecie - jest mnostwo publikacji o potwornie
        szkodliwych "tableteczkach".. podobnie jak jest mnostwo stron o zdrowych
        spososbach odchudzania..

ale konu chce sie ruszyc dupsko do silowni? komu chce sie zrezygnowac z
        czekolady i frytek?
        Łatwiej łyknąć tabletkę.

Do zobaczenia na oddzialach szpitalnych.
        • shady27 Re: kto stosowal Meridie 19.01.07, 23:09
          wiemy wiemy. Co chwila trafia sie jakas moralistka, ktora nam to odradza. Mamy swoje mozgi i uzywamy ich do dowiedzenia sie czegos na temat danego leku. Ja mam akurat meridie przepisana przez lekarza, to lek na otylosc a nie na nadwage 5 kilo. no i nie jest to chinskie swinstwo.
          • agatka_to_ja Re: kto stosowal Meridie 19.01.07, 23:16
            Co innego lek przepisany przez lekarza, a co innego "lida" czyli "chinski
            cudowny specyfik", o ktorym tyle bylo publikacji w prasie i telewizji.

Ja nie twierdze, ze wszystkie tabletki wspomagajace odchudzanie są złe.
            Złe jest zażywanie mocnych , poważnych, a nawet nielegalnie zdobytych tabletek
            bez wskazania i konsultacji lekarza.
            • shady27 Re: kto stosowal Meridie 20.01.07, 09:50
              no w sumie tez racja. Tylko, ze wiesz co jest najgorsze? dziewczyna ocieka tluszczem idzie do lekarza a lekarz co? nie przepisze, bo pani miesci sie w normie. Mi opadly rece. Na szczescie trafilam na dobra doktor, ktora zropzumiala moj problem i dala recepty smile
          • paddinktun Re: kto stosowal Meridie 17.02.07, 19:45
            Masz fantastyczna sygnaturke smile
    • shady27 ja caly czas stosuje....10 kilo mniej zero uboczny 19.01.07, 23:07
      skutkow.
    • kasiatt Re: kto stosowal Meridie 20.01.07, 09:51
      ja sie pytam o Meridie i jestem umowiona z dietetykiem, sama na wlasna reke nic
      nigdy nie bralam.zawsze mialam swiadomosc,ze chce miec zdrowe dzieci i nie moge
      zatruwac sobie organizmu przed ich urodzeniem a teraz chce sobie troche wspomoc
      i jestem ciekawa jakie sa skutki po braniu meridi i jakie rezultaty.
      • shando Re: kto stosowal Meridie 29.01.07, 18:35
        Ja biorę meridię 15 od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Zrzuciłam 17
        kg.czuję się świetnie i wkońcu odzyskałam wiarę w siebie. Meridia to silna wola
        w tabletce- mniej jesz, wiecej ćwiczysz i kg ubywa. Polecam, ale najpierw
        skonsultuj się ze swoim lekarzem. Jeśli chodzi o skutki uboczne to rzeczywiście
        po paru dniach dokucza suchość w ustach i problemy z snem. I jeszcze jedno...
        ja nie głodziłam się tak jak większość osób które biorą meridię tylko
        ograniczyłam ilość posiłków i słodycze.
        • dziaber1 Re: kto stosowal Meridie 29.01.07, 22:39
          polecam i popieram poprzedniczke otylosc i nadswaga wywoluja o wiele wieksze
          spoustoszenia w organizmie niz 3 mce meridii
          • Gość: Aks Re: kto stosowal Meridie IP: *.flashnet.pl 30.01.07, 06:35
            Uważaj na ciśnienie, rób pomiary a będzie OK
            Jestem na Meridi drugi raz po rocznej przerwie. Po 3,5 tyg. -7 kg
            Miałam problemy z cisnieniem, bardzo skoczyło mi do góry. Teraz bardzo się
            kontroluje i biorę leki lekko obniżające ciśnienie. Oczywiście wszystko pod
            kontrolą lekarza (kontrola raz w tygodniu)
            powodzenia
            • kasiatt Re: kto stosowal Meridie 30.01.07, 09:18
              dziekuje za wszystkie komentarze i w sobote jestem umowiona z dietetykiem to
              zobaczymy co mi poradzi.Pozdrawiam
              • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 10.02.07, 16:43
                Ja dzisiaj pierwszy dzień.
                Jak szybko występuje brak łaknienia?
                Ja wzięłam tabletkę rano ok godziny 10.00 i o 15.00 zjadłąm normalny obiad.
                Na razie nie czuję zmian - może tylko lekki ból głowy, ale i pogoda kiepska,
                więc może to nie od tabletki.
                • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 11.02.07, 10:56
                  nikt?
                  • diastema Re: kto stosowal Meridie 11.02.07, 21:58
                    Meridia osiagna odpowiednie wysycenie w organizmie dopiero po ok 3 dobach takze
                    po 1 tabletce ja tez nic nie czulam big_grin
    • tuniatunia 42 kg / 8 m-cy 11.02.07, 16:24
      Skutki uboczne - suchosc w ustach, nadmierna potliwosc, problemy ze snem. I
      tyle. To bylo juz pare lat temu i ani inne skutki uboczne sie nie ujawnily, ani
      nie bylo jojo. Dodam, ze dopiero co bylam gruntownie przebadana, bo niedawno
      zostalam mama.

Co do ceny - kiedys rzeczywiscie byla droga (ok. 350-400 zl), teraz jest lepiej
      - nawet ponizej 100 zl.

Polecam (oczywiscie nprzy otylosci nie nadwadze) i pozdrawiam

Tunia
      • Gość: xxx Re: 42 kg / 8 m-cy IP: 194.106.193.* 11.02.07, 16:57
        Ja stosuje 2 dzien.
        Jak na razie suchosc w ustach i przyspieszony rytm serca, ale do wytrzymania.
        Kiedy powinno pojawic sie brak głodu?
        Ja po śniadaniu ok. 10.30. odczułam lekkie ssanie w żołądku koło godz. 16.00

XXX
        • tuniatunia Re: 42 kg / 8 m-cy 12.02.07, 20:18
          hm - no to chyba jednak sprawa indywidualna a do tego - rowniez silna wola. Bo
          ten lek, choc naprawde niezly, sam tez sprawy nie zalatwi. Trzeba jeszcze
          odpowiedniego nastawienia. Ja pamietam ze poszlam tak w zaparte, ze potrafilam
          caly dzien nic nie jesc (oczywiscie nie bylo to rozsadne i jak zaczelo mi sie
          krecic w glowie to odstapilam od takich praktyk). Czulam of course ssanie (no bo
          na Boga - tak dziala uklad pokarmowy, nie?) ale bez problemu sobie z tym
          "psychicznie" i "emocjonalnie" radzilam.

Radze zmienic nastawienie i nie czekac z zegarkiem w reku na jakies BUM, HURA itd.

Tunia
    • diastema Re: kto stosowal Meridie 11.02.07, 21:54
      7 kg w 3 miesiace. postawilam na rozsadek i jadlam przynajmniej 3 posilki
      dziennie. w tej chwili po aferach ze sprzedaza anfy w internecie pod nazwa
      meridia lub adipex lub inne gowna potaniala ona na recepte. kupilam wczoraj w
      aptece za 95 zl.
      • agnes123 Re: kto stosowal Meridie 12.02.07, 08:46
        Dziewczyny,jest tańszy odpowiednik Meridi - polski lek produkowany przez firmę:
        Biofarm wink)
        Kosztuje ok. 55 zł
        • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 12.02.07, 18:44
          a jak sie nazywa?
          • Gość: XXX Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 14.02.07, 20:59
            jA JUŻ JESTEM 5-TY DZIEN.
            TYLKO Z ROZSĄDKU ZJADAM BARDZO LEKKIE ŚNIADANIE I BARDZOOOOOO LEKKI OBIAD (NP.
            DELIKATNA ZUPKA).
            • agatka_to_ja Re: kto stosowal Meridie 14.02.07, 21:08
              Gość portalu: XXX napisał(a):

> jA JUŻ JESTEM 5-TY DZIEN.
              > TYLKO Z ROZSĄDKU ZJADAM BARDZO LEKKIE ŚNIADANIE I BARDZOOOOOO LEKKI OBIAD
              (NP.
              > DELIKATNA ZUPKA).

nie pisz wielkiimi literami!!!
              to oznacza krzyk!
              • agnes123 Re: kto stosowal Meridie 15.02.07, 17:25
                Odpowiednik Meridii to polski lek o nazwie " Zelixa "
                Polecam smile wypróbowane smile)
                • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 17.02.07, 19:41
                  dzięki
                  • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 20.02.07, 07:16
                    a czy ktoś miał objawy takie jak kaszel?
                    • Gość: w Re: kto stosowal Meridie IP: 81.15.223.* 20.02.07, 07:44
                      tak, przy przeziebieniu.
                      idz dziecko na specjalne fora o odchudzaniu i meridii i tam sie udzielaj!
                      • Gość: xxx Re: kto stosowal Meridie IP: 194.106.193.* 28.02.07, 08:51
                        to forum jest po to aby dyskutowac, a jak sie nie podoba to nie czytaj
    • Gość: kasia Re: kto stosowal Meridie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:07
      bralam dwa mies 15mg meridie i miesiac 10mg
      schudlam 17 kg
      skutki uboczne - pierwsze 3 tyg ZEROWY apetyt, jadlam przez rozsadek, na sile
      wrecz - bo az mi mdlo bylo wąchac niektore potrawy
      do tego okolo 1,5 mies mialam uporczywa suchosc w ustach

pozytywy oprocz spadku wagi - cisnienie mi sie unormowalo - mialam zawsze
      niskie 80/50 nawet a po meridii 120/80
      niestety po odstawieniu - znowu mam niskie
      nastepny pozytyw- 3 miesiace po odstawieniu leku schudlam jeszcze 3 kg
      zoladek sie skurczyl i nie moge juz mimo jakiejs zachciewajki - zjesc duzo jak
      kiedys

dodam ze lek przepisal mi lekarz, mialam BMI powyzej 30, wazylam prawie 100 kg
      wiec nie byla to "tragedia otylosci" w postaci zbednych 5 kg jakie to przezywa
      wiekszosc moich znajomych
      sporo kolezanek z ta "mega" otyloscia 3-6 kg widzac moje efekty mimo
      tlumaczenia ze to nie dla nich lek - kupilo 10mg meridie
      efekt - zerowy bo to lek dla grubasa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka